نشریه ژورنال شماره ۱۰۴۲ – فایل پی دی اف – ویژه تلفن همراه
به گزارش روزنامه ایندیپندنت در انگلیس در پی نگرانیهای امنیتی فزاینده، بیش از ۵۵۰ نماینده پارلمان و اعضای مجلس اعیان بریتانیا در نامهای به نخستوزیر کییر استارمر خواستار اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بهعنوان یک نهاد تروریستی شدند.
این درخواست پس از بازداشت سه ایرانی به اتهام جاسوسی برای جمهوری اسلامی مطرح شد و فشار بر دولت حزب کارگر را افزایش داده است. بهویژه دیوید لمی، وزیر خارجه فعلی، پیشتر وعده چنین اقدامی را داده بود. امضاکنندگان نامه که از اعضاء احزاب مختلف پارلمانی انگلیس هستند، با اشاره به بسته بودن فضای سیاسی در ایران، از جامعه جهانی خواستند از حق مردم ایران برای تغییر رژیم حمایت کند و سپاه را بهعنوان سازمانی تروریستی معرفی نماید.
نامه همچنین به وضعیت وخیم حقوق بشر در ایران و اعدام ۹۰۱ نفر در سال ۲۰۲۵ اشاره دارد. باب بلکمن، رئیس کمیته بانفوذ ۱۹۲۲، خواستار تجدید نظر در سیاست بریتانیا نسبت به جمهوری اسلامی شد و گفت باید مانند آمریکا، سپاه پاسداران را تروریستی اعلام کنیم.
برخی مقامهای وزارت خارجه بریتانیا پیشتر با این اقدام مخالفت کرده بودند، زیرا نگران قطع کانالهای ارتباطی غیررسمی با جمهوری اسلامی بودند. این در حالی است که اوایل ماه مه، پنج نفر از جمله چهار ایرانی در یکی از بزرگترین عملیاتهای ضدتروریستی بریتانیا بازداشت شدند.
ما همیشه مماشات دولتهای اروپایی با رژیم اسلامی را محکوم کردیم بلکه درست در جهت خلاف خواستهای عادلانه مردم ایران دانسته و خواستار بایکوت رژیم و نه تنها سپاه در تمامی عرصههای جهانی شدیم.
بیرون انداختن رژیم اسلامی از مجامع بینالمللی، بستن سفارتخانههای این رژیم تروریست، قراردادن سپاه و دیگر نهادهای مربوط به رژیم در لیست تروریستی، بستن تمامی نهاد و مساجد و مراکز مذهبی مربوط به رژیم اسلامی باید در دستور کار تمامی دولتهای غربی و دیگر دول قرار بگیرد. فشارهای بینالمللی یکی از ابزارهایی است که میتواند به جنبش سرنگونی در ایران یاری برساند.
درعینحال، مبارزات ایرانیان خارج از کشور در اعمال فشار بر روی حکومتهای محل زندگیشان بیتردید چنین روندی را تسریع کرده و به مبارزات مردم در ایران کمک خواهد رساند.