مندرج در ژورنال شماره ۸۹۸ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
حورا نیکبخت، ناشر و مدیرمسئول انتشارات “مشقِ برابری”، مدرس دانشگاه و از فعالین حقوق زنان در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. جلسه دادگاه وی در تاریخ ۲۰ تیرماه برگزار شد و نهایتاً اوایل مردادماه به یک سال حبس به اتهامات تبلیغ علیه نظام و اهانت به رهبری محکوم شد! حورا نیکبخت در نامه اخیرش از زندان اوین ضمن اشاره به لغو حکم اعدام وریشه مرادی اعلام میکند که نهتنها ایران بلکه “خاورمیانه به زن، زندگی، آزادی محتاج است.”
حورا یکی از زنان شجاع و جسوری است که در دفاع از حقوق زنان حتی از پشت دیوارهای زندان اوین، با صدای بلند در جواب حکم خود اعلام میکند “رؤیای آزادی زنان تحمل حبس را برایم آسان میکند، اگر اغتشاش یعنی مختل کردن زنستیزی سازمانیافته، من اغتشاشگرم و تا روز آزادی و برابری به اغتشاش ادامه خواهم داد.”
در تاریخ مبارزه علیه تبعیض جنسیتی، نابرابری و رهایی از رژیم زنستیز اسلامی میتوان به صدها نام اشاره کرد که مدام جمهوری اسلامی را به چالش کشیدهاند. سپیده قلیان زندانی سیاسی با افشاگری در مورد اعترافات اجباری بر اثر شکنجه حکومت را مجبور میکند به سناریوی نخ نمایی مثل “طراحی سوخته” پناه ببرد. گلرخ ایرایی و دهها زن زندانی در اعتراض به احکام اعدام زندانیان و پیوستن به سهشنبههای اعتراضی علیه اعدام و در اعتراض بهحکم اعدام وریشه مرادی و پخشان عزیزی بیانیه میدهند و در زندان دست به تجمع میزنند و علیه جمهوری اسلامی شعار میدهند. آهو دریایی با اعتراض عریان خود به حجاب اجباری ستونهای رژیم را به لرزه درمیآورد. نمونههای فراوان مشابه نشان میدهند که زنان در مقابل فشار، سرکوب، زندان، شکنجه و قوانین زنستیزانه نهتنها عقب ننشستند بلکه هر روز جمهوری اسلامی را در زمین و سنگرهای خودش به عقب رانده و انقلاب زن زندگی آزادی را در تاریخ مبارزاتی جهان رقم زدند.
نامه حورا از زندان اوین نهتنها از شجاعت او در دفاع از حقوق انسانی و زنان حکایت دارد، بلکه همبستگی او را با تمامی کسانی که در منطقه برای عدالت و آزادی مبارزه میکنند نشان میدهد. نامه او نمونه دیگری از صدای امید، همبستگی و مبارزه برای رهایی زنان است که فراتر از مرزهای جغرافیایی و جهانشمول است.