
حمید نوری یکی از عوامل کشتار زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ است. او نوامبر سال ۲۰۱۹ در فرودگاه استکهلم دستگیر شد و دادگاه او در دهم اوت ۲۰۲۱ شروع بکار کرد. این دادگاه تا سال آتی ادامه پیدا خواهد کرد. او متهم به جنایت جنگی و قتل عمد است. در سه جلسه پیشین دادگاه، دادستان کیفرخواست خود را علیه حمید نوری اعلام کرد و بطور مبسوط به اعدامهای سال ۶۷ پرداخت.
گفتگوی ایران اینترنشنال با ضرغام اسدی، از مسئولان کمیته بین المللی علیه اعدام.
بر اساس گزارش حاضران در جلسه دادگاه در شبکههای اجتماعی، دادستان در این جلسه، تاکید زیادی بر مکاتبات حسینعلی منتظری، قائممقام پیشین روحالله خمینی، با وی در این زمینه داشت.
بخشی از کیفرخواستی که دادستان در این جلسه قرائت کرد بر اساس شواهد به پنج نوبت شلاق خوردن روزانه زندانیان سیاسی چپ که حاضر به نماز خواندن در زندان نبودند، تفتیش عقاید و شکنجه آنها تا زمان راضی شدن به نماز خواندن اختصاص داشت.
دادستانی در این جلسه به طور ویژه بر نقش حمید نوری در گزینش زندانیان سیاسی برای حضور مقابل هیئت مرگ از جمله با ارائه فرم پرسش و پاسخ به آنها تاکید کرد.
در مورد دادگاه حمید نوری گفتگو با هرمز رها