حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی گفته در جریان شیوع کرونا ۳۰۰۰ تارنمای” متخلف و مشوش کننده فضای جامعه” شناسایی , و با آنها برخورد شده است. وی ادعا کرده این تارنماها با “تشویش اذهان عمومی سبب ایجاد نگرانی در مردم” شده بود که متولیان این تارنماها به صورت تلفنی و حضوری توجیه شدند و با برخی از آنها برخورد قانونی صورت گرفت.
لازم به توضیح است که همزمان با شیوع کرونا در کشور جمهوری اسلامی و ناجا سیاست مسدود کردن وب سایتها و وبلاگهای ایجا شده در فضای مجازی برای اطلاع رسانی در باره کرونا توسط فعالین سیاسی و اجتماعی را در پیش گرفتند. فعالین اجتماعی و مردمی با پخش گزارشات عینی و واقعی از ابعاد شیوع کرونا، وضعیت بیمارستانها، بی تقاوتی و لاقیدی حکومت بویژه نقش جمهوری اسلامی و سیاستهایش در دامن زدن به گسترش این بیماری در کشور، اقدام به افشاگری علیه حکومت کردند.
مردم به اخبارو رسانه های حکومتی و در راس آنها صدا و سیمای رژیم در انعکاس واقعی آمار و ارقام کرونا اطمینان نداشته و حکومت را به دروغگویی و کوچک نمایی وبی تقاوتی متهم می کنند.انتشار این گزارشات مردمی در مدیای اجتماعی با استقبال هزاران نفر از کاربران فضای مجازی شده و به عنوان منابع موثق گزارشات از شیوع کرونا و نقش کثیف حکومت در پنهانکاری ابعاد فاجعه را برملا کرد. بدنبال این فعالیتها ناجای رژیم سیاست تشدید سانسور، انسداد و دستگیری کاربران و دست اندرکاران وب سایتها وبلاگها در داخل کشور را در دستور گذاشت. بر اساس گزارشات حکومتی صدها نفر تا کنون به خاطر این اتهام واهی ” متخلف و مشوش کننده فضای جامعه و پخش شایعات کرونایی” احضار و دستگیر شده اند.
حکومت کلا فضای مجازی و مدیای اجتماعی را یک تهدید و خطر جدی برای مجودیتش دانسته و با اتخاذ سیاستهای سرکوب کننده همراه با تهدید و دستگیری و زندان، در صدد مقابله با فعالیت مردم و فعالین سیاسی و اجتماعی درفضای مجازی و شبکه های اجتماعی بر آمده است.علیرغم گسترش فیلترینگ و تلاش و تقلای حکومت برای اعمال سانسور هر چه بیشتر و انسداد فضای مجازی؛ فعالین سیاسی و اجتماعی موفق به دور زدن فیلیترینگ و سیاستهای سرکوب فضای مجازی حکومت شده و امر اطلاع رسانی و بوِیژه نقش سازماندهی شبکه های اجتماعی در پیشبرد و سازمانیابی مبارزات اجتماعی را به پیش می برند.
شبکه های اجتماعی و فعالیت در فضای مجازی یک رکن کار وفعالیت اساسی و بسیار مهم در کشور می باشد. نقش این شبکه ها در اطلاع رسانی درست، انتشار اخبار و گزارشات ازاعتراضات مردم، بویژه در دوره کرونا بسیار حیاتی می باشد. تلاش ها و تقلاهای حکومت برای گسترش سانسور و فیلترینگ؛ تهدید دستگیری فعالان و کابران فضای مجازی بشدت محکوم است.
همه دستگیرشدگان باید فورا آزاد شوند. اطلاع رسانی آزاد و دسترسی آزاد به اخبار و اطلاعات حق طبیعی مردم می باشد. اعتراض و مبارزه بر علیه حکومت ادامه دارد.هیچ درجه ای از تشدید سرکوب و خط و نشان کشیدن برای مردم نخواهد توانست جلوی اعتراض و مبارزه مردم بر علیه حکومت را بگیرد. اوضاع حکومت خرابتر از آن است که وانمود می کند.کل حکومت سرکوب واعدام و زندان و فقر و فلاکت و… باید به زیر کشیده شود.
محمد شکوهی
14 اکتبر 2020