دوشنبه، ۱۷ ژوئن ۲۰۱۹ ژنو، سوئیس
همانطور که در اطلاعیه پیشین اعلام کرده بودیم همزمان با برگزاری اجلاس سازمان جهانی کار دو تظاهرات و گردهمایی توسط چندین اتحادیه کارگری در روز ۱۷ ژوئن ۲۰۱۹ در میدان ناسیون ژنو در نزدیکی محل اجلاس برگزار گردید.
در این دو اکسیون که جمعا بیش از سه هزار نفر شرکت کرده بودند، فعالین اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران و نیز تعدادی از فعالین کارگری از سوئیس و دیگر نقاط اروپا نیز شرکت نمودند. فعالین اتحاد بین المللی با پخش صدها بولتن ویژه به زبانهای انگلیسی و فرانسوی در مورد وضعیت کارگران در ایران و سرکوب مستمر حقوق کارگری توسط جمهوری اسلامی اطلاع رسانی و افشا گری کردند که مورد استقبال گسترده شرکت کنندگان در تظاهرات و نمایندگان کارگری از کشورهای مختلف جهان قرار گرفت.
تظاهرات اول از سوی اتحادیه معلمان آمریکا و فدراسیون بین المللی معلمان، و با عنوان “صدای فرزندان خود باشیم ” برگزار شد که تم اصلی آن در اعتراض به جدا کردن فرزندان پناهندگان از والدین آنها توسط دولت آمریکا هنگام ورود این پناهندگان از مرز مکزیک به آمریکا انتخاب شده بود. این تظاهرات از ساعت ۹:۳۰ صبح تا ساعت ۱۱ صبح ادامه داشت.
تظاهرات دوم که با شرکت نزدیک به سه هزار نفر برگزار گردید به فراخوان سندیکای ث.ژ.ت فرانسه و حمایت فعال سندیکای ث.ژ.آ.اس ژنو و پشتیبانی تشکلات بین المللی از جمله آی.تی.یو.سی (کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری) و آی تی اف، (فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل) برای دفاع از آزادی فعالیت سندیکایی و اتحادیه های کارگری، مذاکرات دسته جمعی، حق اعتصاب، اتخاذ یک تصمیم جدید درباره آینده کار مبنی بر کاهش ساعات کار، بهبود بهداشت و ایمنی کار و حداقل دستمزد مناسب و تصویب یک مقاوله نامه برای پایان دادن به خشونت و اذیت و آزار در محل کار برگزار شد.
.
این تظاهرات با تجمع از ساعت 11صبح در پارک «مون روپو» ژنو آغاز وبا راهپیمایی در خیابان فرانسه این شهر ادامه وبا تجمع در میدان ناسیون- زیر صندلی شکسته- مقابل ساختمان سازمان ملل خاتمه پیدا کرد.
.
تجمع در میدان ناسیون شهر ژنو با سخنرانی شارون بارون دبیر کل آی.تی.یو.سی آغاز وبا سخنان آلکساندرو پیدیزاری از سندیکای یو.اد.آی.آ سوئیس ادامه پیدا کرد که گزارشی درباره اعتصاب و تظاهرات روز جمعه 14ژوئن زنان، با شرکت چند صد هزار نفر برای پایان دادن به نابرابری پرداخت دستمزد بین زنان و مردان و اذیت و آزار زنان در محل کار و خیابان و خشونت خانگی، ارائه داد.
.
این تجمع با سخنان یکی از نمایندگان تشکلات کارگری نیجریه و خانم مارتل کی تراز مسئولین تشکل یو.ان.آی.او.ان.اس آفریقای جنوبی ادامه پیدا کرد.
.
استفان کاتون دبیرکل آی.تی.اف (فدراسیون جهانی کارگران حمل ونقل) سخنران بعدی بود که بر اهمیت همبستگی بین المللی کارگری تاکید نمود.
.
آخرین سخنران این تجمع فیلیپ مارتینز دبیرکل سندیکای ث.ژ.ت فرانسه بود که ضمن اعتراض به سخنان امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه در اجلاس سازمان جهانی کار بتاریخ سه شنبه11ژوئن و نیز یورش به تظاهر کنندگان در شهرهای مختلف فرانسه و پرتاب گاز اشک آور و شلیک گلوله های پلاستیکی بسوی تظاهرکنندگان، با اشاره به وضعیت اسفناک جهان اعلام کرد که “این شرایط در جهان به فوریت باید عوض شود”. وی ادامه داد: در صد و هشتمین اجلاس سالیانه سازمان جهانی کار که مصادف با صدمین سال تاسیس این نهاد بین المللی است، باید مقاوله نامه ای برای پایان دادن به نابرابری ها بین زنان و مردان در تمامی عرصه ها به تصویب برسد. مارتینز در ادامه گفت: “ما خواهان ایجاد دادگاهی بین المللی برای محاکمه شرکت های چند ملیتی در رابطه با نقض حقوق بنیادین کار در جهان هستیم”. دبیرکل سندیکای ث.ژ.ت فرانسه با شعار «زنده باد همبستگی جهانی کارگران» سخنانش را به پایان برد که با استقبال کارگران شرکت کننده در تجمع همراه شد و این تجمع با تکرار این شعار و سرود انترناسيونال در ساعت دو بعدازظهر به پایان رسید.
ضمیمه: بولتن ویژه اتحاد بین المللی به سه زبان انگلیسی، فرانسه و فارسی و عکسهایی از تظاهرات.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران
۱۸ ژوئن ۲۰۱۹