آمریکا نیروهای بیشتری به لهستان فرستاد،

آمریکا نیروهای بیشتری به لهستان فرستاد، دیپلمات‌های روسیه ‘در حال ترک اوکراین هستند’.همزمان با هشدارهای جدید ایالات متحده در مورد خطر حمله قریب الوقوع روسیه به اوکراین، آمریکا سه هزار نیروی دیگر به لهستان می‌فرستد.

اعزام این نیروها شمار نیروهای اعزامی آمریکا به شرق اروپا در هفته‌های اخیر را به شش هزار نیرو می‌رساند.کاخ سفید هشدار داده روسیه هر آن ممکن است به اوکراین حمله کند و از شهروندانش خواسته تا در ۴۸ ساعت آینده اوکراین را ترک کنند.

چند کشور دیگر از جمله بریتانیا، استرالیا، کانادا و کره جنوبی نیز از شهروندانشان خواسته‌اند فورا خاک اوکراین را ترک کنند. شماری از کشورها هم دیپلمات‌های خود را خارج کرده‌اند.

خبرگزاری روسی ریانووستی هم گزارش داده که دیپلمات‌ها و کارکنان کنسولگری روسیه در اوکراین در حال ترک این کشور هستند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا گفته است روسیه به دنبال بهانه‌ای است تا اشغال اوکراین را توجیه کند.

روسیه می‌گوید کشورهای غربی برای انحراف افکار عمومی از “اقدامات تهاجمی” خود دست به انتشار اطلاعات نادرست و غلط می‌زنند.

در این میان تلاش‌های دیپلماتیک برای حل بحران ادامه دارد.

قرار است جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه امروز شنبه ۱۲ فوریه با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه گفت‌و‌گو کنند. آقای مکرون تازه از سفر به مسکو برگشته است.

روسیه برای کاستن از تنش‌ها خواسته‌هایی را مطرح کرده که از جمله آن می‌توان به عدم پیوستن اوکراین به ناتو و گسترش نیافتن این پیمان دفاعی غربی به شرق اروپا اشاره کرد. کشورهای غربی با خواسته‌های روسیه موافقت نکرده‌اند.

روسیه در ماه‌های اخیر هزاران نیرو در مناطق هم مرز با اوکراین مستقر کرده که این به نگرانی‌ها از حمله احتمالی به اوکراین دامن زده است.

نا به برآورد سازمان‌های اطلاعاتی غربی تعداد این نیروها به بیش از ۱۰۰ هزار نفر می‌رسد.روسیه در سال ۲۰۱۴ شبه‌جزیرهٔ کریمه را تصرف و آن را به خاک خودالحاق کرد. جدایی‌طلبان تحت حمایت روسیه هم بخش‌های وسیعی از دو منطقهٔ شرقی اوکراین را که به دونباس مشهور است، تصرف کردند.بی بی سی

**********

رادیو آمریکا:بحران اوکراین؛ بایدن با متحدان آمریکا در دو سوی اقیانوس اطلس گفت‌وگو کرد

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، از طریق ویدئو کنفرانس با شماری از رهبران کشورهای دو سوی اقیانوس اطلس در مورد شرایط اوکراین گفت‌وگو کرد.

کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد این گفت‌وگو روز جمعه ۲۲ بهمن صورت گرفت و رهبران کشورها نگرانی خود را از ادامه حضور نظامی سنگین روسیه در امتداد مرزهای اوکراین بیان کردند. بر اساس این بیانیه، رهبران شرکت کننده در این گفت وگوی مجازی بر حمایت از تمامیت ارضی اوکراین تاکید کردند و از علاقه خود برای یافتن راه حل دیپلماتیک به منظور حل بحران سخن گفتند.

نخست وزیر کانادا، کمیسیونر اتحادیه اروپا، رئیس شورای اروپایی، رئیس جمهوری فرانسه، صدراعظم آلمان، نخست وزیر ایتالیا، دبیرکل ناتو، رئیس جمهوری لهستان و رومانی و همچنین نخست وزیر بریتانیا در این جلسه حضور داشتند.

رسانه‌ها می‌گویند قرار است رئیس جمهوری آمریکا روز شنبه ۲۳ بهمن با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در مورد اوکراین گفت وگو کند.

اوکراین خواهان پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، است و روسیه به شدت با آن مخالف بوده و هشدار داده حضور نیروهای ناتو در همسایگی خود را تحمل نخواهد کرد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا نیز شامگاه جمعه در توییتر خود نوشت با همتای اوکراینی در مورد ادامه تلاش‌ها برای حمایت از اوکراین و بازداشتن روسیه از تهاجم بیشتر گفت وگویی سازنده داشته است. آقای بلینکن همچنین حمایت آمریکا از تمامیت ارضی اوکراین را تزلزل‌ناپذیر دانست.

منابع غربی می‌گویند روسیه با آوردن بیش از یکصد هزار نیروی نظامی به پشت مرزهای مشترک با اوکراین، قصد حمله به این کشور را دارد. روسیه و اوکراین روابط پرتنشی را در هشت سال اخیر داشته‌اند.

بر اساس بررسی‌های اطلاعاتی نهادهای نظامی آمریکا، روسیه ممکن است جنگی تمام عیار را علیه اوکراین آغاز کند که تانک‌هایشان ظرف ۴۸ ساعت توانایی رسیدن به کی‌یف را هم دارند.

مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا نیز روز جمعه هشدار داد که روسیه به احتمال بسیار زیاد تا چند روز دیگر و حتی «قبل از پایان المپیک زمستانی» به اوکراین حمله خواهد کرد و از شهروندان آمریکایی ساکن در اوکراین خواست هر چه زودتر آن کشور را ترک کنند.
همچ

اینرا هم بخوانید

مسعود فرهیخته، فعال معلمان، از جمله به شش سال زندان محکوم شد

مسعود فرهیخته از سوی شعبه دوم دادگاه انقلاب  کرج به ۶ سال زندان و دو …