یورونیوز:حضور مسعود شجاعی و احسان حاجصفی، بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه پانیونیوس یونان در مقابل تیم مکابی اسرائیل در چارچوب بازیهای مقدماتی لیگ اروپا واکنشهای گستردهای را به همراه داشت.
این دو بازیکن در بازی رفت از سفر به اسرائیل خودداری کردند اما در بازی برگشت در خاک یونان بعد از بیانیه باشگاه پانیونیوس که از آنها خواسته شده بود به قراردادشان پایبند بمانند، به زمین بازی رفتند. آنها در این بازی مچبندهایی به رنگ پرچم ایران را به دست کردند.
گرچه این تیم یونانی در این بازی شکست خورد و از دور رقابتها حذف شد اما واکنشها به بازی این دو ملیپوش ایرانی داغتر از همیشه در رسانههای داخل و خارج از ایران دنبال میشود.
واکنشهای چگونه بوده است؟
فدراسیون فوتبال ایران، وزرات ورزش، سازمان بسیج ورزشکاران و … از جمله نهادهایی بودند که اقدام مسعود شجاعی و احسان حاج صفی را محکوم کردند. واکنش نهادهای رسمی ایران باعث شد تا موجی در این رابطه در شبکههای اجتماعی ایجاد شود.
فدراسیون فوتبال ایران با انتشار بیانیهای بازی این دو ملی پوش را محکوم کرد اما در عین حال اعلام کرد که تصمیم گیری درباره آنها پس از گفتوگوی رو در رو با این دو بازیکن و لحاظ کردن نظرات قبلی فدراسیون به نامبردگان انجام میشود.
محمد جواد عباباف مدیرکل حراست وزارت ورزش هم در گفتوگو با خبرگزاری میزان گفت که با این دو بازیکن طبق مقررات برخورد میشود و آنها به احتمال زیاد از بازیهای آینده تیم ملی فوتبال محروم میشوند اما باید منتظر نظر نهایی مسئولان بود.
وزارت ورزش ایران هم با انتشار بیانیهای اعلام کرد: « وزارت ورزش پس از دریافت اطلاعات و گزارشهای لازم از فدراسیون فوتبال و سایر منابع در چارچوب اصول و مبانی سیاست خارجی نظام و حفظ منافع ملی تصیمات مقتضی را اتخاذ خواهد کرد.»
سازمان بسیج ورزشکاران هم در بیانیه تند نوشت: « حرکت اخیر دو فوتبالیست در زیرپاگذاشتن رویه همیشگی ورزشکاران ایرانی در مواجه نشدن با غاصبان صهیونیستی، جز ننگِ قرارگیریِ نام ایشان در کنار رضایت دهندگان به ظلم مسمترِ غاصبانِ کودککش، ثمر دیگری برای ایشان نخواهد داشت.»
گفتوگو با آرش میراسماعیلی در رسانههای اصولگرا
رسانههای اصولگرا و تندرو در داخل ایران با انتشار گفتوگوها و مطالبی اقدام به تقبیح کار این دو ورزشکار کردند بهطوریکه خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه ایران در مطلبی با عنوان «مدال المپیک مهمتر است یا لیگ اروپا؟» نوشت: «چرا شجاعی و حاجصفی حاضر شدند زیر بار این ننگ بروند؟»
این رسانه همچنین برای محکوم کردن اقدام این دو ورزشکار اقدام به گفتوگو با آرش میراسماعیلی قهرمان جودوی ایران کرد.
میراسماعیلی که قهرمان جهان در سال ۲۰۰۳ بود، در دور اول مسابقات جودوی المپیک ۲۰۰۴ آتن به حریف اسرائیلی خورد و به بهانه «اضافه وزن» در مقابل این حریف قرار نگرفت.
او در واکنش به بازی شجاعی و حاج صفی در مقابل تیم اسرائیلی گفت: « این موضوع نمیتواند حرکت ورزشکاران قبلی را زیر سوال ببرد. قطعا جریمه مالی و حتی فسخ قرارداد از آرمانهای کشورمان بیشتر اهمیت ندارد.»
ورزشکاران ایرانی بعد از انقلاب اسلامی ایران در مسابقات ورزشی مقابل ورزشکاران اسرائیلی حاضر نمیشوند و با توجه به حساسیت نهادهای بینالمللی ورزشی مبنی بر جدا کردن سیاست از ورزش با بهانههایی مانند آسیبدیدگی، اضافه وزن، باخت مصلحتی و … از رویارویی با حریفان اسرائیلی خودداری میکنند.
فوتبالیستها و خبرنگاران ورزشی چه واکنشی نشان دادند؟
در مقابل واکنشهای منفی، برخی از بازیکنان فوتبال نیز از شجاعی و حاج صفی حمایت کردند. علی کریمی و فرهاد مجیدی دو بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران در حسابهای اینستاگرامی خود به این موضوع پرداختند. علی کریمی با حمایت از این دو بازیکن ملی پوش نظر مردم را مهم عنوان کرد.
فرهاد مجیدی هم به تعهدات این دو بازیکن به باشگاه خود اشاره کرد و نوشت: «لطفا بیرحمانه قضاوت نكنيم و منصف باشيم.»
امیر قلعهنویی، محمد نصرتی، مهدی طارمی، علیرضا جهانبخش، مرتضی پورعلی گنجی، کمال کامیابی نیا، کریم انصاری فر از دیگر فوتبالیست هایی بودند که از مسعود شجاعی و احسان حاج صفی حمایت کردند.
کریم انصاری فر در استوری حساب اینستاگرام خود اینگونه به این ماجرا واکنش نشان داد.

در حالیکه برخی واکنشها به بازی دو بازیکن ایرانی در مقابل حریف اسرائیلی به گونهای بود که این اتفاق را برای نخستین بار بعد از انقلاب ایران جلوه میدادند اما مهرداد میناوند، بازیکن ملی پوش اشتروم گراتس اتریش در سال ۲۰۰۰ مقابل هاپوئل اسرائیل بازی کرد و آن بازی واکنشهای زیادی را در پی نداشت. خود مهرداد ميناوند در گفتوگو با خبرورزشی در پاسخ به اين سؤال كه آيا تصور میكند شجاعی و حاجصفی محروم شوند، گفت: «بعيد میدانم، من كه محروم نشدم، از تيم ملی هم خط نخوردم. البته شايعاتی وجود داشت كه ميناوند محروم میشود اما بعد از آن هم برای تيم ملی بازی كردم و هم در ليگ برتر ايران.الان هم بعيد میدانم احسان و مسعود محروم شوند.»
اکانت توییتری اسرائیل به فارسی با تصور اینکه این اتفاق نخستین بار رخ داده است، نسبت به آن واکنش نشان داد.
از سوی دیگر مهدی رستم پور خبرنگار ورزشی هم در واکنش به این موضوع در کانال تلگرام خود نام بازیکنانی از فلسطین را ذکر کرد که در لیگ اسرائیل بازی میکردند.
مهدی امیرپور خبرنگار و سردبیر سایت آی اسپورت هم در توییتر به نکتهای درباره واکنش احتمالی فیفا درصورت محرومیت شجاعی و حاج صفی اشاره کرده است.
در شبکههای اجتماعی مانند توییتر هم هشتگی با عنوان «فوتبال سیاسی نیست» در حمایت از این دو بازیکن ایجاد شده است و از سوی دیگر مخالفان بازی این دو بازیکن مقابل تیم اسرائیلی با هشتگ «فوتبال به چه قیمتی» مخالفت خود را نشان دادند.