در روزهایی که شیوع ویروس کرونا در جهان شدت گرفته است، کارشناسان بیش از پیش نسبت به رعایت فاصله اجتماعی هشدار میدهند. اما این حفظ فاصله جتماعی به چه معناست و چه مقدار باید باشد؟
فاصله اجتماعی یعنی چه؟
خیلی ساده یعنی از تماس نزدیک با دیگران خودداری کنید. به مکانهای تجمع افراد نروید، هیچ ملاقاتی را انجام ندهید. اگر واقعا ناچار هستید که بیرون بروید، فاصله ۲ متری خودتان را با افراد دیگر حفظ کنید.
چرا باید چنین کاری بکنیم؟
جواب این است که متاسفانه برای اینکه بتوانیم جلوی شیوع ویروس را بگیریم دیر شده است. اما با این عمل میتوانیم روند شیوع بیماری را کند کنیم. در واقع حفظ فاصله اجتماعی باعث میشود موقعیتهای کمتری پدید بیاید که ویروس فرصت داشته باشد از فردی به فرد دیگر سرایت کند.
کریستال واتسون، پژوهشگر در دانشگاه جان هاپکینز میگوید که با این روش میتوان از افراد ضعیف جامعه محافظت کرد. در واقع اینگونه سرایت این ویروس به آدمهای بیشتر را میتوان به تاخیر انداخت تا هم نظام درمانی کشورها زیر فشار حجم بیماران از هم نپاشد و هم بتوان زمان خرید تا موسسات تحقیقاتی در دنیا درمان یا حتی واکسنی برای آن بیابند.
چرا حفظ فاصله اجتماعی موثر است؟
دانشمندان میگویند هر فرد مبتلا به ویروس کرونا به طور متوسط ۳.۳ نفر دیگر را آلوده میکند. هرچه این عدد بالاتر رود، شیوع ویروس سرعت میگیرد.
در واقع چندین فاکتور هستند که بالا رفتن تعداد مبتلایان را تعیین میکنند: اینکه ویروس چقدر مسری است، چه میزان از مردم در معرض هستند، افراد چه تعداد با هم ارتباط دارند و ارتباطشان چقدر طول میکشد. هدف از حفظ فاصله اجتماعی، کاهش دو مورد آخر است.
حفظ فاصله اجتماعی چه فرقی با خودقرنطینهگی یا ایزوله فردی دارد؟
در واقع خودقرنطینهگی یا ایزوله فردی انواعی خاص از حفظ فاصله اجتماعی هستند.
خودقرنطینهگی وقتی است که شما احساس میکنید سالم هستید ولی برای اینکه در معرض بیماری قرار نگیرید خودتان را قرنطینه میکنید. ایزولهسازی فردی وقتی است که ممکن است علائم را داشته باشید ولی نخواهید دیگران را مریض کنید. درمورد ویروس کرونا، هر دو مورد دو هفته باید طول بکشد تا در صورت وجود بیماری علائم ظاهر شوند.
دکتر واتسون میگوید حفظ فاصله اجتماعی در واقع مشابه همین دو مورد است به استثنای اینکه محدوده زمانی برای آن وجود دارد.
برای حفظ فاصله اجتماعی چه کار کنیم؟
اگر میتوانید از خانه کار کنید تردید نکنید. اما اگر نمیتوانید سعی کنید فاصله با همکارانتان را زیاد کنید. ارتباطات اجتماعی در محل کار را کم کنید، ملاقاتهای غیرضروری را لغو کنید، به غذاخوری محل کار نروید و قید شبنشینی بعد از پایان ساعات کاری با همکاران را بزنید.
در مکانهای تجمع مثل رستورانهای، سالنهای ورزش، کنسرتها یا فستیوالها حاضر نشوید. از مسافرت خودداری کنید. اگر مجبور هستید غذای آماده مصرف کنید در محل آن را نخورید. سفارش دهید و در درب منزل تحویل بگیرید. از فردی که غذا را آورده بخواهید همان پشت در غذا را بگذارد و برود تا خطر ابتلا برای هردوی شما کاهش یابد.
وقتی ناچار هستید به فروشگاه بروید این کار را در غیر از ساعات شلوغی انجام دهید. فاصله دو متری را با دیگران حفظ کنید چرا که یک عطسه یا سرفه کافی است بیماری را بگیرید.
اگر مدرسه فرزندانتان تعطیل شده است آنها را به پارک یا مکانهای تجمع نبرید. نگذارید احساس اینکه «من که سالم هستم» شما را فریب دهد.
حتی اگر احساس میکنید که خوب هستید، باز هم ممکن است آلوده شده باشید و ویروس را در دوره نهان خود به دیگران منتقل کنید. دیگرانی که ممکن است از قشر آسیبپذیر جامعه باشند و توان تحمل بیماری جدی را نداشته باشند.از یورونیوز