در پنجمین روز اعتصاب کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، در حالی که کارگران کشاورزی در گروههای کوچک به مقابل کارخانه میرسیدند تا برای تجمع به همکاران خود در داخل شرکت بپیوندند با خیل نیروهای گارد ویژه و تهاجم آنان واقع شدند بطوریکه بسیاری از آنها با موتورهای خود برای جلوگیری از بازداشت به مزارع نیشکر روی آوردند و موتورسوارهای گارد ویژه نیز به تعقیب آنان پرداخته و نهایتا بیرون از شرکت تعدادی از این کارگران و منجمله راننده های تراکتور را با ضرب و شتم بازداشت کردند.
در ادامه این تعرض وحشیانه به کارگران اعتصابی شرکت نیشکر هفت تپه، این نیروها تمامی دربهای ورود و خرج کارخانه را بستند و در داخل کارخانه نیز نیروهای امنیتی اقدام به بازداشت تعداد دیگری از کارگران و منجمله نماینده های آنان اسماعیل بخشی و کرامت پام و قربان علیپور کردند.
بنا بر گزارشهای ارسالی کارگران شرکت نیشکر هفت تپه به اتحادیه آزاد کارگران ایران در جریان این یورش وحشیانه به کارگران اعتصابی شرکت نیشکر هفت تپه حدود 40 نفر از آنان بازداشت شدند که از این میان 23 نفر از آنها و منجمله نماینده های آنان اسماعیل بخشی و کرامت پام با دستبند و پا بند از پاسگاه هفت تپه به مرکز ستاد فرماندهی نیروهای انتظامی واقع در شهرک دانیال که در مجاورت شهر شوش قرار دارد منتقل شدند. لازم به یادآوری است ابتدا قرار بود این 23 کارگر از پاسگاه هفت تپه به دادگستری منتقل شوند اما همه آنان جهت بازجوئی و اعمال فشار بیشتر به مرکز ستاد فرماندهی انتظامی شهر شوش منتقل شدند.
بنا بر بر این گزارش، در حال حاضر (ساعت پنج ) 23 کارگر بازداشتی شرکت نیشکر هفت تپه در اتاقی 12 متری در مرکز ستاد فرماندهی انتظامی شهرستان شوش تحت شرایط سخت و غیر قابل تحملی در حبس هستند و توسط اطلاعات نیروی امنیتی در حال بازجوئی می باشند.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، در پی تهاجم وحشیانه نیروهای انتظامی و گارد ویژه و ضرب و شتم شدید کارگران، حوالی ساعت 2 ظهر قائم مقام جدید مدیر عامل کارخانه کیومرث کاظمی به همراه درخشانی رئیس تولید شکر در جمع کارگران حضور پیدا کرده و تلاش کردند با اجرای یک سناریوی از پیش تعیین شده کارگران را وادار به شکستن اعتصاب کنند. در این نشست و مذاکره ابتدا درخشانی با طرح این سوال از کارگران که ایا کاظمی را قبول دارید یا ندارید فضای لازم را برای وی ایجاد کرد و سپس کاظمی با سوء استفاده از موقعیت خود به عنوان مقامی بومی در شرکت که مورد توجه برخی از کارگران قرار دارد وعده آزادی کارگران بازداشتی و پرداخت حقوق معوقه کارگران در هفته آینده را داد. در این نشست معاون نیروی انتظامی شهرستان شوش هم وعده ازادی کارگران بازداشتی را تا بعد از ظهر امروز داد.
بنا بر این گزارش، بدنبال اجرای این سناریو از سوی کاظمی و سوء استفاده ایشان از اعتماد جمعهایی از کارگران بدلیل بومی بودنش، بخشهایی از آنان به سر کارهای خود بازگشتند اما قسمتهای مهمی از شیف عصر کارخانه حاضر به شکستن اعصاب نشده و همچنان در اعتصاب بسر می برند.
کارگران شرکت نیشکر هفت تپه بطور هوشمندانه ای بر این نکته واقف اند که سازماندهی تهاجم امروز به کارگران اعتصابی با هدف شکستن اعتصاب و عدم پرداخت دستمزدهای معوقه صورت گرفته است تا کارفرما و عواملش بتوانند با مستمسک قرار دادن موضوع آزادی کارگران بازداشتی و معامله بر سر آزادی آنها، هزاران کارگر شرکت نیشکر هفت تپه را همچنان بدون پرداخت حقوق و با شکم گرسنه وادار به کار کنند.
کارگران شرکت نیشکر هفت تپه علیرغم اجرای سناریوی از پیش تعیین شده از سوی کاظمی و سوء استفاده از بومی بودنش، بدلیل نگرانی شدید از عدم پرداخت نزدیک به چهار ماه دستمزد معوقه و دیگر مطالبات خود مصمم به تداوم اعتصاب و اعتراضات خود هستند و اعلام کرده اند علیرغم هر گونه اخلالی در اعتراضاتشان، تا آزادی همکاران بازداشتی خود و دریافت مطالبات شان ، کماکان به اعتصابات ادامه خواهند داد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 15 بهمن ماه 1396