ایسنه،مظهری نایبرئیس مجلس شورای اسلامی مسبب وضعیت جاری کشور را افرادی دانست که اجازه «اجرای برجام» را ندادند.
علی مطهری در حاشیه جلسه علنی مجلس در جمع خبرنگاران در واکنش به مطرحشدن مسئله عدم کفایت رئیسجمهور، گفت: «الان وقت این کارها نیست».«مسئول وضعیت جاری کشور آنهایی هستند که با هواکردن موشک تلاش کردند برجام اجرا نشود که البته به هدفشان هم رسیدند». او افزود: «اگر کل نظام در اجرای برجام مصمم بود و اگر همه تلاش میکردند برجام درست اجرا شود امروز بسیاری از شرکتهای اروپایی و آمریکایی که وارد ایران شدند، در ایران میماندند و سرمایهگذاری میکردند و ترامپ هم به آسانی نمیتوانست از برجام خارج شود، اما بخشی از حکومت از ابتدا مایل به اجرای برجام نبود و بالاخره به هدفش هم رسید. مشکلات امروز کشور هم به گردن این افراد است، اما این افراد مدعی بههمخوردن وضعیت کشور هستند». مطهری خطاب به آنان متذکر شد: «وضع فعلی جاری کشور کاری است که خودتان کردید و نمیتوان همه تقصیر را به گردن دولت روحانی انداخت. وضعیت جاری کشور تقصیر دلواپسان و همه کسانی است که تلاش کردند برجام اجرا نشود؛ البته دولت هم حتما سوء مدیریت داشته است». در ایام انتخابات و در مناظره دوم تلویزیونی بود که حسن روحانی در انتقاد از رقیبان خود گفت: «هرجا موفق شدیم جایی بود که کنار هم بودیم، متحد بودیم. آنجایی توانستیم از برجام استفاده کنیم که متحد بودیم. [اما] آنجایی که خواستیم برجام را بههم بزنیم، دیدید چهکار کردند».
بهتر بود در زمان اوباما روابط و مذاکرات را
با آمریکا انجام میدادیم
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به درخواست مذاکره ترامپ، گفت: «با تحقیرهایی که ترامپ نسبت به ایران داشته مذاکره مناسب نیست، مذاکره در این وضعیت توأم با ذلت، خواری و تحقیر است». او ادامه داد: «اگر ترامپ از برجام خارج نشده بود و تحریمهای جدید به تصویب نمیرساند، مذاکرات اشکال نداشت؛ البته برای ما بهتر بود در زمان اوباما روابط و مذاکرات را با آمریکا انجام میدادیم و بسیاری از مشکلات را با دولت اوباما حل میکردیم». مطهری در عین حال مذاکره در شرایط عادلانه و توأم با احترام متقابل را مفید دانست و افزود: «مذاکره و رابطه دو مفهوم جداگانه است. ممکن است رابطه با آمریکا برقرار شود تا تسهیلاتی مثلا برای اتباع ایرانی ساکن در آمریکا به وجود آید ولی مذاکره یعنی توافق با آمریکاییها در حوزهها و مسائل مختلف».
پالرمو
به مجلس مربوط است
این عضو فراکسیون امید در واکنش به سرنوشت لایحه پالرمو و اختلاف دیدگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای نگهبان و مجلس، گفت: «حل لایحه پالرمو باید توسط مجلس انجام شود و ورود مقام معظم رهبری به این موضوع ضرورتی ندارد. رهبری درباره الحاق به کنوانسیون تأمین مالی تروریسم موضعگیری داشتند و خواستار دقت بیشتر در این لایحه شدند. به هر حال باید منتظر نظر شورای نگهبان در این خصوص ماند». اوخر هفته پیش بود که سخنگوی کمیسیون قضائی مجلس از ارسال نامه به دفتر رهبري براي كسب نظر از ايشان در رابطه با لوایح چهارگانه مرتبط با FATF خبر داد؛ البته بعد از این اظهارنظر بود که علیرضا رحیمی، عضو هیئت رئیسه فراکسیون امید مجلس در توییتر خود نوشت: «آقای دکتر لاریجانی چند نوبت شخصا برای اطلاع از نظر مقام معظم رهبری درخصوص موارد لوایح چهارگانه از طریق دفتر رهبری کسب نظر کردهاند که کل رسیدگیها به تشخیص و تصمیم مجلس موکول شده است؛ یعنی التزام به قانون در تصویب قوانین».