ایسنا:حسن فیاضپور مدیرکل بحران استان فارس جزییات بیشتر از زمین لرزه صبح امروز در روستای خنج را تشریح کرد و از افزایش شمار مصدومان به 4 نفر خبر داد.وی شمار نهایی جانباختگان این حادثه را 4 تن که از اتباع افغانستان بودند اعلام کرد و گفت: 4 تن دیگر نیز در این زمینه مصدوم شده که یک نفر از آنها از اتباع کشور افغانستان و سه نفر دیگرشان نیز از اتباع کشور خودمان بودند که به این افراد نیز خدمات درمانی ارائه شد.
در ساعت 6:03 بامداد امروز جمعه زمین لرزهای به بزرگی 5.1 ریشتر منطقه خنج در استان فارس را لرزاند.
وی با بیان اینکه این زمین لرزه در عمق 4 کیلومتری زمین رخ داده و کانون آن 35 کیلومتر تا مرکز خنج فاصله داشت، اظهار کرد: در مجموع 4 روستا در پی این زمین لرزه تحت تاثیر قرار گرفتند. روستاهای تخته، سیفآباد، خیرآباد و چاهطلا جزو این روستاها هستند که حدود 3000 نفر در آنها سکونت دارند.
مدیرکل بحران استان فارس با بیان اینکه این زمین لرزه در شیراز احساس نشده است، ادامه داد:بلافاصله تیمهای ارزیاب از هلالاحمر و.. به محل حادثه اعزام شده و گزارشهای تکمیلی حاکی از این است که 5 تن که در یک اتاق نگهبانی در یک باغی حضور داشتند به دلیل ریزش دیوارههای این اتاق دچار حادثه شده که 4 نفرشان جان خود را از دست داده و یک تن نیز به مراکز درمانی منتقل شده است.
به گفته فیاضپور تمامی این افراد از اتباع کشور افغانستان و مرد بودند.
وی همچنین از مصدومیت 3 تن دیگر در روستای چاهطلا خبر داد و گفت: این افراد دچار آسیبدیدگی سطحی شدند که به شکل سرپایی خدمات درمانی را از مرکز اورژانس دریافت کردهاند.
وی همچنین از قطعی برق این منطقه خبر داد و گفت: عوامل سازمان برق در حال رفع موضوع هستند. شرایط در منطقه عادی بوده و همانطور که گفتم تیمهای امدادی در آمادهباش هستند. همچنین گروه دیگر از تیمهای ارزیاب در حال بررسی تک تک واحدها هستند تا میزان خسارات را به طور دقیق ارزیابی کنند.
این زمینلرزه با توجه به ارزیابیهای اولیه باعث ترکخوردگی دیوارها و ریزش دیوارهای خشت و گلی حیاط بعضی منازل و سایبان حیاط برخی منازل شده است.
فیاضپور قطعی آب و برق را موقتی اعلام و تاکید کرد که اکنون برق و آب این منطقه وصل شده است و ادامه داد: در شهرستان خنج، ستاد مدیریت بحران از همان ساعت اولیه وقوع زمین لرزه تشکیل شده و تیمهای ارزیاب و امدادی و خدماتی هم در منطقه مستقرشدهاند و در حال انجام کارهای محوله هستند.
فیاضپور گفت: این منطقه با حدود 3000نفر جمعیت و با توجه به سوابق وقوع زمینلرزه، از سالها قبل در دستور مقاومسازی قرار گرفته و اغلب خانههای روستایی با همکاری مردم و تسهیلات ارزانقیمت دولتی مقاوم سازی شده است.
اندک خانههایی بهدلیل نبود تمکن مالی نزد صاحب خانه یا کمتوجهی مالکان، مقاومسازی نشده است که با وقوع این زمینلرزه قطعا به شکل ویژه در دستور کار قرار خواهد گرفت و به شکل اجباری زمینه مقاومسازی آنها فراهم خواهد شد.
گزارشها حاکی از این است که 52 واحد بین 30 تا 60 درصد آسیب دیدهاند. عملیات تیمهای ارزیاب در روستای سیفآباد نیز مراحل پایانی خود را طی میکند و در دیگر نقاط نیز به زودی گزارش نهایی تیمهای ارزیاب ارائه و به رسانهها اعلام خواهد شد.
تشکیل جلسه ستاد بحران برای اسکان اضطراری و تامین خوراک در مناطق زلزله زده در ساعت 16
وی درباره اینکه آیا تاکنون افرادی اسکان اضطراری داده شدهاند یا خیر؟ خاطرنشان کرد: در حال حاضر این موضوع در حال بررسی است و اگر نیاز به اسکان حادثهدیدگان باشد، مدیریت بحران حتما امکان لازم را برایشان فراهم خواهد کرد.
وی شمار نهایی جانباختگان این حادثه را 4 تن که از اتباع افغانستان بودند اعلام کرد و گفت: 4 تن دیگر نیز در این زمینه مصدوم شده که یک نفر از آنها از اتباع کشور افغانستان و سه نفر دیگرشان نیز از اتباع کشور خودمان بودند که به این افراد نیز خدمات درمانی ارائه شد.