فاجعه سیل: 25 استان کشور، 235 شهر و 4304 روستا درگیر فاجعه سیل و مصائب آن هستند!10 میلیون نفر تحت تاثیر سیل هستند

١٠ میلیون نفر تحت تاثیر سیل اخیر هستد. دهها هزار واحد مسکونی تخریب و صدها هزار غیر قابل سکونت شد ه اند. ٨٤ نفر کشته و بیش از ١٠٠٠ نفر مصدوم شده اند. دو میلیون نفر آواره بدون حداقل امکانات زیستی و معیشتی روزگار می گذرانند .میلیونها نفر درگیر عواقب و مصائب و معضلات سیل می باشند.

بعد از گذشت بیش از یک ماه از فاجعه سیل؛علی بختیاری مدیرکل روابط عمومی” سازمان مدیریت بحران کشور” جمهوری اسلامی ابعاد فاجعه سیل را چنین اعلام کرد.” درسیل اخیر ۲۵ استان از ۳۱ استان کشور به طور همزمان یا در فاصله زمانی کوتاه دچار سیل شدند و ۲۳۵ شهر و ۴۳۰۴ روستا تحت تاثیر خسارات سیل قرار گرفتند. 78 کشته و هزار نفر زخمی شدند و تخمین زده شده حدود 10 میلیون نفر تحت تأثیر مستقیم و غیرمسستقیم این سیل قرار گرفتند.حدود 400 هزار نفر تخلیه اضطراری شدند، 40 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی نیاز به بازسازی کامل دارند و 41 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی نیازمند تعمیر هستند”.

لازم به یادآوری است که این برآورد نهادی است که خودش یکی از عوامل ایجاد بحران و گسترش ابعاد و دامنه فاجعه سیل بوده است، میباشد. ابعاد خسارات و ویرانی های سیل بسیار بیشتر از آن است که حکومت اعلام کرده است.برخی اخبار دراین مورد:

*حدود یک هفته پیش بود که یک کمیسیون اروپایی در همکاری با بخش حوادث سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد که 12 میلیون نفر در ایران در گیر سیل  بوده و دو میلیون نفر آواره شده اند.

*مجمع نمایندگان استانهای خوزستان و لرستان در مجلس حکومت اعلام کرده که در سیل اخیر بیش از 300 هزار واحد مسکونی یا تخریب شده یا غیرقابل سکونت شده اند.

*بر اساس آمار و ارقامی که اداره جات کار و نهادهای دولتی در یک ماه گذشته اعلام کرده اند در جریان سیل بیش از 600 واحد صنعتی آسیب های بین 60 تا 100 درصدی دیده و دهها هزار کارگر بیکار شده اند.

* صدها مدرسه، مهد کودک تخریب شده و بیش از 100 هزار کودک از تحصیل محروم شده اند

*برآوردهای اولیه خسارست سیل را حکومت رقمی نزدیک به 40 هزار میلیارد تومان اعلام کرده است. بیشترین این خسارات در لرستان، گلستان می بشد. خسارات وارده به خورستان هنوز قابل ارزیابی نیست.

در طول این یک ماه گذشته  مردم در مناطق سیلزده بارها برعلیه سیاستهای ضد مردمی حکومت در جلوگیری از کمک رسانی های مردمی، برعلیه بی مسئولیتی و بی تفاوتی حکومت و دولت، دست به اعتراض زدند. جمهوری اسلامی زیر فشار اعتراضات در مناطق سیل زده مجبور شده چندرغاز کمک هایی به مردم برساند.  در کل جریان این فاجعه کمک های مردمی از سراسر کشور و در مناطق سیلزده برای کمک به سیلزدگان براه افتاد که تا حدودی برخی نیازهای اولیه مردمان مصیبت دیده را برآورده کرد. اما ابعاد و دامنه نیازهای  مردم سیلزده بسیار فراتر بود و باید جمهوری اسلامی و نهاهای درگیرش در امر کمک رسانی را زیر ضرب اعتراض و مبارزه و برای تسریع کمک رسانی گرفت.

اعتراض و نارضاتی علیه حکومت در مناطق سیلزده که مردم از کمترین امکانات زیستی برخوردار بوده و کمبود همه چیز وجود دارد؛ حکومت را  نگران کرده است.ترس حکومت از اوج گیری اعتراضات مردمی در مناطق سیلزده یک خطر جدی برای حکومت آدمکشان اسلامی می باشد.

برای مقابله با عتراضات احتمالی مردم علیه وضعیت موجود در مناطق سیلزده، جمهوری اسلامی دار و دسته های تروریست مورد حمایتش را وارد مناطق سیلزده در خوزستان و لرستان کرده  که مورد اعتراض بحق مردم منطقه می باشد. حکومت حتی به نیروهای سرکوبگر و مزدورش اعتمادی نداشته و به همین خاطر مزدوران خارجی اش را وارد ماجرا کرده است. میلیاردها هزینه این نیروها کرده  وبه جان مردم انداخته است.

بدون شک ابعاد فاجعه و دامنه خسارات سیل سالها و طولانی مدت بر زندگی و معیشت مردم تاثیر گذار خواهد بود. افزایش بیکاری، هزینه های کمر شکن وارده به واحدهای مسکونی مردم که نیاز به بازسازی فوری دارند، به هزینه های مردم فقیر اضافه شده است. فقر وفلاکت رشد و گسترش خواهد یافت.

