ترامپ در مصاحبهای با شبکه خبری فاکس، ضمن انتقاد مجدد از توافق اتمی با تهران، گفته حکومت ایران از آن زمان به بعد «گستاختر» شده و به ایالات متحده «کاملا بیاحترامی» میکند. دونالد ترامپ میگوید «ایران، دولت شماره یک حامی تروریسم است».
در پاسخ به پرسش شبکه فاکس، در مورد توافق اتمی با ایران، دونالد ترامپ، در مصاحبهای که ۱۷ بهمن ماه پخش شدهاست، میگوید «فکر میکنم این بدترین توافق اتمی ممکن بود. فکر میکنم این توافقی بود که هرگز نباید در مورد آن مذاکره میشد. از نظر من خجالتآور است که توافقی مانند آن داشتیم و باید آن را امضا میکردیم و هیچ دلیلی نداشت این کار را بکنیم. اگر قرار است این کار را بکنیم (امضا کنیم)، باید توافقی خوبی داشته باشیم».
دولت باراک اوباما، رئیسجمهوری پیشین آمریکا، بهتاکید از توافق اتمی میان ایران و شش قدرت جهانی دفاع کردهاست. از منظر دولت پیشین، حکومت ایران تا پیش از توافق اتمی فاصله اندکی با دستیابی به مواد لازم برای ساخت جنگافزار هستهای داشت، آنچه پس از توافق به طور مشخصی عقب افتاده است.
دونالد ترامپ، در زمان رقابتهای انتخاباتی خود نیز بارها از توافق اتمی انتقاد کرد و نیز بارها اتهامهایی را نظیر فرستادن پول نقد به ایران، از طرف دولت اوباما، مطرح کرد.
در مصاحبه با شبکه فاکس، آقای ترامپ میگوید «ما به آنها ۱.۷ میلیارد دلار پول نقد دادیم».
در جریان حصول توافق اتمی، تهران دست به آزادی شماری از شهروندان ایرانیآمریکایی زندانی در ایران زد. دولت اوباما در آن زمان اقدام به ارسال پولی به ایران کرد که میگوید برای حلوفصل قرارداد تسلیحاتی معلقشده پس از انقلاب و سود ناشی از دیرکرد آن است. به گفته اوباما پرداخت این پول ارتباطی با آزادی زندانیان دو تابعیتی نداشت و برای جلوگیری از افزایش سود ناشی از دیرکرد پرونده بود. جمهوریخواهان منتقد دولت اوباما و نیز دونالد ترامپ، عقیده دیگری دارند و میگویند این پول «باجدهی» به ایران بود، آنهم در حالیکه از نظر دولت آمریکا، تهران «بزرگترین حامی تروریسم دولتی» است.
ایالات متحده بارها دولت ایران را متهم به حمایت از تروریسم کردهاست. این گفتهها چه در زمان دولت اوباما و چه اکنون در زمان دولت ترامپ تکرار شدهاند. ایران، همواره این سخنان را رد کرده و در مقابل کشورهای متحد آمریکا در منطقه، مانند عربستان سعودی را، متهم به حمایت از تروریسم کردهاست.
دونالد ترامپ، در پاسخ به این پرسش شبکه فاکس، که آیا او توافق اتمی را لغو خواهد کرد، میگوید «خواهیم دید چه اتفاقی خواهد افتاد… من میتوانم این را بگویم که آنها کاملا به کشور ما بیاحترامی میکنند. ایران، دولت شماره یک حامی تروریسم است. آنها پول و اسلحه به همه جا میفرستند».
آقای ترامپ سپس با اشاره به رویاروییهای دریایی در خلیج فارس و موارد دیگری از رویاروییهای نظامی میان نیروهای ایران و ارتش ایالات متحده در منطقه، افزوده است «آنها نه تنها احترامی به ما نمیگذارند بلکه دنبال هواپیماهای ما میکنند. با قایقهای کوچکشان دور کشتیهای ما میچرخند و احترامشان را از دست دادهاند، چون باورشان نمیشود کسی آنقدر ابله باشد که چنین توافقی با آنها امضا کند».
مقامهای ایران پیش از این و در مواردی که هشدارهایی از سوی آمریکا، در مورد رویاروییها در خلیج فارس مطرح شده بود، شناورهای ایالات متحده را به نادیده گرفتن مرزهای دریایی خود متهم کرده بودند. آنچه تقریبا همواره از سوی مقامهای آمریکایی رد شده بود و آنها تاکید کرده بودند در آبهای بینالمللی در حرکت بودهاند.
