اتحادیه عرب روز پنجشنبه ۱۶ مه در آغاز نشست خود در منامه خواستار اعزام نیروهای حافظ صلح سازمان ملل به مناطق فلسطینی شد. پادشاه بحرین نیز در این اجلاس نسبت به اهمیت تشکیل یک کنفرانس بینالمللی صلح در خاورمیانه تاکید کرد.
سی و سومین اجلاس سران اتحادیه عرب از روز پنجشنبه ۱۶ ماه مه (۲۷ اردیبهشت) در منامه، پایتخت بحرین با حضور روسای دولت ۲۲ کشور عضو این اتحادیه، در جریان است.
اتحادیه عرب در بیانیهای که در آغاز این نشست منتشر شد خواستار “حفاظت بینالمللی و حضور نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در نوار غزه و کرانه باختری تا اجرای راه حل ایجاد دو کشور” شده است.
حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین در سخنرانی افتتاحیه این اجلاس خطاب به سران ۲۲ کشور عضو تاکید کرد: «ما خواستار برگزاری یک کنفرانس بینالمللی صلح در خاورمیانه و پشتیبانی از به رسمیت شناختن کامل یک کشور فلسطینی و پذیرش عضویت آن در سازمان ملل متحد هستیم.»
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این نشست شرکت کرده است. او بار دیگر از طرفین درگیریها در نوار غزه خواست تا بر سر آتشبس به توافق برسند.گوترش هشدار داد: «جنگ غزه مانند یک زخم باز است که به کل منطقه آسیب میرساند.»
اجلاس فعلی سران اتحادیه عرب نخستین گردهمایی این گروه پس از نشست فوقالعادهای است که در ماه نوامبر سال پیشین میلادی در ریاض برگزار شد که در آن سران ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی نیز حضور داشتند.در آن نشست توافقی بین رهبران این کشورها پیرامون اتخاذ اقدامات سیاسی و اقتصادی علیه اسرائیل حاصل نشد.
بنا بر گزارش رسانهها، در جریان گفتوگوها پیرامون آینده احتمالی نوار غزه پس از پایان جنگ، اخیرا بار دیگر موضوع حضور احتمالی نیروهای مسلح مشترک چندین کشور عربی در این منطقه، مطرح شده است.
طبق گزارش روزنامه “فایننشال تایمز” و به نقل از مقامات دولتی غربی و عربی، کشورهای مصر، امارات متحده عربی و مراکش در حال بررسی چنین عملیاتی هستند.با این حال گفته شده است که پیششرط این گزینههای احتمالی مستلزم به رسمیت شناختن یک کشور فلسطینی توسط ایالات متحده آمریکا است. دویچه وله