روز جهانی معلم؛ تبریک و یا یادآوری مصائب معلمان!

خوب است به عنوان فعال سیاسی و یکی از اعضای اردوی بازنشستگان آموزش و پرورش به بخشی از مشکلات کارکنان حوزه تعلیم و تربیت کشور اشاره کنم؛

مشکل معیشتی مزدبگیران آموزش و پرورش فقط مربوط به فضای امروز فلاکت بار سیاسی و اقتصادی و یا تحریم ها نیز مستقیما مربوط نمی شود، درست است که تحریمها در غارت جیب مردم در سطح کلان تاثیر گذاشته و از سوی حکومت جهت جبران بعضی از مخارج اش بی تاثیر نبوده لذا منشاء اصلی به عملکرد حکومت، از زمانی که جمهوری اسلامی به عنوان ضد انقلاب اسلامی روی کار آمده است بر می گردد.

همواره این بخش از جامعه, معیشتی در حد اینکه بتوانند به بقاء خود ادامه دهند دریافت کرده است و با گروه تشویقی و برجستگی(که آن هم شامل همه نبوده است) و با افزایش سالانه چند درصدی حقوق زیر خط گرسنگی شان که در مقابل افزایش تورم ناچیز بوده، با دریافت وام های گوناگون از بانکهای مختلف و یا از صندوق رفاه اداره، تظاهر به زندگی کرده اند چرا که حکومت و عواملش نه تنها برای این طبقه بلکه برای کل مردم کاری انجام نمیدهد، و برطبق ماهیت نظام سرمایه داری دزد محور اسلامی در واقع زندگی انسانها هیچگاه مهم نبوده است.
همواره معلمان و بازنشستگان آموزش و پرورش در جهت احقاق حقوق بر حقشان دست به اعتراضات گسترده زده اند و با احکام شنیع و ضد انسانی روبرو شده اند همانطور که اسماعیل عبدی به عنوان یک معلم به دنبال خواستهای برحقش دستگیر و مورد شکنجه قرار گرفت و متاسفانه مبتلا به کرونا شد، محمد حبیبی هم مصداقی بارز در این رابطه است که در پی احقاق حق و حقوقش زندانی شد.

در شرایط کرونایی علنا شاهد عملکرد سود محورانه حکومت در بازگشایی مدارس و فرستادن معلمین و دانش آموزان به کام مرگ بودیم. در شرایط کلاسهای غیر حضوری هم شاهد مشکلات فراوان زیرساختی و عدم امکان بهره مندی بخش وسیعی از جامعه هستیم. در یکی از چندین موارد مشاهده شده؛ معلمانی که چند ماهی است هیچ معیشتی دریافت نکرده اند، قبوض اینترنتی با مبالغی چند صد هزار تومانی بابت مصرف کردن تعرفه اینترنتی که صرف آموزش مجازی که بارها وعده داده شده بود که رایگان شود دریافت میکنند. با توجه به وضعیت فلاکت بار فقر عمومی و طبقاتی در سطح کلان و عدم امکان تامین ملزومات آموزش مجازی با توجه به تورم و گرانی امکان استفاده از کلاسهای اینترنتی برای بخش وسیعی از جامعه غیر ممکن شده و شاهد 4 میلیون ترک تحصیل دانش آموزان به همین دلیل هستیم، فاجعه ای که در نوع خود میتوان گفت کم نظیر است و این در حالی است که مقامات حکومتی و یک درصدی های مفت خورحاکم بر جامعه با چپاول اموال مردم در خانه های چند صد میلیاردی نشسته و آقا زاده هایشان با ماشینهای میلیاردی میگردند.

