حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی رژیم می گوید: عدهای خواستار حل مشکل بیحجابی با ایجاد درگیری هستند؛ مسئله حجاب با درگیری قطعاً حل نمیشود / مسئله حجاب از مقولههایی نیست که بخواهد به صورت قهری توسط مسئولان انتظامی پیگیری شود.
مسئله حجاب یک واجب شرعی قطعی و دارای پشتوانه قوی در قرآن و روایات است.وی با بیان اینکه تغییر سبک زندگی در دنیای مدرن، به ویژه در یک قرن اخیر، ابتدا در غرب و سپس در کشورهای شرقی و ایران، موجب رواج الگوی بیحجابی شده است، تصریح کرد: اگرچه این اتفاق افتاده، اما ضرورت شرعی حجاب همچنان پابرجاست. معتقدم مسئله حجاب در جامعه ما دچار آفت گفتمانی شده و باید به این نکته توجه کرد.
جامعهای از امنیت اجتماعی برخوردار است که بانوان آن محجبه و آقایان آن باحیا باشند. عفاف اجتماعی باعث امنیت اجتماعی میشود.اگر بیحجابی گسترش پیدا کند و به فرهنگ برهنگی که اساساً فرهنگ نیست، تبدیل شود، عفت و حیای جامعه آسیب میبیند و انسانها دچار نوعی بحران هویت میشوند. هویت فردی و هویت اجتماعی هر دو در اثر بیحجابی دچار اختلال و در نهایت بحران میشوند و تاریخ حیات بشر در دو قرن اخیر این موضوع را به خوبی نشان داده است.
شاید بگویند چه اشکالی دارد اگر خانمی با اندک مویی در اماکن عمومی ظاهر شود؟ شارع مقدس حدود حجاب را برای این جهت بیان کرده است تا از شلحجابی به بیحجابی، از بیحجابی به برهنگی و در نهایت از برهنگی به بیهویتی فردی و اجتماعی جامعه کشیده نشویم. حجاب، عفاف و حیا عامل تحکیم خانواده است و هر چقدر اینها آسیب ببینند، بنیان خانواده متزلزل میشود. این موضوع کاملاً مشهود و قابل اثبات است.
قطعاً باید حکمرانی حجاب در کشور وجود داشته باشد. حکمرانی حجاب یعنی حاکمیت باید دغدغه فرهنگی و ترویج فرهنگ حجاب و عفاف و تحکیم خانواده را داشته باشد و قوای سهگانه باید این دغدغه را دنبال کنند.
وی با انتقاد از رویکرد بیتفاوتی نسبت به این مسئله، اظهارکرد: اینکه گفته شود کاری به این مسئله نداریم و هر اتفاقی میخواهد بیافتد، رویکرد درستی نیست. از طرفی عدهای معتقد به حجاب هستند و خواستار حل مشکل بیحجابی با ایجاد درگیری هستند. مسئله حجاب با درگیری قطعاً حل نمیشود.
وی با اشاره به ظرفیتهای موجود در مدارس کشور، بیان کرد: اگر در مدارس برای دختران برنامههای ایجابی، فرهنگی و تربیتی مناسب برگزار شود، قطعاً اثرگذار خواهد بود. دختران ما معقول، فهیم، با اصالت، دارای ریشه ایرانی اسلامی و علاقهمند به اهل بیت هستند. حتی دخترانی که ممکن است تعلقات مذهبی زیادی نداشته باشند، اهل تعقل و تفکر هستند و قطعاً با گفتمانسازی میتوان بر آنها تاثیر گذاشت.
هزینه تهیه یک چادر مناسب و درخور شأن، یا یک مانتو مناسب، بسیار بالاست و این در حالی است که برخی از پوشاک نامناسب، با قیمتهای پایین به فروش می رسند.
بسیاری از خانمهای شاغل در مدارس و ادارات حجاب را رعایت میکنند، اما برخی نیز رعایت نمیکنند. باید به این افراد تذکر داده شود، حاکمیت باید بر اساس آموزههای اسلامی برای آنها آموزش و کارگاه برگزار کند و قوانین مصوب را اجرا کند.
مسئله حجاب از مقولههایی نیست که بخواهد به صورت قهری توسط مسئولان انتظامی پیگیری شود(هر چند در موارد معدود برنامهریزی شده توسط دشمنان؛ چارهای جز اقدام قهری نیست) و تحقیقات پیمایشی نیز نشان داده است که این رویکرد تبعات خوبی ندارد. اما پیگیری دولت نسبت به حجاب کارگزاران و کارمندان دولت امری ضروری است که باید دنبال شود.
متأسفانه برخی اوقات مشاهده میشود در دستگاههای دولتی و حاکمیتی برخی بانوان وظیفه قانونی خود در خصوص حجاب را رعایت نمیکنند که قطعا مسئولان ذیربط باید نسبت به اجرای قانون تأکید داشته باشند و اگر اجرای قانون در یک مورد سهل و نادیده گرفته شود در سایر حوزهها نیز قطعا شاهد بیاعتنایی به قانون خواهیم بود که جامعهای که در آن به قانون بیتوجهی شود با آسیبهای متعددی مواجه خواهد شد.و ب سایت انتخاب