ترامپ: با مکزیک به توافق رسیدیم، تعرفه‌ها اعمال نمی‌شود

ترامپ مکزیک پذیرفته که “گام‌های بی‌سابقه‌ای” برای کنترل جریان حرکت مهاجران آمریکای مرکزی به سوی مرزهای ایالات متحده بردارد و به همین علت او تهدید خود مبنی بر وضع تعرفه بر کالاهای وارداتی از مکزیک را عملی نخواهد کرد.

این خبر را جمعه شب (هفتم ژوئن) ابتدا آقای ترامپ در توییتی منتشر کرد و ساعتی بعد هم مارسلو ایبارد، وزیرخارجه مکزیک و مایک پومپئو، وزیرخارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌های به آن پرداختند.

آقای ترامپ با اعلام این خبر که یک پیروزی برای کارآیی جنگ تعرفه‌ای او محسوب خواهد شد در توییتر نوشت دستور داده تعرفه‌ها برای مدت نامعلومی متوقف شود.

قرار بود در صورت به توافق نرسیدن مذاکرات از صبح پس روز دوشنبه ابتدا ۵ درصد تعرفه بر کالاهای وارداتی از مکزیک وضع شود و در صورت ناراضی ماندن آمریکا از اقدامات مکزیک ماهانه ۵ درصد به این تعرفه‌ها اضافه شود تا در در پایان شش ماه سقف آن به ۲۵ درصد برسد.

مکزیک یکی از سه شریک اصلی تجاری آمریکاست و روزانه حدود یک میلیارد دلار کالا به ایالات متحده صادر می‌کند.

آقای ترامپ بارها این کشور را به اهمال در کنترل مرزهای خود با آمریکا متهم کرده بود و از دولت مکزیک خواسته بود مرزهای جنوبی خود را که مدخل ورودی ده‌ها هزار مهاجر از کشورهای آمریکای لاتین است کنترل کند.

جزییات دقیق این توافق‌نامه هنوز علنی نشده است اما آن طور که مقام‌های دو کشور گفته‌اند قرار شده مکزیک از روز دوشنبه تمرکز ویژه نیروهای مرزبانی خود را متوجه جنوب این کشور و مرز با گوآتمالا کند.

این توافق حاصل سه روز گفتگوی رو در رو میان هیات مکزیکی به ریاست مارسلو ایبارد، وزیر خارجه مکزیک و مایک پومپئو، همتای آمریکایی او بود.

دو هیات از روز چهارشنبه در واشنگتن وارد گفتگو شده بودند. خواسته آمریکا جدیت مکزیک در متوقف کردن جریان کاروان‌های مهاجران آمریکای لاتین بود که با عبور از مکزیک به مرزهای جنوبی آمریکا می‌رسند.

در ماه مه گذشته بیش از ۱۰۰ هزار مهاجر وارد خاک آمریکا شدند. آماری که در هفت سال گذشته بی‌سابقه بود.

مکزیک همچنین متعهد شده که برای متلاشی کردن کارتل‌های قاچاق انسان گام‌های محکم و موثری بردارد.

در برابر آمریکا هم متعهد شده که برنامه خود برای بازگرداندن مهاجران به مکزیک را گسترده‌تر کند و همزمان رسیدگی به پرونده‌های درخواست پناهندگی این افراد را سرعت بخشد.

دو کشور متعهد شده‌اند که برای یافتن راهکارهای موثر بیشتر به مذاکرات دوجانبه ادامه دهند.

دو طرف همچنین قرار گذاشته‌اند که در صورت نتیجه ندادن تمهیدات فعلی طی سه ماه آینده، برای تنظیم راهکارهای درازمدت و نهایی اقدام کنند.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

شورشیان شهر دمشق را تصرف کردند!

آخرین اخبار از رسانه ها: مرور آخرین تحولات سوریه BBC: روسیه: اسد پس از مذاکره …