ماجرای کشفیات روزانه انبارهای احتکار و عاقبت نامشخص کالاها!

کالاهای برگشتی از انبار محتکران دقیقاً از کجا باید سردرآورد؟ ماجرای کشفیات روزانه انبارهای احتکار و عاقبت نامشخص کالاها!

پارسینه:براساس تصمیمات ستاد تشدید مبارزه با احتکار و اختفای کالاهای وارداتی یا تولیدشده با مواد اولیه وارداتی در وزارت صنعت، معدن و تجارت گروه کالاهای هدف مشمول طرح جلوگیری از احتکار و اختفا بدین شرح است: غلات (گندم خوراکی، گندم دامی، جو و برنج سفید)، کالاهای اساسی (روغن نباتی ساخته شده، روغن خام، شکر خام، شکر سفید، کره)، مواد پروتئینی (گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم‌مرغ و شیر خشک صنعتی)، نهاده‌ها (جوجه یک‌روزه، تخم‌مرغ نطفه‌دار، ذرت دامی، کنجاله سویا، سبوس گندم و دانه‌های روغنی شامل سویا، آفتابگردان، کلزا و کانولا)، مواد اولیه تولید، حبوبات، لوازم خانگی (یخچال، یخچال‌فریزر، ماشین لباسشویی و تلویزیون تولید داخلی)، لوازم یدکی و لاستیک سبک و سنگین، کاغذ چاپ، تحریر و روزنامه، انواع پودر شوینده، مصالح ساختمانی (محصولات فلزی پرمصرف و سیمان).

دقیقاً تمامی این کالاهایی که نام برده شده در این چند ماه شامل افزایش قیمت بوده و ده ها انبار شامل دپوی بیشتر اقلام ذکر شده هم تا کنون کشف شده، اما معلوم نیست کجا و دقیقا چه زمانی این کالاها به چرخه توزیع بازگشته اند؟ آثار بازگشت این اقلام دقیقاً باید بر زندگی کدام قشر از مردم احساس شود که تا کنون خبری از آن منتشر نشده است؟

اخبار منتشره در این چند ماه نشان می دهد که ده ها هزار تن و عدد از کالاهای اساسی مشمول طرح تشدید مبارزه با احتکار و اختفا، توسط ارگانهای نظامی، انتظامی و امنیتی کشف و مصادره شده، لذا اطلاع رسانی مستند و دقیقی از سرنوشت این کالاها صورت نگرفته و حتی یک روز هم خبری از ارزانی و تعدیل بازار یکی از اقلام یاد شده نبوده و یا دست کم ما از آن بی اطلاع بوده ایم!

از سویی دیگر ستاد تشدید مبارزه با احتکار و اختفا کالاها، تمامی شرکت‌های پخش، صنوف عمده‌فروشی و فروشگاه‌های زنجیره‌ای که امکان ارائه اطلاعات میزان توزیع خود به صورت سیستمی در سامانه جامع تجارت مستقر در وزارت صنعت، معدن و تجارت را دارند در اولویت تعیین شبکه‌های مجاز توزیع کالاهای هدف قرار داده است.

رئیس مجلس هم دیروز درباره پدیده احتکار و نحوه برخورد با آن گفته: باید ساز و کاری ایجاد شود تا کالاهای احتکار شده به چرخه توزیع وارد شود، اتحادیه‌ها و اصناف باید در این خصوص ورود پیدا کنند تا اقدامات اثرگذار باشد. روند نظارت و برخورد قانونی باید به گونه‌ای باشد که از احتکار جلوگیری شود؛ برای دوره موقت فعلی باید هماهنگی‌هایی صورت بگیرد تا نظارت‌ها و برخوردها تشدید شود.

این بایدها که رئیس مجلس از آن دم زده دقیقاً باید توسط چه کسی پیگیری شود؟ این بایدها و تصمیمات مهم وزارت صنعت و تجارت کجا باید در زندگی مردم اثر بگذارد؟ مردم تا کی باید صبر کنند تا معجزه ای اتفاق بیافتد و این تصمیمات وزارتخانه و مجلس فرصت ظهور و بروز پیدا کند؟

اصلاً هر چه که مصیبت است از اجرا نشدن همین بایدهاست. معلوم نیست اساساً وظیفه وزارت صنعت و معدن تا کنون چه بوده؟ برای مردم چه کرده و آثار مثبت وجودش در کجای زندگی مردم باید جستجو کرد. به همان قامت و اندازه هم عملکرد بهارستانیها را کجا باید ارزیابی کنیم؟ چه حاصلی داشته و چه باری از دوش مردم برداشته؟ وزنه هایی که باعث شود در کوچه و خیابان و مترو اتوبوس و سینما و میهمانی و دورهمی و خلاصه همه جا حداقل بشنویم خدا پدر فلان نماینده و وزیر را بیامرزد که چنین و چنان کرد!

 

اینرا هم بخوانید

٨ کشته، ٦ مفقود و٧٥٠ مجروح در انفجار تأسیسات اسکله بندر رجایی بندرعباس. وزیر کشور؛ حریق هنوز به طور کامل اطفا نشده است. آتش به برخی کانتینرها رسیده و درحال انفجار هستند

مسئول مستقیم این فاجعه جمهوری اسلامی است.نبود امکانات اطفاء حریق و تجهیزات دریایی، نبود حداقل …