در رابطه با مورد مسکن نیز قضیه روشن است در بعضی از تعاونیها مثلا در تعاونی مسکن فرهنگیان تبریز سالهای مدیدی است که اعضا منتظر تحویل گرفتن خانه مورد تقاضایشان هستند و علی رغم اینکه دار و ندار شان را به حساب تعاونی مسکن واریز کرده اند تا شاید از شرایط مستاجری که همراه با پرداخت هزینه های سرسام آور است خودشان را خلاص کنند، باز هم زنجیره چپاول مزدوران حکومت اسلامی از این قسمت هم رد شده و بخاطر باند بازیها و فسادهای مالی هنوز مسکنی به آنها تحویل داده نشده است و اگر هم چند تایی را آماده تحویل کنند با درخواست هزینه های اضافی به بهانه های مختلف بوده است. حال اینکه تعاونی مسکن باید غرامت هزینه های پرداخت شده بابت کرایه خانه از طرف متقاضیان را که به دلیل تاخیر در تحویل مورد تقاضاست متقبل شود.

در شرایط کنونی که حداقل حقوق 10 میلیون تومان اعلام میشود چطور یک معلم و یا مزد بگیر آموزش و پرورش با حقوق 2 میلیون و 800 هزار تومانی زندگی کند و اگر مستاجر هم باشد شرایط بدتر هم میشود. در همین رابطه بخشی از معلمین و معترضین در بین بازنشستگان و کارمندان آموزش و پرورش در مطالباتشان همسان سازی را مطرح میکنند، رویکردی گه گویی در فضای دور از منطق موجود جامعه است و سم بر سر راه مبارزه در پی رسیدن به مطالبات معیشتی است. همانطور که کارگران اعتصاب کننده به شرایط معیشتی خواستار حداقل حقوق 10 میلیون تومانی هستند، یکسان سازی فقر هیچ معنی ندارد، یکسان سازی زمانی معنی میدهد که حقوق مطالبه شده برپایه شرایط معیشتی و تورم در جامعه باشد یعنی همان 10 میلیون تومان.

معلمان و بازنشستگان در جهت پیشبرد مبارزات خود به سمت جلو باید خواهان برآورده شدن تمامی مطالبات خود در فضای آموزشی و کلان شوند.

نمونه ی خواستهای مهم برای مبارزات پیشروی معلمین، مزد بگیران و بازنشستگان آموزش و پرورش از این قرار است؛

  • آموزش رایگان
  • لغو ید خصوصی سازی و دزدیهای سیستماتیک در دل آموزش و پرورش کشور
  • جمع شدن سیستم مافیا آموزش در مدارس و سیستم آموزشی
  • بیمه درمانی رایگان و مناسب با شرایط مختلف درمانی برای مزد بگیران و بازنشستگان آموزش و پرورش
  • پرداخت حق مسکن بر حسب تورم و تامین مسکن
  • یکسان سازی حقوق بازنشستگان با شاغلین
  • فراهم کردن امکانات استفاده از تدریس اینترنتی و رایگان
  • آزادی بی قید و شرط دانش آموزان،دانشجویان و معلمان زندانی
  • کوتاه شدن دست دین از دروس و محیط آموزشی کشور
  • شکل گیری و عدم دخالت حکومت در تشکلهای مستقل معلمین و دانش آموزان
  • استقلال تمامی تشکل های بازنشستگان آموزش و پرورش و اداره جمعی بدون دخالت حکومت
  • اداره شورایی مدارس بر اساس تصمیمات شورای معلمین بدون دخالت و دست اندازی حکومت
  • استقلال صندوق های مالی آموزش و پرورش با نظارت مستقیم شوراهای مستقل معلمین و بازنشستگان
  • لغو قوانین حجاب اجباری از مدارس
  • رفع تبعیض و نابرابری جنسی و جنسیتی در تحصیل و ملغی شدن تدریجی تفکیک جنسیتی مدارس به شکل دخترانه و یا پسرانه

فاطمه عسگری
15 مهرماه 1399
5 اکتبر 2020

اینرا هم بخوانید

موقعیت مبارزات طبقه کارگر، معلمان و زحمتکشان در آستانه انتخابات دوره دوازدهم ریاست جمهوری، حکومت اسلامی در ایران

علی رغم افزایش مشکلات فلاکت بار و فشار های تحمیلی حکومت دزدمحور اسلامی بر طبقه …