از خوزستان چه خبر؟

اخبار هفته – واحد خوزستان، کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری

 ۳ – ۱۰ مرداد  ۱۴۰۴

جمعه ۱۰ مرداد:

– طبق گزارش وزارت آموزش و پرورش در ایران بیش از ۱۱۲ هزار مدرسه با حدود ۵۳۴ هزار کلاس درس وجود دارد. در این مدارس ۶۵۰ هزار نفر به عنوان کادر مدیریتی و آموزشی مشغول بکار هستند که ۵۵۰ هزار نفر آنان معلمان هستند. با احتساب ۱۶ میلیون جمعیت دانش آموزی، درحال حاضر برای حدود هر ۳۰ دانش آموز یک معلم وجود دارد که استاندارد آن یک معلم به ازا ۲۰ دانش آموز است. بنا بر این گزارشات  آمورش و پرورش نیازمند استخدام ۱۲۰ هزار معلم جدید است و در  حال حاضر با کمبود معلم در بسیاری از استانها مواجهیم .  بعد از تهران و البرز خوزستان بیشترین کمبود معلم را دارد.  این درحالیست که معلمان بسیاری بصورت حق التدریسی کار میکنند و  یک مطالبه آنها استخدام رسمی در آموزش و پرورش است.

پنجشنبه ۹ مرداد:

– کارگران کارخانه فولاد پارس هفت‌تپه با اشاره به پرداخت‌ نشدن بخشی از حقوق خرداد و حقوق کامل تیرماه، بر پرداخت فوری مطالبات معوقه و بهبود وضعیت کارخانه تاکید کردند. در حال حاضر حدود ۱۵۰ کارگر در این کارخانه مشغول به کار هستند. به گفته کارگران   تاخیر مداوم پرداخت دستمزدها به بهانه کمبود منابع مالی به روالی معمول در این کارخانه تبدیل شده است. ، مشکلاتی جدی در حوزه معیشت، درمان و مسکن برای آنان ایجاد کرده است.

– ایران، داغ‌ترین نقطه زمین شد و طبق طبق آخرین داده‌های ثبت‌شده این روز شهر امیدیه در استان خوزستان با دمای ۵۱ درجه سانتی‌گراد و نیز آبادان، اهواز و دزفول (صفی آباد) عنوان داغ‌ترین نقطه کره زمین را در ۲۴ ساعت گذشته به خود اختصاص داد!

چهارشنبه ۸ مرداد:

– با تداوم گرمای هوا، ۱۲ استان از جمله خوزستان  تحت عنوان ضرورت مدیریت مصرف انرژی و حفظ سلامت عمومی  تعطیل هستند.

 در حالیکه شهرهای خوزستان در صدر شهرهای گرم جهان قرار دارند و آلودگی هوا بیداد میکند مردم  بدون دسترسی به هر گونه  تجهیزات سرمایشی  با گرمای سوزان تابستانی و قطعی های آب و برق  دست به گریبانند.  گزارشات از مرگ انسانها به خاطر گرما خبر میدهند.  و تنها اقدام حکومت که خود عامل چینین تخریب جنایتکارانه ای در محیط زیست است، اعلام تعطیلی شهرها است. حکومت کل جامعه را فلج کرده است.

– ۹ کارگر شرکت “لرزه نگار موج اروند” حین انجام کار لزره نگاری در باتلاق «خور سنگی» به دلیل خرابی دستگاه باتلاق‌پیما، بدون آب و غذا گرفتار شدند و طبق گزارشات یکی از کارگران پس از انتقال به بیمارستان بر اثر فشار گرما و تحمل بی آبی جان باخت. بدین ترتیب عدم ایمنی محیط کار آنهم در گرمای سوزان خوزستان و بخاطر بی آب  جان کارگر دیگری را گرفت.

 سه‌شنبه ۷ مرداد:

–  کارزار سه شنبه های نه به اعدام هفتاد و ششمین هفته خود را در ۴۷ زندان کشور از جمله در زندانهای شیبان و سپیدار (بند زنان و مردان)  در اهواز  و زندان بهبهان در خوزستان پشت سر گذاشت. 

– فروغ خسروی، معلم ساکن بهبهان، روز سه‌شنبه ۷ مرداد ماه با حمله ماموران اطلاعات سپاه خوزستان به منزل خود، بازداشت شد. بنا بر گزارشات ماموران اطلاعات سپاه ساعت دو و نیم بعدازظهر این روز ناگهانی به منزل او رفته و یا تفتیش، وارد خانه اش شده و علاوه بر بازداشت وی، لوازم الکترونیکی او شامل تلفن همراه و کامپپیوتر را نیز توقیف کردند.

– مسعود جامعی  زندانی سیاسی  به دو بار اعدام محکوم شده است. او در زندان تحت شکنجه بوده و خانواده‌اش را نیز بازداشت کردند.  مسعود جامعی با بیماری سرطان و شرایط وخیم جسمی، از درمان محروم مانده است. واحد خوزستان کمیته سازمانده بر لغو فوری حکم اعدام مسعود جامعی و آزادی بدون قید و شرط وی و همه زندانیان سیاسی تاکید دارد.

