رادیو فرانسه:در حالی که رهبران ده کشور اروپایی قرار است روز یکشنبه بیست و چهارم ژوئن در بروکسل در یک نشست اضطراری درباره بحران پناهجویان شرکت کنند، پیشبینی میشود قوانین و مقرارت پذیرش پناهجویان برای کاهش تنش میان اعضای اتحادیه اروپا سختتر شود. با این حال، ممکن است این نشست از سوی ایتالیا که این نشست را به نتایج از پیش مشخص شده متهم کرده که جوابگوی نیازهای کنونی نیست، تحریم شود.
او اضافه کرد: “اگر ما به آنجا برویم برای دریافت تکالیفی که از سوی فرانسویها و آلمانیها از پیش آماده شده، باید خرج سفر را پسانداز کرد!”
منابع نزدیک به دولت ایتالیا به روزنامه ایتالیایی “لا رپوبلیکا” گفتهاند که افشای پیشنویس بیانیه پایانی نشست روز یکشنبه بروکسل، دولت ایتالیا را واداشته تا درباره شرکت در این نشست و امضای بیانیهای که از قبل نوشته شده، تردید کند.
انتقاد ایتالیا از نشست آینده بروکسل به این مورد است که کشورهای حاضر در این نشست به اندازه کافی بر محافظت از مرزهای اتحادیه اروپا تأکید نمیکنند.
رم خواهان بازپس فرستادن پناهجویان غیرقانونی است که وارد اروپا میشوند.
همچنین در آستانه برگزاری نشست اضطراری کشورهای اروپایی درباره بحران پناهجویان، ویکتور اوربان نخست وزیر محافظهکار مجارستان، سباستین کورتس، همتای اتریشی خود را به بوداپست دعوت کرد تا درباره اتخاذ سیاستهای جدید و سختگیرانه در این زمینه گفتوگو کنند.
اتریش و مجارستان نیز خواهان تقویت مرزهای بیرونی اتحادیه اروپا در برابر ورود پناهجویان به ویژه از سمت کشورهای منطقه بالکان هستند.
دیمیتریس آوراموپولوس، کمیسر امور پناهجویان اتحادیه اروپا روز پنج شنبه بیست و یکم ژوئن، از ایجاد مراکز پذیرش پناهجویان در کشورهای ثالث خبر داد، اما تأکید کرد که این مراکز به “گوانتانامو”هایی برای پناهجویان تبدیل نخواهد شد.
اتحادیه اروپا قصد دارد که با همکاری سازمان ملل متحد، و سازمان بینالمللی پناهجویان مراکزی را برای پذیرش پناهجویان در مناطق مختلف از جمله شمال آفریقا ایجاد کند تا پناهجویانی که به عنوان نمونه از دریای مدیترانه نجات مییابند به آنجا منتقل شوند.
بر اساس تازهترین گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی درباره وضعیت پناهجویان که روز چهارشنبه بیستم ژوئن به مناسبت روز جهانی پناهجویان منتشر شد، آلمان که در سال ۲۰۱۳ به نسبت به دیگر کشورهای جهان، بیشترین تعداد پناهجویان را پذیرفته بود، در سال ۲۰۱۷ با کاهش ۷۳ درصدی نسبت به سال گذشته آن، فقط ۱۹۸ هزار پناهجو را پذیرفت.
پس از آلمان، ایتالیا با ۱۲۷ هزار درخواست پناهندگی در سال ۲۰۱۷ در رتبه بعدی است و ترکیه و فرانسه نیز با ۱۲۴ هزار و ۹۱ هزار در رتبههای بعدی قرار دارند.
این درحالی است که آمریکا در صدر جدول کشورهای مقصد پناهجویان است و با افزایش ۱۶ درصدی، در مجموع ۳۳۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۷ از آمریکا درخواست پناهندگی کردند.