تلویزیون یورونیوز:شصت هزار نفر آواره شدنداز ابتدای حمله نظامی ترکیه به خاک سوریه تاکنون دست کم ۶۰ هزار نفر آواره شدهاند.گروه ناظران حقوق بشر سوریه روز پنجشنبه اعلام کرد: «از روز چهارشنبه (روز آغاز عملیات نظامی ترکیه) تاکنون بیش از ۶۰ هزار نفر برای فرار از مناطق مرزی، به ویژه در منطقه رأس العین و ناحیه درباسیه، خانه و کاشانه خود را ترک کردهاند.»
آخرین اخبار و گزارشهای دومین روز حمله ترکیه به سوریه و واکنشهای جهانی به آن را به صورت لحظه به لحظه دنبال کنید.
به گزارش ناظران حقوق بشر، آوارگان سوری به تدریج در حال حرکت به طرف نواحی شرقی و شهر حسکه هستندشلیک خمپاره از خاک سوریه به ترکیه چند مجروح بر جای گذاشت
بر اثر شلیک چند خمپاره از خاک سوریه به مناطق مختلفی در شهرهای مرزی آقچه قلعه و جیلان پینار در ترکیه حدود ۲۰ نفر مجروح شدند.
رسانههای محلی ترکیه نوشتهاند که چند تا از این خمپارهها به ساختمان فرمانداری آقچه قلعه اصابت کرده است. خبرگزاری فرانسه به نقل از عکاس خود که در محل حضور دارد نوشت که در ساختمان فرمانداری دست کم سه نفر مجروح شدهاند که حال دو نفر از آنان وخیم است.
از زمان آغاز عملیات ارتش ترکیه علیه شبه نطامیان کرد، این نخستین باری است که شهر آقچه قلعه هدف حمله واقع میشود.
مسعود بارزانی به ترامپ: خون کردها مهمتر از پول و سلاح است
مسعود بارزانی، رهبر حزب دموکرات کردستان و رئیس پیشین اقلیم کردستان عراق از رویکرد دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به حمله ترکیه به کردهای سوریه انتقاد کرد.
ارزانی روز پنجشنبه در این زمینه در صفحه توییتر خود نوشت: «رئیس جمهور عزیز ترامپ، لطفاً بدانید که مردم کردستان همیشه حقوق عادلانه خود را دنبال کردهاند. پیشمرگهها داعش را شکست داده و بخشی مؤثر از ائتلاف علیه تروریسم هستند. خون کردها بسیار با ارزشتر از پول و سلاح است. متشکرم.»
وی روز چهارشنبه نیز با همرسان کردن پست دیگری در توییتر خود از بروز جنگ در «کردستان غربی» ابراز نگرانی کرده و گفته بود که از طریق برخی کانالهای ارتباطی با بازیگران منطقه در پیوند است.
رهبر حزب دموکرات کردستان عراق هدف از این ارتباط را اطمینان از «حفظ مردم روژاوا (کردستان سوریه) از بلایی دیگر» خوانده بود.
نتانیاهو: تجاوز ترکیه به مناطق کردنشین را شدیدا محکوم میکنیم
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در نخستین واکنش به حمله هوایی و زمینی ارتش ترکیه به شمال شرقی سوریه، این حمله را «تجاوز» خوانده و آن را محکوم کرد.
نتانیاهو روز پنجشنبه در صفحه توییتر خود نوشت: «اسرائیل تجاوز نظامی ترکیه به مناطق کردنشین در سوریه را به شدت محکوم میکند و از خطر قتل عام کردها به دست ترکیه و همدستانش اخطار میدهد.»
وی همچنین میافزاید: «اسرائیل هر تلاشی برای ارائه کمکهای انساندوستانه به مردم دلیر کرد انجام خواهد داد.»
هشدار مقام کرد درباره احتمال فرار داعشیها از زندان
یک مقام ارشد کرد در مورد احتمال فرار اعضا زندانی داعش در سوریه در جریان حمله ترکیه به نیروهای دموکراتیک سوریه به رهبری کردها هشدار داد.
این مسئول ارشد نیروهای کرد که «بدران ژیا کُرد» نام دارد به خبرگزاری رویترز گفت: «این حمله قطعا ظرفیت و توان نگهبانی از زندانیان داعش را از بین میبرد. به این ترتیب ممکن است به فرار آنها یا به وضعیتی بینجامد که نیروهای امنیتی ما کنترل اوضاع را به کلی از دست بدهند. همچنان که درگیری [با ترکیه] شدت مییابد، از شمار نیروهای زندانبان ما نیز کاسته میشود و این تهدید بزرگی است.»
