رادیو آمریکا:ترامپ که برای شرکت در مجمع جهانی اقتصاد به شهر داووس در سوئیس سفر کرده، در اولین روز این سفر با «ترزا می» و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیران بریتانیا و اسرائیل دیدار می کند؛ دیداری که به گفته مشاور امنیت ملی کاخ سفید، برای بررسی راههای مقابله با جمهوری اسلامی ایران است.
پرزیدنت ترامپ در حالی پنجشنبه ۵ بهمن وارد داووس سوئیس شد که او اولین رئیس جمهوری آمریکاست که پس از ۱۸ سال در داووس حاضر می شود. آخرین بار بیل کلینتون در این مجمع به عنوان رئیس جمهوری آمریکا شرکت کرده بود.
محور اصلی حضور آقای ترامپ اقتصادی است و انتظار می رود سخنرانی آقای ترامپ درباره اقتصاد با محور شعار انتخاباتی اش یعنی «آمریکا اول» انجام شود.
قدرتهای دیگر جهانی، از جمله چین، اروپا و ژاپن خواهان تعهد نسبت به تجارت آزاد در جهان هستند.
برخی اعضای کابینه پرزیدنت ترامپ می گویند هدف رئیس جمهوری از سفر به داووس، دعوت از جهانیان برای سرمایه گذاری در آمریکاست.
از سال ۲۰۰۰ که بیل کلینتون در داووس حضور یافت، جرج بوش و باراک اوباما هرگز در این نشست مهم اقتصادی به عنوان رئیس جمهوری شرکت نکردند.
مجمع جهانی اقتصاد که از روز سه شنبه سوم بهمن آغاز شد تا روز جمعه شش بهمن ادامه خواهد داشت و آقای ترامپ روز جمعه سخنرانی خواهد کرد.
-
پخش زنده سخنرانی روز جمعه ترامپ را از تلویزیون، سایت،فیسبوک، یوتیوب و اینستاگرام صدای آمریکا ببینید
موضوع ایران
علاوه بر مسائل اقتصادی آمریکا، به گفته هربرت مک مستر مشاور امنیت ملی کاخ سفید، پرزیدنت ترامپ قرار است درباره مسائل مربوط به ایران نیز با رهبران جهان مذاکره کند.
آقای مک مستر پیشتر گفته بود: این مسائل شامل تلاش آمریکا برای مقابله با اقدامات خرابکارانه ایران است. یعنی مقابله با توسعه خشونت در منطقه خاورمیانه و همچنین برنامه موشک بالستیک و نقصهای اساسی در توافق اتمی با ایران.
وی افزود: پرزیدنت از این فرصت برای مذاکره درباره مسائل امنیت ملی بهره خواهد برد. این مسائل شامل تلاش برای عاری کردن شبه جزیره کره از تسلیحات اتمی، ادامه ائتلاف مبارزه با داعش، و تلاش آمریکا برای مقابله با اقدامات خرابکارانه ایران است. یعنی مقابله با توسعه خشونت در منطقه خاورمیانه و همچنین برنامه موشک بالستیک و نقصهای اساسی در توافق اتمی با ایران.
ترزا می نخست وزیر بریتانیا در آستانه دیدار با پرزیدنت ترامپ گفته است لندن و واشنگتن دیدگاههای مشترکی در بسیاری از مسائل بین المللی از جمله ایران دارند.
وی گفت: درباره همکاری مشترک در سوریه صحبت خواهیم کرد، و در مورد عراق جایی که ما گامهای بلندی در مقابله با داعش برداشتیم. همچنین درباره همکاری با هدف کاهش رفتارهای بی ثبات کننده ایران در منطقه گفتگو خواهیم کرد. ما با ایالات متحده در زمینه های مختلف همکاری مشترک داریم و ادامه خواهیم داد.
در ادامه رایزنی ها درباره ایران، بنیامین نتانیاهو روز چهارشنبه در داووس با آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان، که کشورش یکی از طرفهای مذاکرات منجر به توافق برجام شد دیدار و گفتگو کرد.
او پس از این دیدار در جمع خبرنگاران گفت که اسرائیل، از جامعه جهانی می خواهد که هرچه سریعتر تغییرات اساسی در برجام ایجاد شود.
بنا به بیانیه مطبوعاتی نخست وزیری اسرائیل، آقای نتانیاهو همچنین روز سه شنبه با امانوئل ماکرون دیگر طرف مذاکره اتمی با ایران نیز گفتگو کرد و به او گفته است که ایران در چارچوب نسخه کنونی برجام طی چند سال آینده به تسلیحات اتمی دست پیدا خواهد کرد و بنابراین ایجاد تغییرات در آن ضروری است.
آقای نتانیاهو همچنین با نخست وزیران کانادا، بلژیک و رئیس جمهوری کشور میزبان یعنی سوئیس دیدار کرد. محور این گفتگو ها ترغیب این رهبران به بهره گیری از فرصتی است که استراتژی پرزیدنت ترامپ در مقابله با جمهوری اسلامی ایجاد کرده.
پرزیدنت ترامپ ۲۰ مهر ماه ضمن خودداری از تائید پایبندی ایران به برجام اعلام کرده است که اگر متحدان اروپایی تغییرات لازم را ایجاد نکنند، واشنگتن از برجام خارج خواهد شد.