اعتراض کشاورزان در اصفهان

رادیو فردا:تجمع کشاورزان اصفهانی در اعتراض به کم آبی

آنها در این راهپیمایی که روز پنجشنبه ۱۷ اسفند برگزار شد،‌ با مطالبه حق آبه، شعارهایی نیز سر دادند که یکی از آنها علیه حسن روحانی، ‌رئیس جمهوری ایران، بود. آنها شعار دادند:‌ «روحانی دروغگو – زاینده رود ما کو».

اشاره کشاورزان به سخنان حسن روحانی در دوره تبلیغات ریاست جمهوری سال ۹۶ بود که در اصفهان به مردم گفته بود:‌ «در دولت یازدهم، مردم را از خطر خشکی دریاچه ارومیه نجات دادیم و این‌بار نوبت زاینده رود است».

این نخستین بار نیست که کشاورزان منطقه ورزنه در اعتراض به مشکل آب اعتراض کرده‌اند. آنها در روزها و هفته‌های اخیر از جمله در مقابل شرکت آب منطقه‌ای و پل خواجوی اصفهان تجمع کرده بودند.

پیش از این، آنها در آبان سال گذشته تراکتورهای خود را به نشانه اعتراض در ورودی شهر اصفهان مستقر کرده بودند.

پیشتر نیز کشاورزان شرق اصفهان پس از ۴۰ روز تجمع در هفته‌های پایانی سال ۹۱، خط لوله انتقال آب زاینده رود به یزد را شکسته بودند. پس از آن هم برخی اخبار حاکی از درگیری بین کشاورزان و نیروی انتظامی بود.

در این میان، به گزارش خبرگزاری ایلنا، مشکل آب باعث شده است که شماری از کشاورزان زادگاه خود را ترک کنند و به سوی شهرها بروند، بلکه کاری پیدا کنند.

بر اساس این گزارش، با خشک شدن زاینده رود بزرگترین رودخانه فلات مرکزی ایران، و انتقال آب آن به دل کویر در یزد و قم برای احیای صنایع آب‌بر، دیگر امرار معاش به وسیله این زمین‌ها مانند گذشته‌های نه چندان دور ممکن نیست.

یکی از این کشاورزان به ایلنا گفت:‌ «زمین داشتم، رعیت بودم، پدرم هم کشاورز بود، زمین هم کم و بیش زندگی ما را می‌گذراند. آب که کم شد، دیگر به ما آب نرسید، مجبور شدیم به شهر بیاییم؛ فکر می‌کردم بهتر می‌شود، اینجا هر روز هشتم گرو ۹ است».

در این ارتباط، محمود حسینی، استاندار اصفهان بین سال‌های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۴، روز پنجم اسفند درباره بیکاری کشاورزان ساکن شرق اصفهان به ایلنا گفته بود: «در شرق اصفهان که ۳۰۰ هزار تن جمعیت دارد، بالغ بر ۵۰ هزار کشاورز به علت کم‌آبی زاینده رود بیکار شده‌اند و آنها هم که بیکار نشده‌اند، درآمدهای‌شان کاهش یافته است».

پیش از آن،‌ مهدی بصیری، عضو کمیته آب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان، بهمن ماه امسال درباره مشکلات پیش روی کشاورزان در فصل بهار سال ۹۷ گفته بود: «طبق آخرین برآوردهای صورت گرفته، امکان واگذاری آب برای کشت بهاره کشاورزان شرق وجود ندارد. باید توجه داشت که مسئولان هنوز برای حل مشکلات کشاورزان شرق ورود نکرده‌اند و این امر معضلی بزرگ را در آینده به همراه خواهد داشت».

در این میان، با ادامه اعتراض‌های کشاورزان منطقه شرق اصفهان، رضا اردکانیان، وزیر نیرو، با اعلام اینکه طرح‌های تدوین شده برای حل مشکلات آبی استان اصفهان از سوی «کارگروه ملی سازگاری با کم آبی» به تایید رسیده و ابلاغ شده است، گفت: «این حرکت به اجرای طرح‌های سامان دهی رودخانه زاینده رود، جایگزینی کشت‌های صنعتی به گلخانه‌ای، اجرای پروژه‌های فنی برای برداشت از زاینده رود، جایگزینی پساب در مصرف کشاورزی و صنعت و طرح‌های اضطراری تامین آب کمک خواهد کرد».

اینرا هم بخوانید

صدور احکام قضایی علیه چهارتن از فعالان فرهنگیان در استان فارس

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران خبر داد که شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو در …