– قطعی های برق به دو و یا سه بار در روز افزایش یافته است! خاموشی های شبانه نیز به برنامه روزانه قطعی های برق اضافه شده هاست.  این درحالیست که شهرهای این استان در لیست گرمترین شهرهای جهان قرار گرفته و بالای ۵۰ درجه و شرجی هفتاد درصد است.

قطعی برق در مناطق گرمسیر از جمله در خوزستان  نمونه ای از شکنجه و سرکوب زندگی مردم است و با هیچ دروغ و توجیهی قابل قبول نیست و مردم معترضند. و یقه حکومت را میگیرند که هزاران میلیارد صرف  سایتهای هسته ای و جنگ افروزی هایش کرده است. قطعی های برق بازی با جان و زندگی مردم است.

دوشنبه ۶ مرداد:

 سد گتوند بزرگترین پروژه سد سازی ایران  است که از نظر محیط زیستی مشکلات بسیار دارد. این سد  بر رو روی رودخانه کارون در استان خوزستان ساخته شده و در سال ۹۰ آبگیری شده است.  یک مشکل اصلی آن نزدیکی اش به  گنبد نمکی گچساران است. موضوعی که زمین شناسان و اساتید دانشگاه بارها  نسبت به آن هشدار داده و تاکید کرده اند که اگر  این سد آب‌گیری بشه، نمک گنبد در آب حل میشود و نتیجه آن شوری زمینها و نابودی کشاورزی پایین دست خواهد بود. اما همه این هشدار ها نادیده گرفته شده و سد را ساختند.  نتیجه اینکه اکنون  آب این سد پنج برای آب خلیج فارس شور است. زمینهای پایین دست کشاورزی در حال نابودی هستند. آب رود کارون نیز از قبل شورتر شده است. و این آب دیگر به درد کشاورزی و نوشیدنی نمیخورد.

–  یکشنبه ۵ مرداد:

 – اخبار در همه جا حاکی از خشک شدن آب رودخانه ها و تالابها در نتیجه سیاست های مخرب زیست محیط چپاولگران حاکم است. از جمله خبر خشک شدن تالاب “برم شور” ، جاده هفتکل-باغملک در خوزستان نیز خشکید.

شنبه ۴ مرداد:

در این تابستان امیدیه و دیگر شهرهای خوزستان بارها رکورد جهانی گرما را هم رد کرده اند و به بالای ۵۰ درجه رسیده است.  تصاویر  غم انگیزی از مرغداری‌ها، نانواییها، رستورانها.. بخاطر گرمای شدید و در کنار آن قطعی های برق و آب را در مدیای اجتماعی می بینیم. در جایی مثل امیدیه هوا آنچنان گرم است که  شهروندی در مدیای اجتماعی ویدئوی گذاشت و به نشانه اعتراض گفت که  آنها در آنجا بچه نوزاد را توی یخچال خاموش میگذارند تا حفظش کنند. چون گرما سوزان است و برق هم قطع.

جمعه ۳ مرداد:

– بحران برق و انرژی تولید شرکت فولاد خوزستان را به ‌شدت محدود کرده و عملاً زنگ خطر فروپاشی تدریجی صنعت فولاد و صنایع وابسته را به صدا درآورده است. کاهش تولید وبه تعطیلی کشیده شدن این کارخانه، نورد کاران را در پایین ‌دست با کمبود مواد اولیه مواجه کرده است. به همین ترتیب، صنایع پایین ‌دستی نظیر صنعت ساختمان، خودروسازی و لوازم خانگی نیز با اختلال در تامین ورق و قطعات فولادی روبه‌رو شده‌اند. و این معضل  کارخانجات فولاد در سطح سراسری است و هرگونه وقفه در تولید فولاد، زنجیره‌ای از بحران‌های اقتصادی و اجتماعی را به راه می‌اندازد که بخش‌های مختلف اقتصاد کشور را در بر می‌گیرد. این وضعیت، شغل و معیشت کارگران را به خطر انداخته است و بیکارسازیها را با خود همراه آورده و موجب کاهش شدید درآمد کارگران شده‌ است. از جمله زغال ‌سنگ، سنگ ‌آهن، فروآلیاژ و الکترود گرافیتی، همه و همه مواد اولیه‌ای هستند که در صورت افت تولید فولاد، تقاضای خریدشان کاهش یافته و معیشت هزاران شاغل در این بخش‌ها تحت‌الشعاع قرار میگیرد. طبق برآوردها، از هر شغل مستقیم در صنعت فولاد، دست‌کم ۱۸ شغل غیرمستقیم در دیگر بخش‌های اقتصادی کشور ایجاد می‌شود. بدین ترتیب، تهدید صنعت فولاد، نه یک تهدید بخشی، که یک تهدید فراگیر و سراسری است. در فولاد خوزستان پرداخت حقوق و مزایای کارگران و امنیت شغلی کارگران به خطر افتاده است. و این وضعیت فضایی از اعتراض در این کارخانه و صنایع فولاد ایجاد کرده است.

واحد خوزستان – کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری

۱۰ مرداد ۱۴۰۴ / ۱  اوت  ۲۰۲۵

اینرا هم بخوانید

۱۴ مرداد: تجمع کارکنان حراست شرکت پتروپارس، گسترش  اعتراضات علیه  قطعی های آب و برق و معضلات معیشتی

امروز سه شنبه ۱۴ مرداد کارکنان حراست شرکت پترو پارس با کارفرمایی شرکت متن، در اعتراض به …