اخراج بیش از پنج هزار پناهجو از آلمان در عرض سه ماه

اخراج بیش از پنج هزار پناهجو از آلمان

در سه ماه نخست سال جاری میلادی پنج‌هزار و ۶۰۰ پناهجو از آلمان اخراج شده‌اند. اکثر این فراد به آلبانی، ایتالیا و گرجستان بازپس فرستاده شده‌اند.

روز یکشنبه، ۲۲ اردیبهشت (۱۲ مه) “گروه رسانه‌ای فونکه” گزارش داد که وزارت کشور آلمان از آغاز سال جاری میلادی تا پایان مارس پنج هزار و ۶۰۰ پناهجو را اخراج کرده است.

آمار اخراجی‌ها نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته میلادی حدود ۱۲ درصد کاهش یافته است.

بر اساس این گزارش که انگیزه آن پاسخ دولت آلمان به حزب چپ در پارلمان این کشور است، بیشتر اخراجی‌ها به ایتالیا، آلبانی و گرجستان برگردانده شدند، ۵۰۰ تن به کشورهای مغرب (الجزایر، تونس و مراکش) و شمار کمتری نیز به لهستان و اسپانیا بازپس فرستاده شدند.

به این ترتیب اخراج پناهجویانی که مشمول “مقررات دابلین” می‌شوند ادامه دارد. بر اساس “قرارداد دابلین”، کشوری مسئول رسیدگی به تقاضای پناهندگی یک پناهجو است که فرد متقاضی از آنجا وارد اتحادیه اروپا شده باشد.

به این ترتیب آلمان می‌تواند پناهجویانی را که از طریق ایتالیا یا دیگر کشورهای عضو اتحادیه وارد آلمان شد‌ه‌اند، به این کشورها بازگرداند.

انتقاد به اخراج پناهجویان

در حال حاضر در آلمان ۲۵۰ هزار پناهجو زندگی می‌کنند که تقاضای پناهندگی آنها رد شده است و باید بر اساس قانون اخراج شوند. اما امکان برگرداندن آنها به کشورشان وجود ندارد زیرا فاقد مدارک شناسایی مورد نیاز هستند.

اخراج پناهجویان بر اساس “قرارداد دابلین” همواره مورد انتقاد سازمان‌های حقوق بشری و مدافعان حقوق پناهجویان بوده است.

اولا بلپكه، سخنگوی داخلی “حزب چپ” ضمن انتقاد از اخراج‌های سه ماه نخست سال جاری اظهار داشت که به‌ویژه بازگرداندن پناهجویان به ایتالیا “کاری نادرست” است.

او گفت: «سیستم رسیدگی به تقاضای پناهندگی در ایتالیا کاستی‌های فراوانی دارد و بسیاری از پناهجویان در این کشور بی‌سرپناه هستند و حتی به مواد دارویی یا خوراکی دسترسی ندارند».

در سال گذشته میلادی در مجموع  ۲۴ هزار پناهجو از آلمان اخراج شدند.

آمار متقاضیان ایرانی

در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۱ هزار و ۴۰۰ شهروند ایرانی در آلمان تقاضای پناهندگی داده‌ بودند. بر اساس آمار منتشر شده از سوی اداره رسیدگی به امور پناهجویان و مهاجران، تنها دو هزار و۶۱۹ تن از آنان پاسخ مثبت گرفتند.

تقاضای پناهندگی بیش از  پنج هزار ایرانی رد شده است و سایرین نیز پیش از رسیدگی به تقاضایشان یا آلمان را ترک کرده یا از پناهندگی انصراف داده بودند.رادیو آلمان

اینرا هم بخوانید

درخواست رهبر ائتلاف ملی سوریه برای «دوره انتقالی» ۱۸ ماهه

هادی البحره، رهبر ائتلاف ملی سوریه که از گروه‌های اصلی مخالف حکومت بشار اسد بشمار …