رادیو آمریکا: اشتراک مشاهده نظرات چاپ گوگل روز پنجشنبه اعلام کرد ۳۹ کانال مرتبط با رادیو و تلویزیون دولتی ایران را در شبکه «یوتیوب» شناسایی و آنها را مسدود کرده است. به گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت گوگل همچنین شش وبلاگ را در «بلاگر» و ۱۳ حساب دیگر را در «گوگل پلاس» مسدود کرده است. به گفته گوگل، آنها مطالب سیاسی را در آمریکا به اشتراک میگذاشتند، اما هویت و ارتباط خود را با سازمان صدا و سیما مخفی کرده بودند.
نشریه پولیتیکو نیز در گزارشی در همین زمینه نوشت، این خبر را «کنت واکر» معاون مدیرعامل گوگل در امور جهانی، اعلام کرده است. این در حالی است که فیسبوک و توئیتر، دو شبکه بزرگ اجتماعی، نیز اخیرا اعلام کردند صدها صفحه و حساب کاربری مرتبط با ایران را مسدود کردند. اقدام این دو شبکه اجتماعی فراگیر در ادامه تلاش این شرکتها برای اصلاحات بنیادین در تامین امنیت سایبری صورت گرفته است.
فیسبوک در بیانیه سه شنبه شب خود اعلام کرد ۶۵۲ صفحه بسته شده در این شبکه اجتماعی را به این دلیل حذف کرد که مردم را در منطقه خاورمیانه، آمریکای لاتین، بریتانیا و آمریکا هدف قرار می داد. دلیل اقدام فیسبوک «رفتار هماهنگ غیر قابل اعتماد» اعلام شده است. مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده روز پنجشنبه در توئیتی در این باره نوشت، ارتباط این شبکه با رسانه دولتی ایران قابل تایید است.
برخی سایت هایی که در حوزه امنیت سایبری فعال هستند به صفحات فیسبوک اشاره می کنند که فعالیت تبلیغی علیه عربستان سعودی و اسرائیل دارند.
جمهوری اسلامی ایران هر دو شبکه اجتماعی فیسبوک و توئیتر را فیلتر کرده است اما علاوه بر مقام های رسمی، گروه های فعال وابسته به رژیم ایران در این شبکه های اجتماعی حضور فعالی دارند.
فیسبوک می گوید جمهوری اسلامی ایران برخی از این صفحات «قلابی» را از سال ۲۰۱۱ ایجاد کرده است و رسانه دولتی ایران و اطلاعات نیروهای مسلح ایران در تشکیل آنها نقش داشته اند. یکی از این صفحات «مطبوعات جبهه آزادی» یا «لیبرتی فرانت پرس» نام دارد که شبکه «پرس تی وی»، رسانه انگلیسی زبان صدا و سیمای جمهوری اسلامی که اخبارش را در خارج از ایران پخش می کند، ایجاد کرده است.
همزمان با اقدام فیسبوک، توئیتر هم اعلام کرد حدود ۳۰۰ حساب کاربری را که به گفته این شرکت اقدامات مخدوش سازی هماهنگ می کرده اند، بسته است.
حساب رسمی امنیت توئیتر به روشنی از ایران برای ارتباط با این حساب ها اسم برده است:
ز زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و نقش فیسبوک در هدایت رای دهندگان، این شرکت اعلام کرده قصد دارد اصلاحاتی بنیادین برای جلوگیری از دخالت در انتخابات و فعالیت های سیاسی انجام دهد.
مارک زاکربرگ مدیرعامل فیسبوک روز سه شنبه گفت برای فیس بوک مهم است که همزمان با برقراری ارتباط با مجریان قانون، دولتها و دیگر کشورها برای تبادل اطلاعات، ابزارهای خود را برای مقابله با محتواهای مشکوک توسعه دهد.
ایران در کنار روسیه و چین از جمله تهدیدکنندگان سایبری ایالات متحده آمریکا به حساب می آیند.