گفتههای تازه رئیسجمهوری آمریکا در ادامه انتقادها و هشدارهای دیگر مقامهای دولت او در رابطه با دولت ایران، مطرح میشود. پیش از این وزیر دفاع آمریکا نیز ایران را بزرگترین حامی دولتی تروریسم نامیده بود و مایکل فلین، مشاور امنیت ملی آقای ترامپ نیز گفته بود دولت او اقدامات «تحریکآمیز» ایران را دیگر تحمل نخواهد کرد.
معاون رئیسجمهوری ایران به گفتههای پیشین در مورد «حمایت دولتی از تروریسم» واکنش نشان داده است. دولت ایران هنوز واکنشی به گفتههای اخیر رئیسجمهوری آمریکا نشان ندادهاست.رادیو فردا
———————
رادیو آمریکا:دونالد ترامپ: اگر ایران در کنار آمریکا بود با توافق هسته ای مشکلی نداشتم
می گوید اگر ایران در کنار آمریکا بود با توافق هسته ای مشکلی نداشت اما واقعیت این است که چنین نشده و به گفته او، این توافق بد با ایران باعث شده حکومت جمهوری اسلامی ایران «جسورتر» شود.
دونالد ترامپ یکشنبه شب در گفت و گو با «بیل اورایلی» مجری شبکه فاکسنیوز به آزمایش موشکی، تهدیدهای هفته اخیر و توافق هسته ای ایران و جامعه جهانی اشاره کرد.
پرزیدنت ترامپ گفت: اگر ایران می گفت خیلی خوب ما الان در کنار هم هستیم، من با این توافق کنار می آمدم اما برعکس شد، آنها جسورتر شدهاند.
یکشنبه شب آقای ترامپ درباره این توافق از دولت قبل آمریکا انتقاد کرد و گفت: این یکی از بدترین توافق هایی بود که من تا حالا دیده ام. فکر می کنم این توافقی بود که نباید هرگز مورد مذاکره قرار می گرفت. اگر قرار بود با ایران توافقی شود باید معامله خوبی انجام میشد.
رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به پرداخت پول به ایران در زمان اجرای توافق هسته ای نیز گفت: به ایران ۱.۷ میلیارد دلار پول نقد دادیم و بجای آن هیچ چیزی نگرفتیم.
«اورایلی» از آقای ترامپ پرسید آیا او قصد دارد براساس شعارهای دوران انتخابات، این توافق را پاره کند که رئیس جمهوری آمریکا گفت: ما خواهیم دید چه اتفاقی می افتد. من این را می توانم بگویم: آنها هیچ احترامی برای کشور ما قائل نیستند. آنها دولت شماره یک حامی تروریسم هستند؛ آنها به خیلی جاها پول و اسلحه می فرستند.
پرزیدنت ترامپ افزود: آنها کشتیهای جنگی ما را با قایق های کوچک شان محاصره می کنند، آنها هیچ احترامی برای ما قائل نیست و چون فکر نمیکردند کسی پیدا شود و چنین توافق احمقانهای را امضا کند.
جنگ کلامی بین آمریکا و ایران
در یک هفته اخیر و بعد از آزمایش موشکی ایران، مقام های دولت آمریکا، ایران را به برخورد جدی تهدید کرده اند.
هفته گذشته ایران آزمایش موشکی در سمنان انجام داد که با واکنش اعضای غربی شورای امنیت سازمان ملل روبرو شد.
روز چهارشنبه نیز مایکل فلین مشاور امنیت ملی ترامپ اعلام کرد از این پس اقدامات ایران زیر ذره بین است. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده جمعه ۱۵ بهمن به وقت آمریکا، در توییتر خود نوشت: «ایران با آتش بازی میکند. آنها متوجه و قدردان نیستند که پرزیدنت اوباما تا چه اندازه با آنان مهربان بوده. من نیستم!»
در مقابل، از سوی ایران نیز محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران بدون اشاره به مقامات آمریکایی، دو توییت منتشر کرد و نوشت: «ایران در مقابل تهدیدها عقبنشینی نمیکند چون امنیت ما به مردم ما وابسته است. ما هرگز آغازگر جنگ نخواهیم بود اما تنها میتوانیم به ابزارهای دفاعی خود تکیه کنیم.»
همزمان ایران یک رزمایش موشکی در سمنان آغاز کرد.
همچنین روز جمعه آمریکا فهرست تحریم های ایران را با اضافه کردن ۲۵ فرد و شرکت به روز کرد. با اینحال مقام های دولت آمریکا گفته اند که این تحریم ها نقض توافق جامع هسته ای موسوم به برجام نیست.
قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تاکید دارد ایران اجازه آزمایش موشک های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی را ندارد.