وعده های دروغین بازسازی دولت و حکومت نظیر همه وعده های تاکنونی اش پوچ  می باشد. از همین حالا نهاد ها حکومتی از قرارگاههای متعدد سپاه گرفته تا بنیاد مستضعفان، بنیاد شهید، بنیاد برکت خامنه ای و… مشغول رقابت و کشمکش با همدیگر بر سر “بازسازی” مناطق زلزله می باشند. البته رقابت اینها بر سر تصاحب پول های کلان به بهانه بازسازی و ایجاد اشتغال برای عوامل حکومتی و نهادی ضد مرمی اش می باشد. سیل برای این جانیان “نعمت الهی” است.

اوضاع در مناطق سیلزده بشدت بحرانی است. دهها کمبود وجود دارد. حکومت آنجاهایی هم که مجبور شده کارهایی بکند؛ جوابگوی معضلات و مصائب سیل اخیر نمی باشد. جمهوری اسلامی خود عامل گسترش ابعاد فاجعه سیل، افزایش خسارات و لطمات به جان وزندگی و معیشت مردم می باشد. کل حکومت و نهادهای درگیرش در این ماجرا را باید زیر ضرب اعتراض و مبارزه گرفت. مردم  با سازماندهی و گسترش اعتراضات در مناطق سیلزده باید حکومت اسلامی را مجبور کنند اقدامات زیر را فورا عملی کند:برگرفته از اطلاعیه حزب کمونیست کارگری

  • پرداخت غرامت به خانواده‌هایی که عزیزانشان را از دست داده‌اند اگر چه این عزیزان را با هیچ غرامتی نمی‌توان به آغوش خانواده‌هاشان بازگرداند.
    · اسکان دادن همه کسانی که خانه و کاشانه‌شان ویران شده و یا مجبور به ترک آن شده‌اند، در هتلها و ویلاها و ساختمان‌هایی که آقازاده‌های حکومتی بالا کشیده‌اند
    · درمان فوری و رایگان کلیه مجروحین و مصدومین سیل و اعزام تیم‌های پزشکی به مناطق سیل زده.
    · رسیدگی فوری به کودکان مناطق سیل‌زده اعم از امکانات مشاوره‌ای و سرگرمی و آموزش.
    · پاکسازی فوری مناطق زلزله زده و اقدامات بهداشتی لازم برای جلوگیری از شیوع انواع بیماریها.
    · جبران فوری کلیه خساراتی که به تک تک سیل‌زدگان وارد شده است، اعم از بازسازی فوری خانه‌ها و جبران فوری اموال و وسایل زندگی و دام ها و روزهای کاری که از دست داده‌اند.
  • آزادی فوری فعالین محیط زیست و پرداخت غرامت به آنها و آزادی بی قید و شرط فعالیت نهادهای دفاع از محیط زیست.
  • پایان دادن به امنیتی کردن مناطق سیل‌‌ده و رفع هر نوع محدودیت برای نهادها و ارگانها و شوراهایی که مردم برای همیاری با سیل زدگان تشکیل می‌دهند.
    · معرفی و محاکمه کلیه مقامات و آیت‌الله‌هایی که به دلیل جنگل خواری و زمین خواری و تصمیمات فاجعه بار محیط زیستی این بلا را سر مردم آورده‌اند.
  • کلیه کمک‌هایی که برای مردم سیل زده جمع آوری می‌شود، باید تحت نظارت و سرپرستی خود مردم در مناطق سیل‌زده توزیع شود. مردم مناطق سیل‌زده را فرامی‌خوانیم شوراهای همیاری را در هر شهر و روستایی تشکیل دهند، مرتب اطلاع رسانی کنند و لیست اقلام مورد نیازشان را اعلام کنند.
  • شوراها و نهادهای همیاری سیل زدگان لازم است خسارات هر خانواده را محاسبه و علناً اعلام کنند و دولت را برای پرداخت کامل غرامت تحت فشار قرار دهند.

همیاری وسیع مردم انساندوست در سراسر کشور از سیل‌زدگان واقعا شورانگیز است. کمک‌های مردمی را باید هر چه بیشتر گسترش داد. شوراهای همیاری را باید همه جا تشکیل داد و از نهادها و شوراهای همیاری که تاکنون تشکیل شده اند و مخصوصا از ستادهای همیاری که توسط معلمان ایجاد شده اند، فعالانه حمایت کرد.

تردیدی در این نیست که حکومت اسلامی را فقط و فقط به زور همبستگی و اعتراض سراسری میتوان مجبور کرد سر کیسه‌های پر از ثروت چپاول شده مردم را برای تأمین نیازهای مردم سیل زده شل کند.

اینها بخشی از خواست‌های فوری و عاجل مردم است. برای حل اساسی مسائل جامعه و برای اینکه چنین فجایعی تکرار نشود باید جمهوری اسلامی را سرنگون کرد. حتی برای تضمین این اقدامات عاجل نیز باید مبارزه برای سرنگونی حکومت نکبت اسلامی را باید سرعت بخشید.

محمد شکوهی

دوم اردیبهشت 1398، 22 آوریل 2019

 

 

 

 

 

 

اینرا هم بخوانید

شکست وعده “خون‌خواهی خامنه‌ای” برای هنیه تروریست! محمد شکوهی

از روز چهارشنبه، ۳۱ ژوئیه که اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی گروه تروریستی حماس در …