RadioFarda
در حالی که وزیر خارجه آمریکا برای «تشکیل ائتلاف» علیه ایران، راهی عربستان و امارات شده، ریاض میگوید حمله شبهنظامیان حوثی یمن به فرودگاه ابها یک کشته و ۲۱ زخمی برجای گذاشتهاست.
شبکه تلویزیونی «المسیره» وابسته به حوثیها نیز گفته شبهنظامیان حملاتی به فرودگاه ابها و نیز فرودگاه جیزان انجام دادهاند.
این دو فرودگاه در هفتههای اخیر بارها هدف حملات موشکی و پهپادی حوثیها قرار گرفتهاند. ابها در جنوب عربستان در فاصلهای نهچندان دور از مرز شمالی یمن واقع است و جیزان نیز در کرانه دریای سرخ و بسیار نزدیک به یمن قرار دارد.
در بیانیهای از ائتلاف علیه شبهنظامیان حوثی به رهبری عربستان، در تلویزیون دولتی عربستان، گفته شده «یک حمله تروریستی به فرودگاه ابها، توسط حوثیها، شبهنظامیان مورد حمایت ایران، به کشتهشدن یک شهروند سوری مقیم و زخمی شدن ۲۱ تن دیگر انجامید». ملیت ۲۱ نفری که زخمی شدهاند مشخص نشدهاست.
ائتلاف به رهبری عربستان حمله به جیزان را رسما تائید نکردهاست.
خبرگزاری اسوشیتدپرس میگوید ترکی مالکی، سخنگوی ائتلاف به رهبری ریاض، جزئیاتی از نوع و شکل حمله که حدودا در ساعت ۹ شب به وقت محلی انجام شده، ارائه نکردهاست.
پیش از بیانیه ائتلاف، یک سخنگوی شبهنظامیان حوثی گفته بود حملات با پهپاد صورت گرفتهاست.
شبکه العربیه نیز میگوید حمله به ابها احتمالا با یک پهپاد انفجاری انجام شده که پارکینگ فرودگاه را هدف قرار دادهاست.
در ۲۲ خرداد حوثیها با موشک کروز فرودگاه بینالمللی ابها را هدف قرار دادند که ۲۶ زخمی برجای گذاشت. در ۲۴ خرداد ماه شبهنظامیان با پهپاد، به ابها حمله کردند و دو روز بعد از آن نیز بار دیگر خبرهایی از حملات پهپادی به این شهر و نیز فرودگاه جیزان منتشر شد. در ۲۸ خرداد نیز ائتلاف به رهبری ریاض اعلام کرد دو پهپاد انفجاری را در خاک یمن و در خاک عربستان، رهگیری کردهاست.
عربستان سعودی برای گرفتن قدرت از حوثیها و بازگرداندن دولت عبد ربه منصور هادی، بیش از چهار سال است وارد کارزار نظامی در یمن شدهاست. حملات ائتلاف به رهبری این کشور در یمن هزاران کشته برجای گذاشته که بسیاری غیرنظامی هستند.
جمهوری اسلامی ایران نیز متهم به ارسال سلاح برای حوثیها شدهاست، اتهامی که تهران با وجود حمایت از حوثیها رد کردهاست.
حمله یا حملات تازه حوثیها به عربستان در حالیست که تنشهای آمریکا و ایران نیز بهشدت افزایش یافته و ایالات متحده به تواناییها و نیروهای نظامی خود در غرب آسیا افزودهاست.
این تنشها با سرنگونشدن یک پهپاد آمریکایی توسط ایران، باعث شد تا ایالات متحده در آستانه حمله به مواضعی در ایران قرار گیرد، که در نهایت با دستور دونالد ترامپ این حملات انجام نشد.
آمریکا میگوید پهپاد این کشور در آسمان بینالمللی هدف قرار گرفتهاست، تهران میگوید این هواپیمای بدون سرنشین در آسمان ایران بود.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده، گفته روز دوشنبه دور تازهای از تحریمها علیه ایران اعلام میشود؛ تحریمها واکنشی به سرنگونی هواپیمای بدون سرنشین آمریکا بهشمار میروند.
تهران میگوید تحریمهای آمریکا «تروریسم اقتصادی» است. وزیر خارجه ایران گفته این تحریمها «ایجادگر تنش» است.
مایک پومپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، نیز راهی عربستان و امارات متحده عربی شده تا آنطور که میگوید درباره «تشکیل یک ائتلاف جهانی علیه ایران» با مقامهای این کشورها مذاکره کند.
ترامپ چند بار پیشنهاد انجام مذاکرات بدون پیششرط با ایران را مطرح کردهاست، اما رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به خروج آمریکا از برجام یا اعمال تحریمهای گسترده از سوی واشینگتن، انجام این مذاکرات را رد کردهاست.