پاسخ آلمان به ادعای تهران تایمز درباره موسسه زبان پلمب‌شده

وزارت خارجه آلمان در پاسخ به پرسش بخش فارسی دویچه وله، اتهامات طرح شده در روزنامه‌ حکومتی و انگلیسی‌زبان تهران‌تایمز را رد کرد. این روزنامه مدعی شده بود که موسسه زبان آلمانی DSIT، “برنامه مخفی دولت آلمان” بوده است.

در پی انتشار گزارش روزنامه تهران‌تایمز در روز شنبه ۳۱اوت (۱۰شهریور) و نسبت‌ دادن اتهاماتی به موسسه آموزش زبان آلمانی DSIT موسوم به “گوته” در ایران از سوی این روزنامه، وزارت خارجه آلمان در پاسخ به پرسش بخش فارسی دویچه وله، این اتهامات را رد کرد.

سخنگوی مطبوعاتی وزارت خارجه آلمان در ایمیلی به بخش فارسی دویچه‌وله تصریح کرد که موسسه آموزش زبان آلمانی DSIT “هیچ توجیه قانونی برای تعطیلی خود در تاریخ ۲۰ اوت ۲۰۲۴ دریافت نکرده” و در آن روز “هیچ حکم بازرسی به این موسسه ارائه نشده است.”

روزنامه انگلیسی‌زبان تهران‌تایمز وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، موسسه آموزش زبان آلمانی در تهران را به “اعطای بورسیه تحصیلی غیرقانونی”، “اقدام به تامین مالی برنامه‌های زیرزمینی در حوزه موسیقی، سینما و برنامه‌های تفریحی”، “تلاش برای پیشبرد دستورکار سیاسی دولت آلمان در میان شهروندان ایرانی” و “جذب عوامل برای دولت آلمان از میان دانش‌آموختگان خود” متهم کرده و مدعی شده بود که این موسسه در قالب “عملیات مخفی برای دولت آلمان” فعالیت می‌کرده است.

سخنگوی مطبوعاتی وزارت امور خارجه آلمان در ایمیل خود به دویچه‌وله فارسی نوشت: «ما اتهامات منتشر شده از سوی روزنامه تهران‌تایمز را مورد توجه قرار داده‌ایم. موسسه زبان آلمانی در تهران (DSIT)  یک نهاد مستقل و از نظر مالی خودکفا است که کلاس‌های زبان آلمانی و آزمون‌های مجاز ارائه می‌داده است. موسسه DSIT در سال ۱۹۹۵ میلادی (۱۳۷۴ خورشیدی) از دولت ایران مجوز رسمی برای ارائه خدمات خود دریافت کرده و این مجوز تا به امروز به صورت رسمی لغو نشده است.»

روزنامه تهران‌تایمز وابسته به حکومت ایران که به زبان انگلیسی منتشر می‌شود با بیان این ادعا که این موسسه “به منظور تاثیرگذاری بر شهروندان ایرانی و پیشبرد اهداف سیاسی آلمان در ایران عمل می‌کرده است” نوشته بود که “دست‌کم ۹ سند مالی” پیدا کرده که بنا به ادعای این روزنامه، “مبالغ پرداختی بالغ بر ده‌ها هزار یورو به افراد غیروابسته به موسسه زبان گوته را نشان می‌دهد.”

تهران‌تایمز همچنین در گزارش خود بدون ارائه هیچ‌گونه سندی مدعی شده بود که “اسناد ضبط‌شده طی فرایند تعطیلی دو شعبه این موسسه در تهران”، حاکی از آن است که “این موسسه زبان تماس‌های مداومی با موسسه گوته داشته و دائما از مقام‌های آن دستور گرفته است.”

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که موسسه گوته از سال ۱۳۶۶ خورشیدی (۱۹۸۷ میلادی) دفتری در ایران ندارد و موسسه آموزش زبان آلمانی DSIT سازمانی غیرانتفاعی محسوب می‌شود که عهده‌دار برگزاری امتحانات انستیتو گوته است.

 وزارت امور خارجه آلمان روز سه‌شنبه ۲۰ اوت با انتشار بیانیه‌ای به بستن موسسه زبان آلمانی در تهران از سوی مقامات جمهوری اسلامی واکنش نشان داده بود.

بر اساس پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت خارجه آلمان، سخنگوی این وزارتخانه در بیانیه خود گفته بود: «ما اقدامات مقامات امنیتی ایران علیه موسسه زبان آلمانی در تهران را محکوم می‌کنیم. این اقدام را نمی‌توان با هیچ چیز توجیه کرد. تبادل زبان اساس درک و تفاهم متقابل است.»

در بیانیه وزارت خارجه آلمان با اشاره به این که سفیر جمهوری اسلامی در همین راستا به وزارت خارجه این کشور احضار شده آمده بود: «ما از دولت جدید ایران می‌خواهیم که اجازه دهد روند تدریس به فوریت از سر گرفته شود.»

به باور ناظران سیاسی، اتهامات رسانه حکومتی به موسسه آموزش زبان آلمانی، تلاشی برای تقلید فرایند پلمب مرکز اسلامی هامبورگ وابسته به حکومت ایران است. این در حالی است که موسسه آموزش زبان در تهران، پلی فرهنگی و با سابقه‌ای طولانی میان بوده است اما مرکز اسلامی هامبورگ، به عنوان بازویی تبلیغاتی و مذهبی برای ترویج پروپاگاندای حکومت ایران عمل می‌کرده است.

وزارت کشور آلمان روز چهارشنبه ۲۴ ژوئیه دستور به تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ داد. در بیانیه این وزارتخانه آمده بود: «مرکز اسلامی هامبورگ (معروف به مسجد آبی)، نظم قانون اساسی جمهوری فدرال آلمان را نقض کرده و تحریک‌های ضدیهودی و ضداسرائیلی را گسترش می‌دهد. علاوه بر این، اعضای این مرکز پیش‌تر از اقدامات خشونت‌آمیز سازمان‌های تروریستی مانند حماس تمجید کرده و از سازمان‌های تروریستی ممنوع‌شده‌ای مانند حزب‌الله هم حمایت کرده‌اند.» دویچه وله

اینرا هم بخوانید

تخلیه اجباری خوابگاه دخترانه دانشگاه علامه طباطبایی تهران؛ ۱۰۰ دانشجو باید جایی برای خوابیدن پیدا کنند

گزارش ها حاکی از تخلیه اجباری حدود ۱۰۰ تن از دانشجویان دختر ترم ششم دانشگاه …