نیروهای دموکراتیک سوریه به رهبری کردهای عضو یگانهای مدافع خلق مسئولیت نگهبانی از هزاران نیروی داعش در زندان را بر عهده دارند. بسیاری از این زندانیان از اتباع خارجی هستند.
فرانسه سفیر ترکیه را احضار کرد
دولت فرانسه در واکنش به حمله نظامی ترکیه به سوریه، سفیر ترکیه را احضار کرد.
رویترز با نقل این خبر از یک منبع دیپلماتیک نوشت وزارت امور خارجه فرانسه سفیر ترکیه را بعدازظهر امروز پنجشنبه برای اعتراض به این حمله نظامی احضار کرده است.
الهام احمد، مسئول شورای دموکراتیک کرد، شاخه سیاسی نیروهای دموکراتیک سوریه نیز از کشورهای اروپایی خواست تا در اعتراض به حمله ترکیه، سفیر خود را از آنکارا فراخوانده و روابط دیپلماتیک با این کشور را قطع کنند. خانم الهام احمد که روز سهشنبه در پاریس با امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه دیدار کرده بود، از اتحادیه اروپا خواست تا «تحریمهای سنگینی» را علیه ترکیه وضع کنند.
دولت هلند نیز روز گذشته سفیر ترکیه در این کشور را به همین دلیل احضار کرده بود.
اردوغان: ۱۰۹ «تروریست» کشته شدند؛ داعش بازنمیگردد
رئیس جمهوری ترکیه گفت در جریان عملیات جاری ارتش این کشور در خاک ترکیه ۱۰۹ نفر از اعضای گروههای مبارز کرد که او آنها را «تروریست» نامید کشته شدند.
رجب طیب اردوغان که روز پنجشنبه در جمع اعضای حزب حاکم، عدالت و توسعه در آنکارا سخن میگفت هدف ازعملیات نظامی موسوم به «چشمه صلح» را «ترمیم ساختار جمعیتی» منطقه و «عقب راندن سوریها به کشور خودشان» خواند. آقای اردوغان در واکنش به انتقادها در مورد حمله احتمالی به غیرنظامیان تأکید کرد که آسیب رساندن به شهروندان غیرنظامی در جریان حمله «به هیچ عنوان» مورد پذیرش او نیست.
رئیس جمهوری ترکیه در سخنرانی خود همچنین اطمینان داد که پس از اتمام عملیات نظامی در شمال شرق سوریه، گروه داعش در این منطقه حضور دوباره نخواهد یافت. وی همچنین در مورد زندانیان داعش گفت: «آن دسته از اعضای زندانی داعش که باید همچنان در زندان بمانند، آزاد نخواهند شد. اما زندانیانی که کشور متبوعشان آنها را پذیرفته است، بازگردانده میشوند.»
درخواست اتحادیه اروپا از ترکیه برای تبعیت از اصول سیاست خارجی اتحادیه
اتحادیه اروپا بار دیگر ضمن مخالفت با عملیات نظامی آنکارا در شمال سوریه از ترکیه خواست به عنوان نامزد پیوستن به اتحادیه با اصول سیاست خارجی این نهاد اروپایی هماهنگ باشد.
یک سخنگوی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه در جریان یک کنفرانس خبری در بروکسل با اعلام این مطلب تصریح کرد: «کلیه نامزدها برای پیوستن به اتحادیه اروپا بایست خود را با اصول سیاست خارجی این اتحادیه هماهنگ کنند، در این راستا اگر ترکیه همچنان در نامزدی خود جدی است بایست این راه را در پیش گیرد.»
اردوغان: با برادران کرد مشکلی نداریم و این عملیات را برای نجات آنها از ظلم آغاز کردیم
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز پنجشنبه در تازهترین اظهارات درخصوص تهاجم نظامی کشورش به خاک سوریه هدف از این عملیات را حفاظت از تمامیت ارضی و سیاسی سوریه قلمداد کرد.
خبرگزاری آناتولی دقایقی پیش در گزارشی با انعکاس سخنان آقای اردوغان به نقل از وی نوشت که تهاجم نظامی با هدف حفاظت از تمامیت ارضی سوریه صورت گرفته و هم اکنون یک چهارم این کشور در اشغال نیروهای تروریستی قرار دارد.
بر اساس این گزارش رئیس جمهوری ترکیه همچنین با اشاره به توافق پیشین کشورش با روسیه برای توقف حملات نیروهای دولت دمشق به مناطق تحت کنترل مخالفان اعلام کرد: «در روند آستانه مانع یک قتل عام بزرگ در ادلب شدیم.»
خبرهای بیشتر از اینحا
https://farsi.euronews.com/2019/10/10/live-coverage-turkish-operation-on-kurds-position-in-syria