رادیو آلمان:فروش غیرمنتظره اسکناس “صفر یورویی” کارل مارکس
ابتدا فقط قرار بود اسکناس “صفر یورویی” منقش به چهره کارل مارکس، تبلیغی غیرمتعارف برای دویستمین سالگرد تولد این فیلسوف آلمانی باشد. اما ابتکار شهر ترییر برای گرامیداشت این منتقد نامدار سرمایهداری، فروشی غیرمنتظره داشت.
به گفته هانس آلبرت بکر، مدیر تجاری شرکت توریستی و تبلیغاتی شهر ترییر (Trier)، تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار عدد از اسکناسهای منقش به چهره کارل مارکس، فلیسوف نامدار آلمانی، به فروش رسیده است.
شهر ترییر آلمان از فروش اسکناسهای “صفر یورویی” درآمدی چشمگیر داشته است، زیرا هر اسکناس را به قیمت سه یورو به فروش میرساند.
اسکناسهای منقش به تصویر کارل مارکس اکنون تمام جهان را از استرالیا گرفته تا آمریکای جنوبی پیمودهاند. آلبرت بکر به خبرگزاری آلمان گفته است: «این اسکناس غوغا کرده است. واقعا هیچکس روی چنین فروشی حساب نمیکرد».
این اسکناس “صفر یورویی” بنفشرنگ که با کاغذ مخصوص، نخ امنیتی و نشانههای ویژه کاملا شبیه به یک اسکناس واقعی است، بهخصوص در آسیا طرفداران زیادی یافته است. به گفته بکر، تنها ۲۵ تا ۳۰ هزار عدد از این اسکناسها به چین رفتهاند.
کارل مارکس در روز ۵ ماه مه سال ۱۸۱۸ در ترییر زاده شد. ترییر به مناسبت دویستمین سالگرد تولد این منتقد آشتیناپذیر سرمایهداری و فرزند نامدار خود، او را در مرکز توجه شهر قرار داد. در هر گوشه شهر یادگاریها و سوغاتیهایی با چهره مارکس، از فنجان قهوه گرفته تا دسته کلید، برای فروش عرضه شدهاند. اما اسکناس “صفر یورویی” طرفداران بیشتری دارد.