سپاه:پهپاد آمریکایی را یک نیروی “آتش به اختیار”ساقط کرد

فارس:امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه طی گفتگویی در برنامه «نادرشو»گفته است: در ماجرای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-4C ما از خودمان دفاع کردیم و در حالی که چند کیلومتر بیشتر وارد فضای ما نشده بود، سرنگون شد؛ حتی اگر چند متر هم وارد می‌شد باز سرنگون می‌شد.

وی افزود: آن شب ما با چند هدف مواجه بودیم، یکی از اهدافی که می‌توانستیم آن را منهدم کنیم، هواپیمای P-8 آمریکایی بود که حدود 35 سرنشین داشت و می توانستیم آن را سرنگون کنیم، اما این کار را نکردیم.

اینکه ترامپ مطرح کرد چند دقیقه قبل از حمله به ایران آن را متوقف کردم، واقعیت ندارد.؛ ممکن است در ارتش آمریکا و بین سیاسیون این بحث را مطرح کرده باشند، اما به تصمیم نرسیدند. اگر این کار را انجام می‌دادند، ما پایگاه های آمریکایی را مورد ضربات موشکی خود قرار می‌دادیم. پایگاه العدید در قطر، پایگاه الظفره در امارات و یکی از ناوهایی که در دریای عمان و دریای عربی بود هدفگیری شده بود و اگر می زدند ما نیز می زدیم.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه ادامه داد: وجه اشتراک ما و آمریکایی ها این است که هیچکدام به دنبال جنگ نیستیم، اما درگیری ناخواسته ممکن است منجر به جنگ شود.

سردار حاجی زاده در خصوص اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر انهدام خودسر پهپاد آمریکایی با رد این موضوع تصریح کرد: ما دستورالعمل هایی را برای هشدار، مقابله و درگیری داریم. ما اختیاراتی را در سطح سازمان‌های ارتش و سپاه داریم، برخی اختیارات در نیروها هست و اختیاراتی را نیز به یگان‌ها داده ایم. مثلا برای شلیک یک موشک نیاز به تصمیم گیری در سطوح بالا دارد، اما دفاع و پدافند هوایی ممکن است توسط یک افسر جرء که پای سیستم نشسته است انجام شود.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه ادامه داد: مقررات حاکم بر سلاح های آفندی و پدافندی متفاوت است؛ خود من بعنوان فرمانده نیروی هوافضا پس از انهدام پهپاد از آن مطلع شدم، به همین دلیل نیروهایی که در خط مقدم مستقر هستند، برابر اختیارات آتش به اختیار عمل کردند.

: شاید در حد 1 تا 2 درصد احتمال می دادم که آمریکایی ها واکنش نشان دهند و اگر هم واکنش نشان می‌دادند و حتی یک زمین خالی را هم بمباران می کردند، ما حتما واکنش نشان می‌دادیم و بلافاصله هم به یگان ها آماده باش دادم که اگر زدند، حتما مواضع آنها را بزنیم و جواب بدهیم.

ما شرایط آمریکایی ها را در حد ایجاد جنگ نمی‌بینیم، اما وضعیت ما این است که نسبت به آینده بدبین هستیم و خودمان را همیشه برای جنگ بزرگ آماده کرده‌ایم و بر این اساس کارهای عملیاتی، اطلاعاتی و توسعه توانمان را پیش می بریم.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: احساس ما این است که نه سیاست مداران آمریکایی و نه مسئولین نظام ما هیچکدام به دنبال جنگ نیست. علاوه بر پایگاه‌های آمریکا در منطقه، ما همه شناورهای آنها اعم از ناوها و رزم‌ناوها را تا برد ۲ هزار کیلومتر زیر آتش موشک هایمان داریم و دائما داریم آنها را رصد می کنیم.

سردار حاجی زاده عنوان کرد: آنها فکر می کنند اگر ۴۰۰ کیلومتر از ما دور شوند، از زیر آتش ما خارج خواهند شد. هر نقطه‌ای باشند، فقط کافی است جرقه جنگ زده شود، اول ناوهای آنها را زیر آتش خواهیم برد.

اینرا هم بخوانید

رویداد۲۴؛ بر پایه یک نظرسنجی ۹۲ درصد مردم از وضعیت کشور ناراضی هستند.

بر پایه یک نظرسنجی ۹۲ درصد مردم از وضعیت کشور ناراضی هستند. رویداد ٢٤:افشای نتایج …