******************
رادیو فردا:گوگل حسابهای «کارزار اطلاعات جعلی» مرتبط با صداوسیمای ایران را بست. گوگل روز پنجشنبه اعلام کرد که شماری از کانالهای یوتیوب و سایر حسابهای کاربری را به دلیل «ارتباط مخفی» آنها با کارزار اطلاعات جعلی مرتبط با ایران مسدود کرده است.
گوگل با اشاره به همکاریاش با شرکت امنیت سایبری «فایرآی» گفته است: ۳۹ کانال یوتیوب، شش وبلاگ در بلاگر و ۱۳ حساب در گوگل پلاس که ارتباطشان را با رادیو و تلویزیون دولتی ایران «پنهان کرده بودند» مسدود شدند.
کنت والکر، معاون رئیس گوگل، در بیانیهای گفته است: «فعالان این نوع رخنه، مقررات ما را نقض کرده بودند و ما سریعا محتوای آنها را از سایتهای خود حذف کرده و حسابهایشان را بستیم».
گوگل در پستی نوشته است: تحقیقات ما در مورد این موضوعات همچنان ادامه دارد و ما به همکاری با مجریان قانون و سایر نهادهای دولتی مرتبط در ایالات متحده و کشورهای دیگر در راستای ارائه یافتههای خود ادامه خواهیم داد.
اقدام گوگل چند روز پس از آن صورت میگیرد که شبکههای اجتماعی فیسبوک و توئیتر دست به اقدام مشابهی علیه ایران و روسیه زده بودند.
فیس بوک و توییتر سه شنبه ۳۰ مرداد از بستن صدها صفحه و حساب کاربری مرتبط با ایران خبر دادند.
در همین زمینه، فیس بوک اعلام کرده بود که ۶۵۲ صفحه، گروه و حساب در این شبکه اجتماعی که مردم را در خاورمیانه، آمریکای لاتین، بریتانیا و آمریکا هدف قرار میدادند، حذف کرده است.
فیس بوک و توییتر با استناد به گزارش شرکت امنیت سایبری «فایر آی» علیه این صفحهها و حسابها دست به اقدام زدند.
شرکت امنیت سایبری «فایر آی» اعلام کرده بود، شبکه مرتبط با رسانههای دولتی ایران فعالیتهای تبلیغاتی در ضدیت با عربستان سعودی، اسرائیل و حمایت از فلسطینیها و توافق هسته ای انجام میدادند.
در همین زمینه، بخش ایمنی شبکه اجتماعی توئیتر نیز اعلام کرد که ۲۸۴ حساب کاربری را که دست به اقدامات «مخدوش سازی هماهنگ» میزدند، مسدود کرده است.
این شبکه اجتماعی میگوید، بسیاری از این حسابهای کاربری با منشا ایران بودند.
فیسبوک پیشتر در هشتم مرداد اعلام کرد که به منظور مقابله با تلاشهای خارجی برای دخالت در انتخابات ایالات متحده٬ ۳۲ صفحه و حساب کاربری را در فیسبوک و اینستاگرام حذف کرده است. این شرکت آمریکایی همچنین اعلام کرده بود که قصد این صفحات و حسابهای کاربری گمراه کردن کاربران و سازماندهی راهپیمایی پیش از این انتخابات بود.
در همین زمینه، جان بولتون، مشاور امنیت ملی دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مصاحبهای که روز یکشنبه از او در شبکه ایبیسی پخش شد، ایران را در کنار روسیه، چین و کره شمالی چهار کشوری معرفی کرد که در تلاش برای نفوذ در انتخابات آمریکا هستند.
مشاور امنیت ملی آمریکا گفته بود: قطعا میتوانم بگویم که در مورد دخالتهای چین، دخالتهای ایران و دخالتهای کره شمالی [در انتخابات] نگرانیهای کافی امنیتی وجود دارد و ما گامهایی را برای جلوگیری از این اقدامات بر میداریم.