این هفته عراق شاهد برپایی اعتراضات نسبتا گسترده ضد حکومتی در چندین شهر بزرگ بود.در کنار اعتراض مردم به سیستم قومی و مذهبی حاکم بر این کشور،علیه فقر و بیکاری؛ فساد و ..؛ از اوایل این هفته اعتراض به ترورهای سیاسی توسط دار و دسته های تروریست هوادار جمهوری اسلامی هم بالا گرفته است. یک محور مهم این اعتراضات جاری علیه ترور فعالین سیاسی، چهره های برجسته سازماندهندگان اعتراضات دوسال گذشته و دست داشتن گروههای تروریست اسلامی هوادار جمهوری اسلامی و نقش رژیم در این ترورهاست.خلاصه چند خبر از این مبارزات جاری
در ادامه اعتراضات به ترورهای اخیر در هفته های گذشته و در محکومیت نقش جمهوری اسلامی در دامن زدن به ترور، ناامنی و جنایت در این کشور، صدها نفر سه شنبه (۲۵ مه) در نزدیکی میدان تحریر؛ با برپایی تجمع بزرگ اعتراضی شعارهایی علیه شبه نظامیان مورد حمایت ایران سر دادند و دولت مصطفی الکاظمی نخست وزیرعراق را به عدم پاسخگویی در مورد ترور دهها فعال سیاسی متهم کردند. معترضان گروههای تروریست هوادار جمهوری اسلامی را مسئول این ترورها می دانند.
شاهدان تظاهرات روز سه شنبه به رسانه ها گفته اند که معترضان قصد راهپیمایی به طرف پل های ورودی به «منطقه سبز بغداد» را داشتند که نیروهای امنیتی به طرف مردم معترض گاز اشک آورپرتاب و اقدام به شلیک مستقیم گلوله کرده اند. در نتیجه این حملات نیروهای امنیتی یک معترض کشته ۱۳ نفر دیگر مجروح شدند.
تظاهرکنندگان همچنین در شهرهای بصره؛ ناصریه و کربلا با برپایی تجمعات اعتراضی در حالی که عکس هایی از فعالان سیاسی ترور شده را حمل می کردند؛ اقدام به دادن شعار برعلیه جمهوری اسلامی و گروههای تروریستی هوادارش داده و ایران را مسئول ترورها اعلام کردند.
سخنرانان این تجمعات در بغداد و بصره و…جمهوری اسلامی و باندهای ترور وابسته به جریانات اسلامی نظیر حزب الله عراق؛ کتائب حزب الله، حزب دعوه اسلامی و در راس همه آنها گروه تروریستی حشدالشعبی را مسئول جنایت ترور ها دانسته و خواهان خروج جمهوری اسلامی از عراق و خلع سلاح کردن گروههای مسلح هوادار ایران شدند.
در واکنش به این اعتراضات الکاظمی نخست وزیرعراق مجبور شده وعده تحقیق و بررسی ترورها را داده و موقتا هم که شده و برای خاموش کردن اعتراضات، دستور بازداشت قاسم مصلح، از فرماندهان «حشدالشعبی» وابسته به سپاه قدس را بدهد. او متهم است که عملیات قتل ایهاب الوزنی، فعال سیاسی و رئیس «کار گروه هماهنگی ها» در شهر کربلاء را به عهده داشته است.
در خبر دیگری کمیسیون عالی حقوق بشر می گوید در جریان ترورهای هدفمند در عراق تا به حال حدود ۳۵ فعال ساسی سیاسی مخالف رژیم عراق کشته شده اند. در تازه ترین مورد این ترورهای سیاسی، اخیرا ایهاب وزنی، از مخالفان سرسخت احزاب و گروههای مورد حمایت ایران، به ضرب گلوله افراد ناشناس در کربلا به قتل رسید.در ماههای گذشته در جندین شهر بزرگ عراق اعتراضات مشابهی علیه جمهوری اسلامی صورت گرفت. در این اعتراضات مردم کنسولگریها و مراکز جمهوری اسلامی را به آتش کشیدند. نفرت و انزجار مردم از دخالت های جمهوری اسلامی در این کشور، حمایت و سازماندهی دار و دسته های تروریست که کارشان ایجاد فضا و جو رعب و و حشت برای مردم می باشد،روز بروز بالا میگرد.
لازم به توضیح است که عراق از اکتبر سال 2019 شاهد اعتراضات علیه حکومت قومی و مذهبی و فاسد این کشور می باشد. علیرغم افت و خیزهایی که این اعتراضات داشته، بویژه بعد از همه گیری کرونا، در هفته های اخیر و با نزدیک شدن به موعد انتخابات حکومت در اکتبر امسال، بار دیگر اعتراضات بالا گرفته است. در کنار اعتراض به فقر، بیکاری، کمبود امکانات زندگی، عدم پرداخت حقوق های کارگران وبازنشستگان و معلمان؛ موضع اعتراض به تروریسم مورد حمایت جمهوری اسلامی و نقش ایران در ترور فعالان سیاسی مخالف حکومت نیز؛ تبدیل به موضوع مهم تجمعات شده است. شعار مردم خروج جمهوری اسلامی از عراق، قطع دست دار و دسته های تروریست هوادار ایران از زندگی مردم و دستگیر و محاکمه عاملان ترورهاست.
محمد شکوهی
28 می 2021