مای ساتو،خواستار حمایت از روزنامه‌نگاران ایرانی شد.”فشارهای امنیتی بر خانواده روزنامه‌نگاران ایرانی مقیم خارج”

مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در حقوق بشر ایران، خواستار حمایت کشورها از روزنامه‌نگاران ایرانی شد.”فشارهای امنیتی بر خانواده روزنامه‌نگاران ایرانی مقیم خارج”

وبسایت “گزارش‌دهی پروژه جرایم سازمان یافته و فساد اداری” (OCCRP) گزارش داده است، حکومت ایران موج جدیدی از ارعاب علیه روزنامه‌نگاران ایرانی مقیم خارج و خانواده‌های آنها در داخل کشور را آغاز کرده است.

مای ساتو، حقوقدان ژاپنی و گزارشگر ویژه سازمان ملل برای حقوق بشر ایران ضمن بازنشر این گزارش در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی اکس (توییتر سابق) نوشت: «این مقاله نشان می‌دهد که چگونه جمهوری اسلامی ایران خانواده‌های روزنامه‌نگاران تبعیدی مقیم خارج را هدف قرار داده تا صداهای منتقد را خاموش کند.»

مای ساتو در ادامه پیام خود گفته است که در گزارش قبلی او به شورای حقوق بشر سازمان ملل به موارد مشابهی اشاره شده بود و این موضوع نشان می‌دهد که “نقض حقوق بشر حکومت ایران از مرزهای ملی فراتر رفته و بر ایرانیان خارج از کشور در سراسر جهان تاثیر می‌گذارد”.

مای‌ ساتو خواستار حمایت کشورها از روزنامه‌نگاران ایرانی شد

گزارشگر سازمان ملل از کشورهای جهان خواسته است از روزنامه‌نگاران ایرانی در تبعید حمایت کنند و سازوکارهای مناسبی را برای محاف​​ظت از آنان فراهم کنند.

در مقاله “پروژه گزارش‌دهی جرایم سازمان‌یافته و فساد” هم به این موضوع اشاره شده است که بسیاری از روزنامه‌نگاران ایرانی مقیم خارج “با موج جدیدی از تهدیدها و آزار و اذیت‌ها، نه تنها علیه خودشان بلکه علیه خانواده‌هایشان در داخل کشور مواجه هستند”.

این وبسایت به آزارهای حکومت ایران علیه خانواده روزبه بوالهری، روزنامه‌نگار و همکار پیشین رادیو فردا اشاره کرده و نوشته است هنگامی که یکی از بستگان روزبه بوالهری ماه گذشته به یکی از دفاتر وزارت اطلاعات در تهران احضار شد، با یک “اولتیماتوم وحشتناک” روبرو شد.

مامور اطلاعات به او گفت: «به روزبه بگویید از رسانه‌های خصمانه کنار بکشد قبل از آنکه علیه او حکمی صادر کنیم و یا برای او حکم جلب اینترپل بفرستیم.»

بوالهری در آمریکا زندگی می‌کند و پیش‌تر برای بخش فارسی صدای آمریکا کار می‌کرد. او می‌دانست که ممکن است بابت فعالیت‌هایش با اقدامات تلافی‌جویانه روبرو شود. اما حتی پس از آن‌که متوجه شد خانواده خودش تحت فشار مستقیم قرار گرفته‌اند و حتی ماموران ایرانی تلاش کردند او را با “وعده عفو” به ایران بازگردانند همچنان بر مواضعش ایستاد. دویچه وله

اینرا هم بخوانید

اتحادیه اروپا: نگرانی ما درباره جمهوری اسلامی فراتر از مسئله هسته‌ای است.وزیر خارجه آلمان: در صورت لزوم آماده استفاده از مکانیسم ماشه هستیم

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز پس از دیدار با وزیران خارجه کشورهای …