انوشیروان محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی حکومت گفته است:جمعآوری «بیخانمان» و مبتلایان به اعتیاد” از نهم تا بیستم اسفند آغاز شده و تا کنون 400 نفر جمع آوری شده اند.وی در ادامه به سیاستهای حکومت در این باره اشاره کرده و گفته است:شروط بهزیستی برای پذیرش مسوولیت مراکز ترک اعتیاد ماده 16 /وحدت رویه دستگاهها برای ساماندهی معتادان متجاهر
بندپی در خصوص مراکز ماده 16 که اخیرا تولیت آنها نیز به بهزیستی واگذار شده است اظهار کرد: بهزیستی برای پذیرش این مراکز 7 شرط اعم از حذف نگاه مجرمانه از معتاد، اصلاح فرآیندها، تاکید بر فرآیند اجتماع پذیری، استفاده از الگوی درمان «دادگاه مدار و … داشت که تمام شروط محقق شد و پس از آن نسبت به پذیرش این مراکز اقدام کردیم.
وی تصریح کرد: طبق توافق با وزارت بهداشت، بهزیستی پس از پذیرش معتادان متجاهر چنانچه آنها دچار بیماریهای خاص باشند باید وزارت بهداشت نسبت به پذیرش و درمانشان اقدام کند این در حالیست که تمامی NGOهای موفق فعال در این حوزه نیز پای کار خواهند آمد تا از تجارب آنها در جهت بهره وری هر چه بهتر استفاده کنیم.
بندپی ادامه داد: قوه قضاییه نیز پذیرفته است که در جریان این جمع آوریها برای بار اول نگاه مجرمانه را از این افراد سلب کند و به این ترتیب وحدت رویهای در ساماندهی معتادان متجاهر در کل کشور ایجاد شده است.
وی در ادامه گفته است:مراکز ترک اعتیاد ماده 15 ساماندهی شدند
وی در ادامه به فعالیت این سازمان در حوزه اعتیاد اشاره کرد و گفت: سازمان بهزیستی از گذشته تولیت مراکز ماده 15 را که ویژه افراد داوطلب ترک اعتیاد است بر عهده داشت.بندپی ادامه داد: مسوولیت مراکز ماده 16 که ویژه معتادین متجاهر، رها شده و سخت در دسترس که مراکز ماده 15 اثربخشی لازم برای آنها را ندارند نیز سابقا بر عهده وزارت بهداشت بود که این وزارتخانه اعلام کرد که نمیتواند اقدامی را در این حوزه به انجام برساند و به این ترتیب این مراکز نیز به بهزیستی واگذار شدند.
تولد سالانه 30 هزار کودک معلول در کشور
وی در ادامه به برنامه ششم توسعه نیز اشاره کرد و گفت: برنامه ششم توسعه یک برنامه میان مدت پنج ساله است که بسیاری از سازمانها بر اساس آن بودجه سنواتی خود را آماده میکنند. بهزیستی هم طبق بررسیها و شواهد در این برنامه پیشگیری را اولویت خود قرار داد و در ماده 90 آن در راستای پیشگیری از معلولیت زایی، غربالگری ژنتیک را اجباری کردیم زیرا 30 هزار کودک در سال معلول متولد میشوند.
با حمایتهای دولت و اجباری کردن مشاورههای ژنتیک به صورت پایلوت 40 هزار زوج در آستانه ازدواج را غربالگری ژنتیکی کردیم که از این تعداد 70 درصد نیازمند مشاوره ژنتیک نبودند و تنها 30 درصد آنها به این مشاورهها نیاز داشتند.
وی تصریح کرد: 15 درصد از 30 درصدی که نیازمند دریافت مشاورههای ژنتیک بودند نیز به آزمایشگاههای ژنتیک ارجاع داده شدند.
“غربالگریهای ژنتیک پیش از ازدواج اجباری شد”
ویتاکید کرد: در حال حاضر انجام غربالگریهای ژنتیک پیش از ازدواج تبدیل به قانون و اجباری شده به طوریکه زوجین پیش از ازدواج موظف به تکمیل پرسشنامه غربالگری ژنتیک هستند و بر اساس قانون سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت موظف به ارائه خدمات مشاوره و آزمایش ژنتیک به نیازمندان به صورت رایگان هستند.
بندپی همچنین در خصوص مداخله سازمان بهزیستی در بحران خودکشی نیز گفت: در سال 95 با مداخلات اورژانس اجتماعی توانستیم 4220 نفر را از خودکشی منصرف کنیم که 2880 نفر آنها زن و 1440 نفر آنها مرد بودند.ایسنا