آمریکا: روابط با چین ‘به طور فزاینده خصمانه است’

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روابط ایالات متحده و چین را «به طور فزاینده خصمانه» توصیف و بر ضرورت برخورد با پکن در هرگونه تعامل یا تقابل احتمالی از «موضع قدرت» تاکید کرده است.

آقای بلینکن روز یکشنبه (۲۸ مارس) در گفتگویی با شبکه سی ان ان در پاسخ به این سوال که آیا چین به «بزرگ‌ترین دشمن» ایالات متحده تبدیل شده است یا خیر گفت که روابط دو طرف را نمی توان در یک «برچسب» خلاصه کرد.

او گفت: «جوانب خصمانه به وضوح و به طور فزاینده‌ای در رابطه وجود دارد. مطمئنا موارد رقابتی هم وجود دارد. برخی از موارد همکاری نیز هنوز وجود دارد.»

آقای بلینکن افزود وجه مشترک همه جوانب در روابط طرفین اعم از خصومت، رقابت یا همکاری، ضرورت اتخاذ رویکردی از «موضع قدرت» از سوی آمریکاست.

زیر امور خارجه آمریکا روز شنبه (۲۷ مارس) اقدام چین در تحریم یک نماینده پارلمان کانادا و دو مقام آمریکایی مدافع آزادی‌های مذهبی در جهان را محکوم کرد.

دولت چین مایکل چونگ، نایب رئیس کمیته دائمی امور خارجه و توسعه بین الملل پارلمان و کمیته فرعی حقوق بین الملل آن را تحریم کرد. آقای چونگ اخیرا طی گزارشی اقدامات چین در سین کیانگ علیه اقلیت عمدتا مسلمان ایغور را «جنایت علیه بشریت» و «نسل کشی» توصیف کرده بود.

چین همچنین گیل منچین و تونی پرکینز رئیس و نایب رئیس کمیسیون آزادی دینی بین المللی ایالات متحده را تحریم کرد.

این تحریم‌ها پس از آن اتخاذ شد که آمریکا،‌ اتحادیه اروپا، بریتانیا و کانادا به اتهام نقض حقوق اقلیت اویغور در چین، چند مقام این کشو را تحریم کردند.

دولت چین بیش از یک میلیون اویغور را در اردوگاه‌هایی در منطقه سین‌کیانگ در شمال شرق این کشور نگه می‌دارد و به شکنجه آزار جنسی و وادار کردن آنها به کار اجباری متهم است.

چین آزار اویغورها را را رد می‌کند و مدعی است که اردوگاه‌های سین‌کیانگ محل “بازآموزی” برای مقابله با تروریسم است.

دامنیک راب، وزیر امور خارجه بریتانیا،‌ هفته گذشته گفت که آزار مسلمانان اویغور “یکی از بدترین بحران‌های حقوق بشری زمان ماست” که جامعه جهانی “نمی‌تواند روی از آن برگرداند.”

چین در واکنش به تحریم های بریتانیا ۹ شهروند بریتانیا از جمله پنج نماینده پارلمان را به اتهام “پراکندن دروغ و اطلاعات نادرست” درباره چین تحریم کرد.

دولت چین روز جمعه (۲۶ مارس) اعلام کرد تحریم‌شدگان حق ورود به سرزمین اصلی چین، هنگ‌کنگ و ماکائو را ندارند، دارایی‌های احتمالی آنها در چین ضبط می‌شود و اشخاص حقیقی و حقوقی چینی اجازه معامله با آنها را نخواهند داشت.

آنتونی بلینکن و جیک سالیوان مشاور امنیت ملی رییس جمهوری آمریکا هفته پیش در شهر آنکوریج آلاسکا برای نخستین بار با یانگ جیچی مسئول روابط خارجی حزب کمونیست و وانگ یی وزیر امور خارجه چین دیدار و گفتگو کردند. در آن دیدار دو طرف به طور صریح یکدیگر به ویژه درعرصه های تجاری و حقوق بشری انتقادهای تندی داشتند.

وزیر خارجه آمریکا گفت که او در این گفت و گوها از مسائلی چون اقدامات چین در هنگ کنگ و تایوان و رفتار با اقلیت مسلمان ایغور طفره نخواهد رفت. در مقابل مقام های چین گفتند که پکن تابع مقررات و نظام سازمان ملل است، نه تابع چند کشور معدود که خود را مدافع نظم بین المللی می دانند.بی بیسی

اینرا هم بخوانید

مادر نیکا شاکرمی:ماموران امنیتی جاده منتهی به مزار نیکا را بسته‌اند

مادر نیکا شاکرمی همزمان با دومین سالگرد جانباختن نیکا می گویند ماموران امنیتی جاده منتهی …