آمریکا: بیشتر همکاران افغان از پروازهای تخلیه جا ماندند

ک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفته است که بیشتر همکاران افغان ایالات متحده، به دلیل هرج و مرج در فرودگاه کابل از پروازهای عملیات تخلیه جا مانده‌اند.

این مقام که به شرط ناشناس ماندن با رسانه‌ها صحبت کرده مشخص نکرد که چه تعداد از حدود ۱۲۴ هزار نفری که در جریان عملیات تخلیه از فرودگاه کابل خارج شده‌اند، شهروند افغانستان هستند.

به گفته مقام وزارت خارجه آمریکا با وجود تلاش‌های بسیار برای خارج کردن کسانی که در معرض خطر بودند، اغلب مترجمان و دیگرانی که برای فرار از افغانستان تقاضای ویزا کرده بودند، نتوانستند سوار هواپیماها شوند.

این مقام گفته است که آمار دقیق عملیات تخلیه و مسائل دیگری مانند نوع ویزایی که ممکن است برای افغان‌هایی که خارج شده‌اند صادر شود، هنوز روشن نیست.

وال استریت ژورنال به نقل از گروه‌های فعال حقوقی و مقام‌های کنگره گزارش داده است که بیش از ۲۰ هزار شهروند افغانستان که از طریق برنامه ویژه ویزای مهاجرت درخواست داده بودند، بعد از سقوط کابل و قدرت گرفتن طالبان همچنان در افغانستان هستند.

بنا بر گزارش‌ها برآورد می‌شود از میان کسانی که از طریق این برنامه درخواست ویزا کرده بودند، دوهزار نفر همراه خانواده‌هایشان طی حدود دو هفته گذشته از افغانستان خارج شده‌اند.

مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت که تلاش‌ها برای خارج کردن کسانی که بیش از همه آسیب‌پذیر بودند با موانعی مانند تهدید داعش، محدودیت ورودی‌های فرودگاه و ایست بازرسی‌های طالبان روبرو شده است.

هم‌زمان لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا گفت که در جریان عملیات تخلیه حدود شش هزار آمریکایی از افغانستان خارج شدند.

او با ستایش نیروهای آمریکایی این عملیات را “قهرمانانه” و “تاریخی” توصیف کرد و با خانواده‌های ۱۳ سرباز آمریکایی که در انفجار مرگبار فرودگاه کابل کشته شدند ابراز همدردی کرد.

ژنرال مایک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا هم در نشست خبری مشترک با وزیر دفاع به خبرنگاران گفت که در مجموع ۷۷۸ سورتی پرواز در این عملیات انجام شده است.

او گفت که تلاش برای خروج غیرنظامیان آمریکایی از افغانستان با رهبری وزارت خارجه ادامه خواهد داشت چون “این ماموریت اکنون از یک ماموریت نظامی به ماموریت دیپلماتیک تغییر کرده است.”ژنرال میلی در پاسخ به این سوال که آیا طالبان نسبت به ۲۰ سال پیش تغییر کرده یا نه، آنها را “گروهی بی‌رحم از گذشته” توصیف کرد و مانند بسیاری از رهبران و مقام‌های غربی گفت که باید دید در آینده چه می‌کنند.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

ویتکاف: جمهوری اسلامی از طریق واسطه‌ها و چند کشور در حال تماس با آمریکا است

نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه تاکید کرد که دونالد ترامپ در تلاش است تا …