بسته ۱۵۶ میلیارد یورویی دولت آلمان برای مقابله با عواقب کرونا

نمایندگان پارلمان آلمان طرح اختصاص بسته تکمیلی ۱۵۶ میلیارد یورویی پیشنهادی دولت را برای مقابله با بحران اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا در این کشور تصویب کردند. این طرح روز جمعه باید به تصویب شورای فدرال آلمان نیز برسد.

نمایندگان پارلمان آلمان روز چهارشنبه ۲۴ مارس (۶ فروردین)  درباره اختصاص بسته ۱۵۶ میلیارد یورویی اضافی برای مقابله با بحران کرونا در این کشور به توافق رسیدند. این بودجه که استقراض دولتی محسوب می‌شود از سوی اکثریت نمایندگان، حتی نمایندگان احزاب اپوزیسیون در پارلمان آلمان نیز مورد تایید قرار گرفت.

پارلمان آلمان با تصویب این بسته دست دولت را برای کمک به بنگاه‌های اقتصادی این کشور که در معرض ورشکستگی قرار دارند باز می‌گذارد. برای این منظور نمایندگان همچنین باید ماده تکمیلی اضطراری در قانون تامین بودجه را می‌پذیرفتند که مطابق آن دست دولت برای ایجاد بدهی‌های جدید باز گذاشته شود.

لایحه استقراض ۱۵۶ میلیارد یورویی دولت آلمان از سوی نمایندگان ائتلاف دولتی احزاب متحده دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی و حزب سوسیال دموکرات و همچنین احزاب مخالف دموکرات های آزاد و حرب چپ و سبزها در مجلس آلمان مورد تایید قرار گرفت. نمایندگان حزب پوپولیست راستگرای آلترناتیو برای آلمان از شرکت در رای‌گیری خودداری کردند.

وزارت دارایی آلمان پیش‌بینی می‌کند که برنامه کمک‌های دولتی برای مقابله با بحران اقتصادی ناشی از گسترش بیماری کووید۱۹ در بودجه تکمیلی ۱۲۲.۵ میلیارد یورو هزینه داشته باشد. کمک‌های بلاعوض به مبلغ ۵۰ میلیارد یورو هم برای شرکت‌های کوچک و افراد شاغل مستقل برنامه‌ریزی شده است. بیمارستان‌ها نیز باید برای جبران هزینه ناشی از لغو عمل‌های جراحی برنامه‌ریزی شده و اختصاص تخت‌های خود به بیمارهای کرونایی پول بیشتری دریافت کنند.

کاهش و لغو مالیات‌ها

دولت آلمان می‌خواهد به دلیل شرایط اقتصادی اضطرای ویژه ای که پیش آمده و کمک برای حفظ مشاغل حدود  ۳۳.۵ میلیارد یورو از درآمد مالیاتی را کاهش دهد و نمایندگان بسیاری از مشاغل مشمول این لغو و یا کاهش مالیات خواهند شد.

اولاف شولتس، وزیر دارایی آلمان به این دلیل است که قصد دارد بودجه جدید ۱۵۶ میلیارد یورویی را به این امر اختصاص دهد. این مبلغ حدود ۱۰۰ میلیارد دلار بیشتر از بدهی مجاز دولتی در قانون اساسی آلمان است.

رأی نمایندگان در پارلمان باعث می‌شود که دولت فدرال که سالها با شعار “کسری صفر”،  از کسری بودجه و استقراض از بانک مرکزی خودداری کرده بود، از این شعار خود فاصله بگیرد و بدهی‌های هنگفت جدیدی را ایجاد کند. از سال ۲۰۱۴ بودجه دولت آلمان بدون بدهی جدیدی مدیریت شده بود. تصویب بودجه تکمیلی اکنون این وضعیت را تغییر خواهد داد.

این طرح پس از تصویب در پارلمان آلمان باید در مجلس فدرال نیز برسد. شورای فدرال اعلام کرده است که هیچ مخالفتی با طرح وزیر دارایی ندارد و با تصویب سریع طرح پیشنهادی دولت در جلسه جمعه این هفته، امکان اجرای سریع طرح تأمین بودجه مقابله با بحران اقتصادی ناشی از شیوع کرونا را در آلمان فراهم خواهد کرد. دویچه وله

اینرا هم بخوانید

کارگران پتروشیمی ارغوان گستر در حمایت از همکارانِ احضار شده‌ خود تجمع کردند

صبح امروز (۱۶ مهر ماه) گروهی از کارگران پتروشیمی ارغوان گستر ایلام در حمایت از …