بر اساس تازه ترین اخبار و گزارشات،محور گمیشان به بندرترکمن به دلیل وقوع سیلاب تا اطلاع ثانوی مسدود است. شهر سیمرغ زیر آب رفته است.کمبود قایق و ماشین لجنکش و پمپهای قوی برای تخلیه آب از داخل ساختمانها.
بین ٦٠ تا ٨٠ هزار نفر “سیلزده” شده اند. بیش از ١٦ هزار واحد مسکونی خسارت دیده اند. حکومت ورود کمک های مردمی را ممنوع کرده است. بیش از٣ هزار واحد مسکونی تخریب صد در صدی شده اند. شهر سیمرغ ظهر امروز یکشنه ٥ فروردین به دلیل وقوع سیلاب به طور کامل زیرآب رفت. در مجموع ١٠ شهر در این دو استان درگیر فاجعه سیل و عوارض ناشی از آن هستند. تا کنون متاسفانه ١١ نفر از جمله سه کودک در جریان سیل اخیر کشته شده اند.
هفت روز از فاجعه سیل در استانهای مازندران و گلستان گذشت. دهها هزار نفر بر اساس آمارهای حکومتی “سیلزده” شده اند. بیش از ده هزار واحد مسکونی فقط در استان گلستان خسارات دیده است.تعداد ۲ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی تخریب صد در صدی شده اند.
بیش از ٦ هزار واحد مسکونی در استان مازندران خسارت دیده است. هزار واحد مسکونی تخریب صدر صدر شده اند.٣٠ درصد شهر گنبد کاووس را سیل در برگرفته است. نیاز شدید به قایق برای کمک رسانی وجود دارد.
بیشترین خسارت سیل در شهرهای آق قلا، گمیشان؛ گنبد کاووس؛شهر سیمرغ و دهها روستاهای اطراف این شهرها می باشد. هنوز خطر گسترش سیل وجود دارد. بارندگی ها ادامه داشته و خطر شکستن جوضچه های آب و سدها در منطقه بالاست.
در اقدامی بی شرمانه سرپرست استانداری گلستان برای جلوگیری از رسیدن کمک های مردمی به سیل زدگان، بهانه “سوءاستفاده” را طرح کرده و ورود این کمک های مردمی به مناطق را ممنوع کرده است.به اعتراف مقامات محلی رژیم و نمایندگان مجلس از این استانها مدیریت بحران حکومت خوب عمل نکرده است. مردم برای یاری رساندن به سیل زدگان وارد عمل شده اند.فیلمها و گزارشاتی که در مدیای اجتماعی منتشر شده است نشان می دهد که مردم منتظر وعده های حکومتی نشده و دست به کار کمک رسانی شده اند.
از دو روز گذشته حکومت نیروهای انتظامی زیادی به بهانه کمک رسانی وارد این دو استان کرده است. فضا و جو امنیتی را برقرار کرده است. حکومت مدعی است در حال کمک رسانی به مردم سیل زده است. به اعتراف مقامات هلال احمر رژیم کمک ها به سختی بدست مردم می رسد. امکانات قایق و لنچ و… برای انتقال کمکها به روستاها کم می باشد. دهها روستا با گذشت بیش از ٥ روز از سیل، هنوز کمک های دولتی دریافت نکرده اند. بیشتر خود مردم این مناطق هستند که امر کمک رسانی را به پیش می برند. آبو برق و گاز شهرهای نامبرده هنوز بطور کامل وصل نشده است.
در دوروز گذشته وبه دنبال اعتراضات مردم مصیبت دیده به بی توجیهی مقامات استانی و حکومتی ، مقامات حکومتی ناچار شدند سرزده به مناطق سیل زده رفته و وعده کمکهایی بدهند. در عمل حکومت کارهای زیادی برای زلزله زدگان نکرده است. دهها کمبود و نارسایی وجود دارد. مرکز بهداشت اعلام کرده که خطر شیوع بیماریها بالاست. آب اکثر مناطق یا قطع است یا آلوده می باشد. به دلیل سیل گرفتگی و نبود امکانات حمل و نقل، آب و دارو به سختی بدست مردم می رسد.
راههای ارتباظی سه شهرعلیرغم ادعای حکومت؛ هنوز بطور کامل باز نشده است. تازه اگر باز هم باشد امکان تردد ماشین و غیره کم می باشد. نیاز شدید ب قایق های کمک رسانی وجود دارد.
از ظهر امروز یکشنبه حکومت گفته که اوضاع در مناطق سیلزده “عادی شده” است. و گویا مشغول کمک رسانی هست. از کمک های وعده داده شد چیز دنداگیری نصیب مردم نشده است. اگر فقط گزارشات و تصاویر رسانه های حکومتی؛ که کل واقعیت را بیان نمی کنند، مبنا بدیم؛ خبر زیادی از کمک های دولتی در کار نیست و بیشتر این خود کمک های خودجوش مردم این مناطق است که به یاری و کمک همدیگر شتافته اند.
دولت و کل حکومت موظف است همه امکانات و وسائل لازم و ضروری برای مردم سیلزده تامین نماید. طبیعی است که عین همیشه این حکومت براحتی زیر بار این امر نخواهد رفت. نظیر آنچه که در ٥ روز گذشته دیده ایم. در نتیجه سازماندهی کمک های مردمی از سراسرکشور و در خود منطقه، دخالت هر چه بیشتر مردم در امر کمک رسانی است که میشود جلوی یک فاجعه انسانی را گرفت. در کنار این امر اعتراض و مبارزه خود مردم سیلزده در این دواستان در مقابل مراکز حکومتی و نهادهای مسئول؛ وزیر فشار گرفتن حکومت است میشود امر کمک رسانی دولت به سیلزدگان را به حکومت دزدان و قاچاقچیان آدمکش کش تحمیل کرد.جمهوری اسلامی را باید در سراسر کشور تحت فشار قرار داد که بلافاصله کمک های لازم را تحت نظارت خودم مردم به سیل زدگان اختصاص دهد.
محمد شکوهی
٥فروردین ١٣٩٨، ٢٤ مارس ٢٠١٩
صاویر ایسنا از شهرستان آققلای استان گلستان ۳ فرودین
|