افزایش کشته های انفحار بیروت به 149 نفر

با گذشت نزدیک به سه روز از انفجار شدید بیروت، امروز امدادگران دست کم چهار جسد دیگر را از زیر آوارهای ناشی از انفجار بیرون آوردند. به این ترتیب، شمار کشته شدگان این انفجار تا کنون به 149 نفر رسیده است. چند هزار نفر دیگر هم زخمی شده و خسارات گسترده ای به بخش هایی از بیروت به خصوص ناحیه بندری شهر وارد آمده است.

هنوز چندین نفر مفقود هستند و تیم های جستجوی اعزامی از فرانسه و روسیه همچنان به جستجو در میان آوارهای باقیمانده از انفجار ادامه می دهند اما امید چندانی نیست که کسی زیر آوار زنده مانده باشد.

همچنین نزدیک به سیصد هزار نفر یعنی بیش از 10 درصد ساکنان بیروت قادر به بازگشت به خانه های آسیب دیده خود نیستند. خسارت ناشی از این واقعه بین 10 تا 15 میلیارد دلار تخمین زده شده است آنهم در زمانی که لبنان با شرایط دشوار اقتصادی مواجه است.

گزارش شده است که عامل انفجار ظاهرا 2750 تن نیترات آمونیوم بوده که سالها پیش توسط یک کشتی روسی عازم آفریقا به بندر بیروت آورده شد. این کشتی هنگام عبور از دریای مدیترانه دچار نقص فنی شده بود.

نیترات آمونیوم هم به عنوان کود شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد هم با مخلوط کردن با سوخت کوره، برای انفجار در معادن به کار می رود.

محموله کشتی بعدها به انباری در بندر بیروت منتقل شد و بلاتکلیف ماند و ظاهرا در اثر آتش سوزی روز سه شنبه، منفجر شد.

بسیاری از کشورهای جهان آمادگی خود را برای کمک به آسیب دیدگان اعلام کرده اند و روز گذشته رئیس جمهوری فرانسه اولین رهبر خارجی بود که پس از انفجار به بیروت سفر کرد. در جریان بازدید او از مناطق آسیب دیده، گروهی از مردم تجمع کردند و خواستار آن شدند که کمک های خارجی به دست مقامات و گروه های سیاسی نرسد. رئیس جمهوری فرانسه اطمینان داد که کمک های آن کشور مستقیما زیر نظر سازمان ملل و سازمان های مردمی به کار خواهد رفت و “به دست های فاسد نخواهد رسید.”

روز گذشته تظاهراتی در بیروت علیه ناکارآیی و فساد تشکیلات حکومتی برگزار شد و پلیس برای متفرق کردن تجمع کنندگان از گاز اشک آور استفاده کرد.

قرار بوده است امروز نتیجه تحقیقات و رای هیات رسیدگی به ترور رفیق حریری، نخست وزیر اسبق لبنان در سال 2005 منتشر شود. هیات تحقیق متشکل از قضات چندین کشور که با مصوبه شورای امنیت تشکیل شده چهار عضو گروه حزب الله لبنان را در ارتباط با این ترور به طور غیابی محاکمه کرده و انتظار می رود رای دادگاه در مورد آنها اعلام شود هرچند با توجه به نفوذ این گروه در تشکیلات حکومتی کنونی لبنان، بعید است این احکام به اجرا گذاشته شود.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

حملات شبانه اسرائیل به مراکز شهرهای کشور در هفتمین شب جنگ. ترامپ دو هفته دیگردر باره شرکت آمریکا درحملات اسرائیل به جمهوری اسلامی تصمیم میگیرم!

شب پنجشنبه٢٩ خرداد: حملات شبانه اسرائیل به شهرهای کشور ادامه دارد. چندین محله در تهران، …