بی بی سی:اعتصاب کارگران پالایشگاهها و صنایع پتروشیمی جنوب ایران برای روز دوم ادامه یافته است و دامنه آن به کارگران چند مرکز دیگر نیز کشیده شد.
امروز، یکشنبه ۱۲ مردادماه، بسیاری از کارگران پالایشگاه جفیر در نزدیکی اهواز هم به اعتصاب کنندگان پالایشگاههای آبادان، نفت سنگین قشم، پارسیان لامرد و فازهای ۲۲ و ۲۴ پارس جنوبی پیوستند.
همچنین فعالان کارگری خبر دادهاند که فاز ۱۴ پارس جنوبی هم به اعتصابها پیوسته است.
این اعتصابها به طور پراکنده از هفته پیش آغاز شده بود اما شنبه ۱۱ مرداد در اقدامی هماهنگ کارگران چند پالایشگاه و مرکز اقتصادی جنوب ایران اعتصاب خود را آغاز و اعلام کردند تا رسیدن به خواستههایشان به کار باز نخواهند گشت.
آنها در اعتراض به شرایط سخت کار، نبود امکانات ایمنی و رفاهی و پرداخت نشدن به موقع مزایا اعصاب کردهاند.
کارگران صنایع نفت و گاز در جنوب ایران در گرمای طاقتفرسا کار میکنند و به گفته خودشان حقوق و دستمزد کافی به اندازه زحماتشان دریافت نمیکنند و همین حقوق هم بسیاری مواقع با تاخیر پرداخت میشود.
سایت ایران کارگر نوشته در روزهای گذشته، با وجود هشدار درباره وضعیت گرمای هوای ۵۰ درجه سانتیگراد و تاکید بر کم کردن ساعات کار در شرکت و پالایشگاهها، کارگران تمام روز مشغول به کار بودند.
هفتم مرداد ماه یک کارگر در پتروشیمی ماهشهر به نام ابراهیم عربزاده جان خود را بر اثر گرمازدگی از دست داد. به گزارش ایلنا، او کارگر پیمانکاری به نام شرکت تهران جنوب بود.
کارگران شرکتهای پیمانکار در جنوب را متهم میکنند که متناسب با سودی که دریافت میکنند، مزایای کارگران را نمیدهند.
در ۲۲ خردادماه هم کارگری به نام عمران روشنی مقدم در میدان نفتی یادآوران هویزه، در غرب خوزستان، پس از آنکه نتوانست دستمزد معوقهاش را بگیرد، خود را در محوطه یکی از چاههای نفت دار زد.
پنجاه روز اعتراض کارگران هفت تپه
همزمان اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه ادامه دارد و وارد روز ۵۰ شده است.
بر خلاف خبر اعتصاب پالایشگاهها در جنوب، بعضی رسانهها از جمله خبرگزاری کار ایران اخبار اعتصاب کارگران هفتتپه را پوشش میدهند.
دیروز سه نفر از نمایندگان مجلس به جمع کارگران معترض مقابل فرمانداری شوش رفتند که ایلنا، خبرگزاری کار ایران، بخشی از صحبتهای آنان در جمع کارگران را پوشش داده است.
به گفته کارگران یکی از نمایندگان به دلیل شدت گرما از حال رفته بود که همین موضوع مورد توجه بقیه کارگران قرار گرفت چرا که یکی از انتقادهای آنان در جنوب دمای بالا و شرجی بودن هوا و “بیتوجهی” پیمانکاران به شرایط سلامت کارگران است.
نظامالدین موسوی، یکی از نمایندگان مجلس در توییتی نوشت: “بیش از ۵ ساعت با #کارگران_هفت_تپه گفتگو کردیم و مفصلا اعتراضات و مطالباتشان را شنیدیم. در حوزه نظری همیشه منتقد خصوصیسازی بی دروپیکر شرکتها و کارخانههای ملی بودهام. اما امروز عمق فاجعهای که به اسم خصوصیسازی و واگذاری در این سالها ببار آمده را به چشم دیدم.”