کرونا در یک قدمی عسلویه

عصر ایران:ا قدامات صورت گرفته در پارس جنوبی کافی نیست

وقتی هشدارها جدی گرفته نمی شود و منفعلانه عمل می شود، شیوع کرونا روند صعودی پیدا می کند. یکی از محدودیت های مقابله با این ویروس خطرناک، دوران نهفتگی آن است که حدود 2 هفته به طول می انجامد تا علائم بیماری ظاهر شود. در واقع فرد مبتلا تا زمان بروز علائم و تشخیص قطعی آن بعنوان فرد ناقل می باشد که سلامت سایر افراد جامعه را تهدید می کند. و زمانی این تهدید مضاعف می شود که شرایط شغلی فرد بصورت گروهی و محل تجمع افراد مختلف باشد. در این حالت فرد مبتلا می تواند در کمترین زمان بیشترین تعداد را تحت تأثیر قرار دهد.

پارس جنوبی یکی از مناطقی است که بدلیل شرایط پروژه ها بویژه پروژه های در حال ساخت و کار گروهی کارگران، ویروس کرونا می تواند با سرعت بیشتری نسبت به سایر مناطق شیوع پیدا کند و در کمترین زمان بیشترین تعداد را تحت تأثیر قرار دهد. در این راستا علیرغم اتخاذ تدابیر لازم از جانب شرکت های اصلی و در پروژه های در حال بهره برداری از قبیل کاهش ساعت کاری کارکنان، تغییر برنامه ی کارکنان شیفتی، محدودیت رفت و آمد به مناطق آلوده و … اما همچنان خلاء هایی در مدیریت وضعیت منطقه وجود دارد.

سازمان منطقه ویژه پارس بعنوان هماهنگ کننده و پشتیبان صنایع مستقر در منطقه می تواند نقش تعیین کننده ای در مدیریت شرایط و ایمن نگه داشتن واحدهای صنعتی ایفا نماید. در روزهای گذشته اخبار و مصاحبه هایی به نقل از مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس بعنوان مدیر ارشد پدافند غیر عامل منطقه مبنی بر انجام اقدامات پیشگیرانه در خصوص شیوع ویروس کرونا و تهیه اقلام مورد نیاز منتشر شد اما با توجه به شواهد موجود و برخی شنیده ها نه کارکنان شرکت های مستقر در منطقه از وضعیت لوازم بهداشتی و مواد ضد عفونی کننده رضایت دارند و نه نیاز مردم ساکن در مناطق پیرامونی برآورده شده است.

در چنین شرایطی اگر منطقه را به چهار بخشِ؛ مناطق مسکونی پیرامونی، پروژه های در حال ساخت، پالایشگاه های گازی در حال تولید و پتروشیمی ها تقسیم کنیم. می بایست مدیر ارشد پدافند غیر عامل برای کنترل بهتر وضعیت و ایجاد وحدت رویه در هرکدام از بخش ها، جلسات جداگانه ای با فرمانداران، مدیران شرکت های پتروشیمی، مدیران شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی بعنوان بهره بردار پالایشگاه های گازی و مدیران شرکت نفت و گاز پارس بعنوان متولی اصلی توسعه میدان گاز پارس جنوبی که مسئولیت ساخت پالایشگاه های گازی و طرح های توسعه ای را برعهده دارد برگزار نماید و تصمیمات متناسب اتخاذ گردد تا از دوگانگی و بعضاً اقدامات سلیقه ای برخی واحدهای صنعتی جلوگیری گردد.

آنچه ضواهر امر نشان می دهد بعضی از شرکت های فعال در منطقه؛ یا در جلسات دیده نشده اند یا توجهی به ابلاغیه ها نمی کنند. بگونه ای که یکی از پیمانکاران اصلی پروژه های در حال ساخت بجای کاهش تراکم نفرات و صرف نظر از وضعیت بهداشتی کارکنان نه تنها تغییری در ساعت کاری و وضعیت مرخصی آنها ایجاد نکرده است بلکه با ارسال نامه ای به پیمانکاران فرعی طرف قرارداد خواستار حضور با ظرفیت کامل در ایام تعطیلات نوروز شده است و عنوان کرده است در صورت تساهل در امر، برابر مفاد قرارداد با پیمانکاران خاطی برخورد خواهد کرد. در حالی شاهد چنین اقدامات متناقضی هستیم که براساس آمار، شیوع کرونا در فروردین ماه روند صعودی خواهد داشت و به اوج خود خواهد رسید. اما برخی از مدیران به خیال اینکه آنها در کشتی دیگری نشسته اند هنوز این هشدار را جدید نگرفته اند و به عمق فاجعه پی نبرده اند.

مسئولین پارس جنوبی باید عمق فاجعه را از تعطیلی مجلس شورای اسلامی، نماز جمعه، مدارس، دانشگاه ها، مراکز فرهنگی ورزشی و … دریافت کرده باشند و باید بدانند که برای ریشه کن کردن این ویروس می بایست همه کانون های تجمع تعطیل و کنترل شوند. بنابراین پروژه های در حال ساخت بدلیل کار گروهی کارگران، خوابگاه های مشترک و … بعنوان یک کانون تجمع که احتمال شیوع بیماری در آنها زیاد است نباید مستثنی از اماکن تعطیل شده فوق باشند.

علی ایحال باید یادآور شد که تصمیم گیری جزیره ای و سلیقه ای و بدون تعقل و تعمق باعث سوراخ شدن کشتی پایتخت انرژی اقتصادی کشور خواهد شد و پایان آن غرق شدن کشتی خواهد

اینرا هم بخوانید

٩۶ درصد ساختمان‌های تهران تاییدیه ایمنی حریق را ندارند.٧١ ساختمان شبیه پلاسکوهستند

قدرت‌الله محمدی رئیس سازمان آتش‌نشانی شهر تهران می‌گوید که «فقط ۴ درصد ساختمان‌های کل شهر» …