کارگر کمونیست 88۷
تنظیم کننده: کارگر کمونیست
دوشنبه ۱۹ خرداد:
– بازنشستگان مخابرات در یکی دیگر از دوشنبه های اعتراضی خود در مقابل ساختمان مخابرات در شهرهای مختلف تجمع کردند. این تجمعات در شهرهایی چون تبریز، کرمانشاه، بیجار، اصفهان، زنجان، خرم آباد، شهرکرد، همدان، سنندج، شیراز، بابل و تهران برگزار شدند.
– اعتصاب کارگران شرکت ایدرو( شرکت مدیریت طرحهای صنعتی – وابسته به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ) زیر مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) وارد دومین روز شد. این اعتصاب گسترده و از دفتر مرکزی سعادتآباد تا سایت عملیاتی کنگان( پارس جنوبی) را در برگرفته است.
یکشنبه ۱۸ خرداد:
– کارگران سایپا در آذربایجان شرقی در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایای معوقه، مشکلات شدید معیشتی و نبود شفافیت در وضعیت بیمه تأمین اجتماعی، دست به اعتصاب زدند.
– کامیون داران آبرسانی در رباط کریم (استان تهران) در ادامه اعتراضات رانندگان کامیون بخاطر مشکلات معیشتی خود و برای پیگیری مطالباتشان دست به اعتصاب زدند.
-اتحادیه تشکل های کامیونداران و رانندگان سراسر ایران طی بیانیه اعلام کرده اند که بررسی سه محور مهم بیمه تأمین اجتماعی، سهمیه سوخت و نرخ کرایه حمل اگر چه گامی اولیه است، اما برای ما “تصمیم سازی در جلسات” تنها زمانی ارزشمند است که در عمل و در زندگی روزمره رانندگان نمود پیدا کند. در این بیانیه همچنین تاکید شده است که آزادی فوری و بدون قید و شرط رانندگان بازداشت شده یکی از خواست های اساسی آنهاست و به هیچ وجه قابل معامله نیست. در پایان نیز اولتیماتوم داده اند که اگر تا بیستم خرداد ماه نسبت به تحقق همه خواستهایشان اقدامی عملی صورت نگیرد، با همبستگی و قدرت جمعی خود مسیر اعتصاب را ادامه خواهند داد.
– بازنشستگان تامین اجتماعی فولاد علیه فقر و گرانی و بی تامینی و برای پیگیری مطالباتشان در چندین شهر تجمع کردند. تجمعات بازنشستگان تامین اجتماعی در اهواز، شوش، کرمانشاه و تهران و بازنشستگان فولاد و معدن در اصفهان، اهواز، تهران و کرمان برگزار شدند.
– کارگران در شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران علیرغم تهدیدات و کارشکنی های تشکلهای دولت ساخته بنا بر فراخوان قبلی برای پیگیری خواستهایشان تجمع کردند.
– جمعی از کارکنان شرکت مدیریت طرحهای صنعتی – وابسته به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) و زیر مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) – در اعتراض به عدم دریافت حقوق و مشکلات معیشتی شان در دفتر مرکزی این شرکت در سعادتآباد، خیابان ۱۳ کیان، تجمع کردند.
شنبه ۱۷ خرداد:
– کارگران نفت در جفیر برای پانزدهمیم روز متوالی مقابل در ورود شرکت پالایش گاز هویزه تجمع کردند و خواستار جذب مجدد و انعقاد قرارداد کاری با این شرکت شدند.
– از اول خرداد در ایران آغاز شده بیش از ۴۰ نفر در شهرهای مختلف کشور دستگیر شده اند. این اعتصاب که از بندرعباس آغاز شد به یکی از گسترده ترین اعتراضات کارگری در سالهای اخیر تبدیل شده ست. بنا بر گزارشات ۱۱ نفر از بازداشت شدگان از کرمانشاه، یک نفر از گیلان، دو نفر از بندر خمینی، یک نفر از بندرلنگه، ۹ نفر از استان قزوین، ۲ نفر از شهرستان بهار و پنج نفر از استانهای خوزستان و همدان هستند. همچنین شماری نیز در شیراز دستگیر شده است.
– اتحادیه تشکلهای کامیونداران و رانندگان سراسری ایران در بیانیه ای همدلی و حمایت کامیونداران را با خانواده الهه حسین نژاد دختر جوانی که در میانه راه خود ازسرکار به منزل ربوده شد و جسد وی ۱۵ خرداد پیدا شد، اعلام کردند.
جمعه ۱۶ خرداد:
– کارگران رسمی شرکت نفت فلات قاره در منطقه سیری و سکوی نصر در ادامه اعتراضاتشان تجمع کردند. اهم خواستهای این کارگران عبارتند از: خواستههای فوری این همکاران عبارتند از؛-پرداخت کامل حقوق به حق همکاران ،حذف سقف بازنشستگی و پرداخت کامل سنوات، مرجوع نمودن مالیات های اخذ شده طبق قوانین موجود، اجرای کامل ماده ۱۰ و پرداخت کامل بک پی آن ، عدم ادغام صندوق بازنشستگی نفت با سایر صندوق های ورشکسته و…
پنجشنبه ۱۵ خرداد:
– کانون صنفی معلمان استان بوشهر طی بیانیه ای حمله وحشیانه سرکوبگران حکومت به لنج داران استان بوشهر که در روز قبلش در اعتراض به مشکلات کاری و معیشتی خود تجمع داشتندرا محکوم کرد.
