بولتون: ادعای ظریف مضحک است

مشاور امنیت ملی کاخ سفید ادعای اخیر وزیر امور خارجه ایران را که گفته او و مقام‌های برخی کشورها قصد دارند آمریکا را به جنگ با ایران سوق دهند، کاملا مضحک خواند و گفت این حرف‌ها تبلیغات از پیش نوشته شده ایرانی‌ها با هدف دروغ‌پراکنی است.

جان بولتون روز یکشنبه ۸ اردیبهشت در گفت‌وگو با فاکس نیوز گفت: «کاملاً مسخره است! آن مصاحبه یک تبلیغات به تمام معنی بود. سیاست فشار حداکثری به ایران برای تغییر رفتار آن، بسیار قبل از پیوستن من به دولت پرزیدنت ترامپ بنیانگذاری شده بود. آنچه مقامات ایرانی را نگران کرده این است که این سیاست به خوبی کار می کند.»

مشاور پرزیدنت ترامپ در ادامه این گفت‌وگوی زنده تلویزیونی اضافه کرد: «واقعیت این است که رژیم ایران به سرکوب مردم خود ادامه می دهد، تلاش برای دستیابی به توان موشک بالیسیتک را رها نکرده و هنوز بزرگترین تامین کننده منابع مالی برای تروریسم بین الملل است. تقریباً یک سال پیش، وقتی امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه به آمریکا آمده بود، پرزیدنت ترامپ به او گفت که قصد دارد آمریکا را از برجام خارج کند. اگر ایرانی ها می خواهند مذاکره کنند، پرزیدنت آماده است در مورد فعالیت های تروریستی و موشکی آنها، سایر اقدامات شریرانه شان در خاورمیانه و تغییر رفتار در این موارد گفتگو کند.»

روز یکشنبه فاکس نیوز همچنین گفتگویی با محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران را منتشر کرد که او مدعی شد جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید و سه کشور اسرائیل، عربستان سعودی و امارات به دنبال تغییر رژیم در ایران هستند و افزود: به نظر من پرزیدنت ترامپ به خاطر احترام به قول هائی که در زمان انتخابات داده، نمی خواهد آمریکا را به جنگ دیگری وارد کند.

جان بولتون در پاسخ به پرسش دیگری درباره این که آیا جمهوری اسلامی اصولا می‌تواند تغییر رفتار دهد گفت: «مردم ایران سزاوار یک حکومت بهتر هستند و مشکل این است که این تنها یک حکومت استبدادی مذهبی نیست، بلکه استبداد نظامی نیز هست.»

نگرانی های ایالات متحده از اقدامات جمهوری اسلامی و فشار بیشتر

ایالات متحده می‌گوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریم های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

ایالات متحده می‌گوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشک بالستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بی‌ثباتی در خاورمیانه است.

آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آن‌ها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.

ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آن‌ها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.

در سال ۹۷ همچنین چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه،‌ آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.

وزیر خارجه آمریکا یکم خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد. این نخستین بار بود که ایالات متحده نیروی نظامی یک کشور را در چنین فهرستی در کنار گروههایی چون القاعده و داعش قرار می داد.رادیوآمریکا

اینرا هم بخوانید

بیانیهٔ بیش از ۳۰۰ فعال مدنی: قانون حجاب و عفاف نه مشروع است و نه قابل اجرا

گروه پرشماری از کنشگران زن و فعالان مدنی، همزمان با افزایش انتقادها از تصویب لایحهٔ …