نشریه ژورنال شماره ۱۱۴۶– فایل پی دی اف – ویژه تلفن همراه
محسن اراکی عضو مجلس “خبرگان” چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ در سالگرد کشتهشدن رئیسی گفت: “حوزه علمیه میتواند در حل مشکلات اقتصادی، بانکی و پولی به دولت کمک کند”. او رئیسی را نماد مدیریت اسلامی دانست و گفت: ” کسانی که ادعا دارند اسلام نمیتواند مدیریت موفقی ارائه دهد به عملکرد رئیسی در سه سال ریاستجمهوریاش نگاه کنند”. در این یادداشت نگاهی میاندازیم به نمونههایی از عملکرد این “الگوی ممتاز”:
نرخ تورم در فروردین ۱۴۰۲ با استناد به اعلام بانک مرکزی ۶۳ درصد بوده (آفتاب نیوز اردیبهشت ۱۴۰۳). قیمت دلار در شروع بکار رئیسی ۲۷ هزار تومن بوده، به ۶۵ هزار تومن رسید (تجارت نیوز، فروردین ۱۴۰۳). در باب گرانی کالاها اقتصاد نیوز نوشت: “هر کالایی که بررسی کردیم بیش از ۱۰۰ درصد گرانتر شده بود” (مرداد ۱۴۰۲). قیمت مسکن ۱۷۵ درصد رشد داشته است (انتخاب، تیر ۱۴۰۳).
محسن اراکی همچنین مدعی شد: “حوزه علمیه میتواند برای عدالت اقتصادی و عدالت سیاسی در ارائه نظریه و اجرای آن به دولت کمک کند”. مردم بهخوبی میدانند که اجرای “عدالت اسلامی” برای بخشهایی از جامعه معنایش مجازات مرگ است. نظیر آنچه رئیسی در کارنامه گذشتهاش با صدور احکام اعدام برای زندانیان سیاسی دهه شصت عملاً نشان داد. رئیسی از افزایش ۱۰۷ درصدی و در مواردی ۲۴۰ درصدی قیمت داروها و کمبود ۳۰۰ تا ۴۰۰ قلم دارو بیاعتنا گذشت (فراز نیوز تیر ۱۴۰۱). اما در دوره ریاستجمهوری او برای نهادهای تبلیغاتی و “فرهنگی” اسلامی با گشادهدستی بودجه ۳۶ هزار میلیاردتومانی تصویب شد.
اراکی در ادامه میگوید رئیسی “چند اصل مدیریت اسلامی را اثبات کرد. اولین اصل این بود که ما میتوانیم”. در جواب باید گفت آری شما مرتجعین در ویرانگری بسیار توانمندید. اراکی همچنین میگوید رئیسی نمونه مدیریت “دلسوز و حریص به منافع مردم را به نمایش گذاشت”. در این باره فقط میتوان گفت که کارنامه رئیسی گواهی میدهد که او بهواقع حریص بود برای ریختن خون مردم، چه در دهه شصت و چه در جریان جنبش زن زندگی آزادی. در جریان شیمیایی شدن مدارس هم نشان داد چقدر دلسوز است، حتی یک پرونده قضایی تشکیل نشد.
به محسن اراکی باید گفت: میخواهید مشکلات حل شود؟ گورتان را گم کنید.