چهار شنبه ۱۴ خرداد:
بازنشستگان در کرمانشاه در تجمع اعتراضی شان با شعارهای “سفره ی بی نان ما، از دولته، نه نانوا”، و “سهم ما را بریدن/ نانوایی را چاپیدن”، حمایت خود را از این اعتراضات اعلام کردند.
– جمعی از زنان تهران و کرج و جمعی از زنان فعال داخل کشور تحت عنوان” ما زنان در کنار رانندگان، نانوایان، کشاورزان و سایر زحمتکشان ایستادهایم” منتشر شد. این همبستگی ها یک حلقه مهم و کلیدی در قدرت بخشیدن به اعتراضات و اعتصابات سراسری و در پیشروی جنبش زن زندگی آزادی است.
– لنج داران و ملوانان بوشهر در اعتراض به مصوبه جدید ساماندهی کالای همراه ملوانی (تهلنجی) در مقابل ادارهکل بنادر و دریانوردی بوشهر بود که با دخالت خشونتبار نظامیان به صحنهای از تنش و درگیری تبدیل شد. به گفته معترضین این مصوبه موجب توقف ۱۶ ماهه سفرهای دریایی شده و معیشت هزاران خانواده ملوان و لنجدار را به خطر انداخته و اقتصاد شکننده منطقه را به مرز فروپاشی کشانده است.
– کارگران فولاد کویر اردستان در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و عدم پرداخت مطالبات خود بدنبال تعطیلی این واحد تولیدی در مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان اصفهان تجمع کردند.
سه شنبه ۱۳ خرداد:
– کارزار سه شنبه های نه به اعدام در هفتاد و یکمین هفته خود با پیوستن زندان فیروزآباد استان فارس دامنه اش به ۴۶ زندان گسترش یافت.
– خانواده های زندانیان سیاسی محکوم به اعدام در تهران مثل هفته های گذشته با در دست گرفتن عکس های عزیزانشان در خطر اعدام هستند و سر دادن شعار “نه به اعدام” تجمع کردند.
– بخش های مختلف بازنشستگان کشوری(معلمان)، تأمین اجتماعی، مخابرات و بهداشت و درمان در کرمانشاه در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی کشوری استان است. در این حرکت اعتراضی بازنشستگان با سخنرانیهایشان و با فریاد “راننده زحمتکش/ حمایتت می کنیم” پشتیبانی خود را از اعتصاب سراسری رانندگان کامیون اعلام داشتند.
– بازنشستگان پتروشیمی در آبادان در اعتراض به سطح نازل مقرری ماهانه و مشکلات معیشتی خود با خواست بهره مندی از بن کارت و افزایش مقرری ماهانه خود در مقابل فرمانداری و دفتر نمایندگی صندوق نفت تجمع کردند. بازنشستگان معترض شعار میدادند: ” بن کارت حق مسلم ماست”
– اتحادیه تشکلهای کامیونداران و رانندگان سراسری ایران روز گذشته طی بیانیه ای در آستانه نزدیک شدن به چهلمین روز جانباختگان فاجعه انفجار مرگبار بندرعباس نوشتند:” در کنار تمام مردم شریف، با افتخار اعلام میکنیم که «ایستادیم، شنیده شدیم، متحد میمانیم”. در این بیانیه رانندگان کامیون با اشاره به دستاوردهای مبارزاتی خود پس از یازده روز اعتصاب سراسری، همدلی و فریاد عدالتخواهی در بیش از ۱۶۳ شهر کشور از اقشار مختلف و مردم در ایران و خارج کشور و ارگانهای بینالمللی که از اعتصابشان حمایت کردند قدردانی کرده و می نویسند ” اعتصاب کامیونداران و رانندگان سراسر ایران به نقطهای رسید که می توان گفت؛ صدای ما، نه فقط در دفترهای بسته مسئولان، بلکه در قلب جامعه و در رسانههای داخلی و جهانی طنینانداز شده است. ما با اتحاد خود، نشان دادیم که کامیونداران، فقط چرخ اقتصاد را نمیچرخانند؛ بلکه از ستونداران کرامت، شرافت، و غیرت این سرزمیناند.
دوشنبه ۱۲ خرداد:
– اعتصاب رانندگان کامیون متحد و قدرتمند ادامه دارد و ۳۱ استان را در بر گرفته است و هر روز شهرهای بیشتری به اعتصاب می پیوندند. رانندگان کامیون اعلام کرده اند که تا تحقق کامل خواستهایشان و آزادی تمامی همکاران بازداشتی خود به اعتصابشان ادامه میدهند.
– تا این روز بیش از 80 تشکل کارگری، معلمان، پرستاران، زنان، بازنشستگان، دانشجوئی و وکلا، دانش آموزی و اجتماعی و صدها چهره و فعال سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و هنری از اعتصاب رانندگان کامیون حمایت و پشتیبانی کرده اند.
– بازنشستگان مخابرات در شهرهای مختلف از جمله: تهران، اصفهان، خرم آباد، شیراز، کرمانشاه، سنندج، بیجار، مریوان، ایلام زنجان، رشت و تبریز در اعتراض به فقر و بی تامینی و بی پاسخ ماندن مطالبات خود و اختلاسگریهای حاکم تجمع کردند.
– صدیق محمدی، کاوه مرادیان و رزگار مرادی، سه راننده معترضی که روز سهشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۴ به دلیل مشارکت در اعتصاب کامیونداران توسط مامورین امنیتی بازداشت شده بودند، روز دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ از قرنطینه زندان سنندج به بند سیاسی آن منتقل شدند. آزادی رانندگان بازداشتی خواست فوری رانندگان کامیون است.