کارگر کمونیست ۸۸۳
تنظیم کننده: کارگر کمونیست
دوشنبه ۲۲ اردیبهشت:
– بازنشستگان مخابرات همچون هفته های گذشته در اعتراض به فقر و گرانی و برای پیگیری مطالباتشان در شهرهای تبریز، ایلام، اراک، کرمانشاه، تهران، شهر کرد، مریوان، سنندج، اهواز ، رشت تجمع و اعتراض کردند.
-کارگران رسمی شرکت نفت فلات قاره ایران در منطقه لاوان در اعتراض به سقف حقوق، عدم اجرای ماده ده، محدودیت های پرداخت و تفکیک ناعادلانه مشاغل در مناطق عملیاتی و برای پیگیری خواستهایشان دست به تجمع زدند.
-جمعی از رانندگان کامیونهای وارداتی در اعتراض به عدم ترخیص وسایل نقلیهشان از گمرک، مقابل ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در تهران تجمع کردند.
-کارکنان مرکز بهداشت زنجان در اعتراض به مشکلات معیشتی و کاری خود در محوطه دانشگاه علوم پزشکی تجمع کردند. افزایش حقوقها، حذف اضافه کاری اجباری و پرداخت مزد مناسب برای اضافه کاریها و برخی اقلام رفاهی و مزایای مزدی ، پرداخت کارانه و کاهش ساعت کار از جمله تعطیلی پنجشنبه ها مطالبات فوری آنهاست.
-نزدیک به ۲۰۰ نفر از مغازه داران بازار در اداره برق جمع شدند و به قطع برق در اوج بازار کارشان اعتراض کردند.
-شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران طی بیانیه ای در گرامیداشت این روز ضمن اشاره بر تاریخچه این روز بر خواستهای فوری پرستاران تاکید کرده است.
-جمعی از کارکنان حوزه بهداشت دانشگاه تبریز در اعتراض به تبعیض در کاهش ساعت کاری و اجرای تعطیلی دو روز در هفته، مقابل ساختمان دانشگاه تجمع اعتراضی برگزار کردند.
یکشنبه ۲۱ اردیبهشت:
– بازنشستگان تامین اجتماعی و فولاد مثل هفته های گذشته در اعتراض به فقر و گرانی و بی پاسخ ماندن خواستهایشان در چند شهر از جمله در اهواز، شوش، کرمانشاه، تهران، و اصفهان تجمع کردند.
– مردم در شهر داراب بخاطر قطع پیوسته و فلج کننده برق شماری از مردم مقابل اداره ی برق تجمع کردند و به نشانه اعتراض خیابان را بستند.
– نانوایان اندیمشک در اعتراض به عدم واریز یارانه ها، نبود بیمه و مشکلات ناشی از قطع فلج کننده برق، مقابل ساختمان فرمانداری تجمع کردند.
– کمپرسیداران گیلان مقابل پمپبنزین رستم آباد برای دومین روز متوالی در اعتراض به کرایه پایین، دست از کار کشیدند.
– فعالان صنعت نساجی یزد مقابل استانداری تجمع کردند و کارگران در شهرک صنعتی خیرآباد اراک در اعتراض به قطعی برق دوباره تجمع کردند.
– کارگران گروه ملی فولاد در تمامی رستورانهای گروه ملی فولاد اهواز از گرفتن غذا در اعتراض به خلف وعده های مدیریت فاسد و مشکلات کاری و معیشتی شان خودداری کردند.
– کارکنان شهرکهای صنعتی برای دومین روز در اعتراض به قطعی های مکرر برق ومختل شدن کار و شغل خود مقابل درب ورودی شهرک صنعتی خیر آباد اراک تجمع کردند.
شنبه ۲۰ اردیبهشت:
– جمعی از شهروندان روستای آسماری واقع در شهرستان باغملک، در اعتراض به کمبود آب در این منطقه، مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان، تجمع داشتند.
– جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در روز گذشته ۲۰ اردیبهشت در اعتراض به کیفیت پایین غذا و وضعیت بد شرایط دانشگاه دست به اعتصاب غذا زدند. دانشجویان اعلام کردهاند که وعدههای غذایی ارائهشده در دانشگاه، پایینتر از حد استاندارد و در برخی موارد غیرقابل مصرف است.اصلاح فوری و اساسی کیفیت غذا در سلف دانشگاه مطالبه فوری دانشجویان است. گفتنی است که همزمان با آغاز سال جدید ۱۴۰۴، اعتصاب غذایی بهصورت سریالی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور جریان داشته است. از جمله در طول یک ماه گذشته سه اعتصاب دیگر در دانشگاههای علوم پزشکی کاشان، دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به وقوع پیوست.
– کارکنان شهرکهای صنعتی در اعتراض به قطعی های مکرر برق ومختل شدن کار و شغل خود مقابل درب ورودی شهرک صنعتی خیر آباد اراک تجمع کردند. نیروهای امنیتی هم حضور پیدا کردند تا مانع حرکت کارگران شوند اما جرات برخورد نیافتند. برق کلیه شهرکهایی صنعتی اراک در دو روز شنبه و یکشنبه قطع است و در باقی روزهای هفته نیز هر روز ساعت پنج عصر تا آخر شب برق قطع خواهد بود. قطعی های برق موج دیگری از بیکارسازی را در پی دارد. و فضای اعتراض در شهرکهای صنعتی بالا گرفته است.
– جمعی از کارکنان برق و آب منطقهای سراسر کشور در اعتراض به سطح نازل حقوقها و بی پاسخ ماندن مطالبات خود در مقابل ساختمان وزارت نیرو در تهران تجمع کردند.
– آبداران شرکت آب و فاضلاب خوزستان در اعتراض به سطح نازل حقوقها و تعویق پرداخت آن تجمع کردند و اهم مطالبات این کارگران عبارتند از پرداخت سه ماه حقوق معوقه، اجرای کامل و بیکموکاست طرح طبقهبندی مشاغل، و رفع تبعیض در پرداخت حقوق و مزایا.
– نانوایان بدلیل قطع برق و ترش شدن خمیرهایشان، زیانهای اقتصادی بسیاری دیده و در شهرهای مختلف اعتراضاتی داشته اند. در این روز نانوایان اراک در اعتراض به شرایط معیشتی دشوار، افزایش افسار گسیخته هزینههای تولید، و قطع مکرر برق، مقابل ساختمان استانداری مرکزی این شهر تجمع کردند.
– در قلعه گنج استان کرمان نیز نانوایان در اعتراض به قطعی های مکرر برق خمیرهای خرابشده خود را به در ورودی اداره برق کوبیدند.
– به گزارش فعالان حوزه پرورش ماهی در شهرستانهای گناباد، سرایان و قائن بهدلیل قطعی ناگهانی برق، بدون هیچ هشدار یا پیامکی، تمام ماهیهای داخل استخرها تلف شدند. در نتیجه کیسه های آنها پر از ماهیهای مرده شد. ماهیهایی که برای تغذیهشان از غذای مخصوص کیلویی ۱۰۰ هزار تومان استفاده شده بود.
– کادر درمانی فوریتهای پزشکی (اورژانس ۱۱۰) در اعتراض به عدم تحقق وعده های داده شده، حقوقهای پایین و شرایط معیشتی سخت، در مقابل دانشگاه علوم پزشکی گیلان تجمع کردند.
– جمعی از کارکنان برق و آب منطقهای سراسر کشور در اعتراض به سطح نازل حقوقها و بی پاسخ ماندن مطالبات خود در مقابل ساختمان وزارت نیرو در تهران تجمع کردند.
– آبداران شرکت آب و فاضلاب خوزستان در اعتراض به سطح نازل حقوقها و تعویق پرداخت آن مقابل استانداری تجمع کردند.
جمعه ۱۹ اردیبهشت:
– اعضای تعاونی ۱۴۴ واحدی مسکن ملی در شوش دراعتراض به تاخیر در تحویل واحدهای مسکونی و عدم شفافیت درقراردادها و چپاولگریها دست به تجمع زدند.
– بیش از هشتصد قلم دارو با کمبود جدی روبرو شده است. در این رابطه سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اسلامی مییگوید که چند ماه گذشته در خصوص بحران کمبود دارو در کشور هشدار جدی داده شده و اکنون نیز هشدار میدهد که با مرگ و میر بسیار زیادی به دلیل کمبود دارو مواجه خواهیم بود .
پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت:
– هنوز یازده کارگر اسکله شهید رجایی بندرعباس مفقودند و اطلاعی از سرنوشتشان در دست نیست؛ هم خانوادههای آنها و هم امدادگران و فعالان برای یافتن آنها تلاش میکنند و تفحص همچنان ادامه دارد.۹۹ درصد قربانیان حادثه کارگر بودند، یا کارگران شرکتها یا کارگران روزمزد بارگیری و تخلیه و یا رانندگانی که برای بارگیری در محل حضور داشتهاند. طبق خبرها تعدادی از کارگران روزمزد، فصلی، بدون شناسنامه و هویت کاری، در این حادثه فوت یا مفقود شدهاند که نامشان در لیست هیچ شرکتی نیست و معلوم نیست آیا خانوادههای اینها مشمول پرداختهای غرامتی میشوند یا قرار است نادیده گرفته شوند.
چهار شنبه ۱۷ اردیبهشت:
– کارگران ارکان ثالث طبق فراخوان قبلی به همراه خانواده های خود در مقابل وزارت نفت تجمع اعتراضی را برپا نمودند.
سه شنبه ۱۶ اردیبهشت:
– کارگران بازنشسته نفت در امانیه اهواز تجمع کردند و پیگیر مطالباتشان شدند. این کارگران با فریاد “شاغل و بازنشسته اتحاد اتحاد” بر اتحاد سراسری طبقاتی کارگران تاکید کردند.
-. در اردکان یزد مردم خشمگین در اعتراض به قطع مکرر و طولانی و بیبرنامهی برق و وعده و وعیدهای پوچ مسئولین به خیابان آمدند و با تجمع در مقابل اداره برق خیابان را مسدود کردند.
– کارزار سه شنبه های نه به اعدام در ۴۱ زندان شصت و هفتمین هفته خود را پشت سر گذاشت. همچنین امروز، همزمان با سهشنبههای نه به اعدام، تعدادی از خانوادههای زندانیان سیاسی محکوم به اعدام با در دست داشتن تصاویر عزیزانشان و نوشتههای “نه به اعدام”، خواستار لغو احکام اعدام این زندانیان سیاسی شدند. زندگی، حق همه است.
– کارگران ارکان ثالث در نفت گچساران در اعتراض به عدم تعیین تکلیف شغلی شان، بعد از ۱۰ الی ۱۸ سال اشتغال و پاسخ نگرفتن خواستهای اعلام شده خود اعتصاب کرده و در مقابل فرمانداری گچساران تجمع کردند.
دوشنبه ۱۵ اردیبهشت:
بازنشستگان مخابرات دریکی دیگر از دوشنبه های اعتراضی خود در اعتراض به مشکلات معیشتی و بی پاسخ ماندن خواستهایشان در شهرهای کرمانشاه، اصفهان، سنندج، همدان، رشت، تبریز، زنجان، اهواز، تهران، ایلام و بیجار تجمع و اعتراض کردند.
– در شهرهای تهران (بازار آهنمکان)، بهارستان (شهرک قلمی) و شهرری تجمعاتی از سوی کسبه و بازاریان شکل گرفت. در بازار آهن تهران کسبه حتی دست به اعتصاب زدند. این تجمعات در حالی برگزار میشود که شامگاه دوشنبه دانشجویان خوابگاه دخترانه بهشتی نیز نسبت به همین موضوع دست به اعتراض زدند و طبق خبرهای منتشر شده در منطقه پردیس تهران هم شعاردهی شبانه با شعارهای ضدحکومتی سر داده شد. دیوارهای شهرها به محل شعارنویسی علیه مسئولین به خاطر قطعی آب و برق و اینترنت تبدیل شده است.
– مالباختگان شرکت خودرویی “رضایت خودروی طراوت نوین” پس از تجمع در برابر دادسرای استان (در مجتمع ادارات پونک)، به تجمع در بزرگراه قزوین ـ کرج پرداخته و این خیابان را بستند. این تجمع با حمله نیروی انتظامی مواجه شد اما مالباختگان به تجمع خود ادامه دادند. شرکت «رضایت خودروی طراوت نوین”، به مدیریت پاسداری به نام محمدرضا غفاری و با پشتیبانی نهادهای قدرت، پس انداز هزاران تن از مردم را با وعده ی تحویل خودرو بالا کشیده است.