گزارش روزنامه حکومتی هم میهن:سیلاب در 2000 روستای سیستان و بلوچستان.خسارت سیل در جنوب سیستان و بلوچستان حدود ۲ هزار میلیاردتومان برآورد میشود.
خسارتهای سیل
با گذشت چند روز از آغاز سیل و آبگرفتگی در سیستان، وضعیت در این استان همچنان بحرانی است. راههای ارتباطی در جنوب استان و مناطق سیلزده بسته شده و همین وضعیت، امکان امدادرسانی سریع و بیوقفه را از بین برده است. تداوم امدادرسانی به مناطق بحرانی، نیازمند استفاده گسترده از بالگرد است. سخنگوی سازمان مدیریت بحران، روز گذشته آخرین آمار و اطلاعات را از وضعیت خسارتهای سیل سیستان و بلوچستان ارائه کرد. به گفته این مقام سازمان مدیریت بحران، به دلیل این سیلابها و آبگرفتگی، حدود ۸۰۰ واحد مسکونی آسیب دیده که از این تعداد ۳۰۰ واحد باید از نو ساخته شود و ۵۰۰ واحد نیازمند تعمیر است. حدود ۱۹ هزار هکتار از اراضی استان تحت تاثیر این سیل قرار گرفتند و بسیاری از زیرساختها و شریانهای حیاتی سیستان و بلوچستان از جمله تیرهای برق، جادهها، راهها و دکلهای مخابرات آسیب دیدند. نیروهای راهداری نیز در تلاش برای بازگشایی راههای مسدود استان هستند. به گفته سخنگوی سازمان مدیریت بحران، خسارت سیل در جنوب سیستان و بلوچستان حدود ۲ هزار میلیارد تومان برآورد میشود. مدارس مناطق سیلزده استان نیز وضعیت خوبی ندارند. داوود گلی، مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در مصاحبهای که روز ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ با رسانه رکنا داشت، خبر از محاصره ۴۰ تا ۴۵ مدرسه توسط سیلابها داد. به گفته این مقام آموزش و پرورش استان، آموزش به صورت آنلاین در این مناطق ادامه دارد و بیشتر مدارس در دو منطقه دشتیاری و پلان درگیر آبگرفتگی هستند.
حدود ۴۰۰ هزار نفر متأثر از شرایط سیل قرار گرفتهاند
معینالدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس روایت دیگری از حادثه سیستان و بلوچستان دارد. سعیدی روز گذشته در گفتوگو با سایت انتخاب، گفت: «متأسفانه بعد از گذشت چند روز از سیل، کماکان چندین جاده مسدود است و برخی از روستاها هیچ ارتباطی ندارند. از امروز[دیروز] دو بالگرد حلال اهمر و یک بالگرد دانشگاه علوم پزشکی فعال شدهاند و در حال خدماترسانیاند. تعدادی از روستاها چند روزی است برق ندارند؛ اگرچه اداره برق خیلی تلاش کرد. عمده مشکل مردم بحث جادههاست که کاملاً تخریب شدهاند و انتظار داریم که راهداری کل کشور و ستاد بحران ورود جدی داشته باشد. بخشی از خانههای مردم تخریب شدهاند و نیازمند کمک خیرین هستیم. البته خیرین ورود خوبی در حوزه توزیع غذا داشتهاند.» او ادامه داد: «در حال حاضر موکب و چادر و پتو و تانکرهای آب نیاز جدی است و اگر بتوانیم برای مردم تهیه کنیم، کارساز خواهد بود. مهمترین مسئله ما بحث راههاست، زیرساختهای برق به شدت آسیب دیده و بیش از ۱۰۰ مدرسه نیز تا حدی تخریب شدهاند. بیشترین حجم خسارتها را در بخش شهرستان قصرقند، پیرسهراب و بخش مرکزی چابهار و دشتیاری داریم که بیشترین درگیری را دارند. حدود ۴۰۰ هزار نفر متأثر از شرایط سیل قرار گرفتهاند و کسانیکه آسیب جدی دیدهاند، تعداد بسیار کمتری هستند که برآورد دقیقی از آنها وجود ندارد.» فعالان استان سیستان و بلوچستان نیز از نارساییهایی در امدادرسانی به بخشهای مختلف در مناطق سیلزده خبر میدهند.
۱۶ شهرستان استان سیستان و بلوچستان از نهم اسفندماه درگیر سیل و آبگرفتگی ناشی از بارشها شدهاند. نامی گفت: «شهرستانهای نیکشهر، قصرقند، دشتیاری، چابهار، کنارک، خاش، سیب و سوران، فنوج، ایرانشهر، میرجاوه، دلگان، سراوان، زاهدان، نیمروز، سرباز و مهرستان درگیر سیل شدند و خسارت دیدند. تاکنون هزار و ۹۴۷روستا درگیر سیلاب و خسارت شدند که چابهار با ۴۸۰ و نیکشهر با ۳۳۰ روستا بیشترین میزان درگیری را داشتند. بیشتر ۲۵ محور اصلی و فرعی مسدود شده بود که تاکنون حدود ۲۰ محور بازگشایی شده و باقی محورها نیز با حضور گروههای راهداری و امداد در حال بازگشایی است. با تلاش عوامل ادارات برق از تعداد ۴۱ روستا که دچار قطعی برق بودند، برق حدود ۲۰ روستا وصل شده و باقی روستاها به علت نبود راه دسترسی همچنان نوسان برق دارند.» نامی در بخش دیگری از اظهارات خود، به تشریح اقدامات امدادی در سیستان و بلوچستان پرداخت. علاوه بر خسارات و وضعیتی که سیل به وجود آورده، طبیعت سیستان و بلوچستان نیز در این شرایط، خطرآفرین شده است. با توجه به زیست تمساح پوزهکوتاه معروف به گاندو در این استان، مقامات سیستان و بلوچستان هشدار دادند که احتمال خروج این گونه از برکهها و حمله به انسانها وجود دارد.