ادامه بمباران غوطه شرقی، علیرغم آتش‌بس

رادیو فردا:پس از آنکه شورای امنیت سازمان ملل، در قطعنامه‌ای بر برقراری آتش‌بس یک ماهه در سراسر خاک سوریه و «بدون فوت وقت» تأکید کرده، گزارش‌هایی از دو حمله هوایی ارتش سوریه به مناطق تحت کنترل شورشی‌ها منتشر شده است.

خبرگزاری‌های فرانسه و آسوشیتدپرس به نقل از دیده‌بان حقوق بشر سوریه نوشتند که در آخرین ساعات روز شنبه و به فاصله کمی از تصویب قطعنامه شورای امنیت در مورد آتش‌بس در سوریه، ارتش سوریه در حمله هوایی در مناطق تحت کنترل شورشیان در حومه سوریه انجام داده است.

شورای امنیت سازمان ملل شامگاه شنبه پنجم اسفند، در قطعنامه‌ای خواستار آن شد که به منظور انتقال کمک‌های بشردوستانه و نیز انتقال مجروحان به بیمارستان‌های خارج از محل درگیری‌ها، «بدون فوت وقت» آتش‌بسی ۳۰ روزه در سراسر خاک سوریه برقرار شود و محاصره مناطق تجمعی پایان گیرد.

گرچه گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از فعالان مخالف اسد و نیز ساکنان دمشق حاکی است که پایتخت سوریه و حومه آن از بامداد روز یکشنبه در آرامش به سر برده، اما همزمان همین خبرگزاری و خبرگزاری فرانسه از مواردی از تیراندازی و نیز دو حمله هوایی ارتش سوریه در غوطه شرقی در حومه دمشق خبر داده‌اند.

اما بر پایه اعلام دیده‌بان حقوق بشر سوریه که رویدادهای جنگ داخلی این کشور را از بریتانیا و با تکیه بر گزارش‌های شاهدان عینی دنبال می‌کند، این دو حمله و تیراندازی‌هایی که پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت روی داده، هیچ کشته‌ای بر جا نگذاشته است.

آسوشیتدپرس همچنین به نقل از یکی از فعالان مخالف اسد در غوطه شرقی نوشت که این منطقه پس از تصویب قطعنامه شب آرامی را پشت سر گذاشته، گرچه پرواز جنگنده‌ها و هواپیماهای بدون سرنشین در مناطق تحت کنترل شورشیان ادامه داشته است.

این خبرگزاری همچنین به نقل از شهروندان دمشق نوشت که پایتخت سوریه شنبه‌شب به نسبت روزهای اخیر، تردد بیشتر خودروها را تجربه کرده است.

آن طور که دیده‌بان حقوق بشر سوریه ارزیابی کرده، حملات هوایی ارتش سوریه در غوطه شرقی که از یک هفته پیش در جریان بود دست کم ۵۱۹ کشته بر جا گذاشته است. این گروه گزارش کرد که حملات هوایی روز شنبه، پیش از تصویب قطعنامه، ۴۱ غیرنظامی را به کام مرگ برده که هشت تن از آنها کودک بوده‌اند.

حملات ارتش سوریه به غوطه شرقی، واکنش جامعه جهانی را به دنبال داشت و از جمله دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه تأکید کرد که آنچه «روسیه، ایران و سوریه» اخیراً در حق غیرنظامیان مرتکب شده‌اند، «یک رسوایی انسانی است».

در همان روز ترکیه هم از ایران و روسیه خواسته بود که تا با فشار بر دولت اسد، به حملات غوطه شرقی پایان دهند.

ایران روز یکشنبه از زبان سرلشکر محمد باقری، رئیس ستادکل نیروهای مسلح، اعلام کرد که قطعنامه شورای امنیت یک تصمیم بین‌المللی است که جمهوری اسلامی و سوریه به آن پایبند خواهند بود.

آقای باقری در عین حال گفت که «همانگونه که در متن [قطعنامه] آمده است، بخش‌هایی از سرزمین حومه دمشق که به طور مشخص در اختیار تروریست‌های جبهه النصره و سایر گروه‌های مختلف تروریستی است، مورد آتش‌بس نیستند و تهاجمات و پاکسازی‌ها از سوی ارتش سوریه ادامه خواهد داشت».

هر دو دولت ایران و روسیه، حامیان اصلی حکومت بشار در طول جنگ داخلی در این کشور بودند، و حضور میدانی آنها به ارتش روسیه کمک کرد که در بسیاری از مناطق این کشور بر گروه‌های مخالف خود چیره شود.

ایران تأیید کرده که بیش از دو هزار نفر از نیروهایش در جریان جنگ داخلی سوریه کشته شده‌اند و علاوه بر آن گزارش شده که دو هزار تن از نیروهای دو لشکر فاطمیون و زینبیون که توسط ایران و با ترکیب شیعیان افغانستان و پاکستان سازماندهی شده نیز در درگیری‌های سوریه جان خود را از دست داده‌اند.

حضور نظامی ایران در سوریه که بیش از همه به نگرانی‌ها در اسرائیل دامن زده، یکی از مصادیق «رفتارهای بی‌ثبات‌کننده و مخرب ایران» است که آمریکا و متحدانش به آن معترض هستند.

اینرا هم بخوانید

گروههای اسلامگرای مخالف اسد شهر حما را تصرف کردند

پس از عقب‌نشینی ارتش سوریه از حما، مخالفان بشار اسد، کنترل این شهر مرکزی را …