ادامه حملات گسترده اسرائیل به غزه٢٥٠ کشته و صدها زخمی . طرح اسرائیل برای کنترل غزه بعد از حماس

از روز شنبه اسرائیل حملات گسترده ای را به غزه آغاز کرده است که به ادعای این کشور هدف آن شکست حماس و آزادسازی باقی‌مانده گروگان‌هاست.ارتش اسرائیل در حساب عبری خود در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که نیروهای خود را برای اجرای «عملیات ارابه‌های جدعون» با هدف اشغال «مناطق استراتژیک» در نوار غزه به حرکت درآورده است.گزارشات می گویند حملات اسرائیل از روز پنجشنبه ۲۵۰ کشته و صدها زخمی برجا گذاشته است.

ولکر تورک، کمیسر ارشد حقوق بشر سازمان ملل هشدار داده است که اقدامات تشدید شده اسرائیل می‌تواند نقض قوانین بین‌المللی تلقی شود.«این موج جدید بمباران‌ها، جابجایی اجباری مردم با تهدید به تشدید حملات، تخریب سیستماتیک محله‌ها و منع کمک‌رسانی بشردوستانه حاکیست که ظاهرا تلاشی مغایر با قوانین بین‌المللی برای جابجایی دائم جمعیت در غزه در جریان است؛ این به مثابه پاکسازی قومی است.»

یک جراح بریتانیایی که در بیمارستانی در جنوب غزه کار می‌کند به بی‌بی‌سی گفته است که کمبود غذای ناشی از محدودیت‌های اسرائیل باعث ریزش مو و افتادن دندان‌های کودکان فلسطینی شده است.دکتر ویکتوریا رز به سرویس جهانی بی‌بی‌سی گفت کودکان بیمار به «اسکلت‌» تبدیل شده‌اند، به شکلی که یادآور قحطی دهه ۸۰ میلادی در اتیوپی است.

او گفت که بدون تغذیه، زخم‌ها بعد از عمل جراحی ترمیم نمی‌شوند و خطر عفونت وجود دارد.مقام‌های اسرائیل بارها هرگونه کمبود غذا در غزه را تکذیب کرده‌اند.‌مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا هم گفته است که وضعیت غزه باعث نگرانی او شده است.یک ارزیابی مورد حمایت سازمان ملل که روز دوشنبه منتشر شد نتیجه گرفته بود که مردم غزه در معرض «خطر بحرانی» قحطی قرار دارند. بی بی سی

************************

*سندی که یورونیوز به آن دست یافته، نشان می‌دهد اسرائیل در حال بررسی گزینه‌ای برای تشکیل یک نهاد جدید در نوار غزه پس از شکست حماس است.این طرح در قالب گزارشی ۳۲ صفحه‌ای به نام «برنامه امنیت و بازسازی غزه؛ فردای پس از حماس چگونه باید باشد» ارائه شده و توسط «انجمن دفاع و امنیت اسرائیل» (متشکل از ۳۵ هزار نیروی ذخیره امنیتی اسرائیل) و اندیشکده «مرکز امور عمومی اورشلیم» نوشته شده است.این سند که تاریخ آن دسامبر ۲۰۲۳ است، یکی از گزینه‌های مطرح برای آینده‌ غزه به شمار می‌رود و به دولت اسرائیل ارائه شده است. هرچند زمان دقیق ارائه آن مشخص نیست.طرح چه می‌گوید؟

طرح پیشنهادی شامل بازسازی اقتصادی، ایجاد زیرساخت‌ها و «ریشه‌کن کردن ایدئولوژی مرگبار» در جامعه غزه است، که آن را «فرایند نازی‌زدایی» می‌نامد.این برنامه به صراحت هرگونه حاکمیت فلسطینی، اعم از تشکیلات خودگردان یا اونروا، را رد می‌کند و تاکید دارد که هدف اصلی پایان دادن به حاکمیت حماس است و نه تعیین سرنوشت سیاسی فلسطینیان.سه مرحله اصلی طرح

مرحله اول:در مرحله نخست این طرح، ارتش اسرائیل کنترل کامل نوار غزه را در دست خواهد گرفت، از جمله گذرگاه رفح و مرز میان غزه و مصر.این مرحله شامل ایجاد یک منطقه حائل در امتداد مرزها و تخریب گسترده زیرساخت‌های موجود در این نواحی برای غیرقابل سکونت کردن آن‌هاست. همچنین اعمال یک حکومت نظامی موقت پیش‌بینی شده تا زمانی که یک «سازوکار جدید» برای اداره غیرنظامی منطقه ایجاد شود.

مرحله دوم:در مرحله دوم، پنج شورای محلی خودمختار در مناطق غزه شمالی، غزه شهری، غزه مرکزی، خان‌یونس و رفح ایجاد خواهد شد. اعضای این شوراها نباید وابسته به گروه‌های فلسطینی باشند و باید اسرائیل را به رسمیت بشناسند.

این مرحله شامل اجرای برنامه‌ای برای بازآموزی فرهنگی-اجتماعی تحت نظارت اسرائیل و کنترل شدید بر نظام آموزشی و فعالیت‌های فرهنگی غزه است.همچنین یک نهاد با عنوان «مدیریت بین‌المللی» برای کمک‌رسانی، بازسازی و نظارت تشکیل می‌شود که اسرائیل نقش محوری در آن دارد و کشورهایی مانند آمریکا، آلمان، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا، مصر، امارات، بحرین و احتمالا عربستان سعودی نیز در آن مشارکت خواهند داشت.مرحله سوم:احتمالا پس از حذف کامل ساختار فعلی غزه تحت حاکمیت حماس، «تعیین سرنوشت سیاسی» برای ساکنان غزه در نظر گرفته شده ولی با شروط سخت و زمان نامشخص.

نکات قابل‌توجه سند

طرح پیشنهادی مخالفت صریحی با تشکیلات خودگردان فلسطین، آژانس امداد و کار سازمان ملل (اونروا) و تشکیل کشور فلسطینی در غزه دارد.این طرح بر بازآموزی فرهنگی و کنترل روایت‌ها در رسانه و نظام آموزشی تأکید می‌کند.با وجود نقش پررنگ اتحادیه اروپا در حمایت مالی از فلسطینیان، این اتحادیه از طرح حذف شده و تنها برخی کشورهای هم‌سو با اسرائیل در نظر گرفته شده‌اند.ارائه کمک‌رسانی نیز مشروط به پیشرفت در فرایند نازی‌زدایی و خلع ایدئولوژیک جامعه غزه است و ارتش اسرائیل باید در تمام مراحل، نقش اصلی اجرایی و مدیریتی را بر عهده داشته باشد.

واکنش‌ها

یکی از مقامات ارشد دولت اسرائیل، با تأیید صحت این سند به یورونیوز گفت که این طرح روی میز دولت است، اگرچه هنوز نهایی نشده است.دو عضو حزب راست‌گرای مذهبی حاکم نیز از این سند دفاع کرده و آن را همسو با دیدگاه خود و دولت دانسته‌اند.در مقابل، سازمان ملل و نهادهای بین‌المللی هشدار داده‌اند که این نوع مدیریت نظامی کمک‌رسانی، جان غیرنظامیان و امدادگران را به خطر می‌اندازد و به جابجایی اجباری بیشتر دامن می‌زند. یورونیوز

اینرا هم بخوانید

پاسخ مردم به جنگ تشدید مبارزه برای سرنگونی جمهوری اسلامی است-حمید تقوایی

حمله ای که دولت اسرائیل به مراکز و فرماندهان و مقامات نظامی و هسته ای …