اسرائيل پدافند هوایی و توان ساخت موشک بالستیک ایران را برای یک سال از میان برده است

رئيس نیروهای مسلح بریتانیا گفته است اسرائيل در حمله تلافی‌جویانه ۲۶ اکتبر خود به ایران با «بیش از صد جنگنده نسل پنجم نزدیک به تمام سیستم دفاع هوایی ایران را از کار انداخته و توانایی ساخت موشک بالستیک ایران را برای یک سال از میان برده است.»

تنها جنگنده‌های نسل پنجم اسرائيل، که آدمیرال تونی ردکین درباره قدرتشان صحبت کرده است، جت‌های رادار گریز اف۳۵ هستند.

این اولین بار است که یک مقام عالیرتبه نظامی، علنا از چنین جزئياتی درباره نوع هواپیماهای به کار رفته در حمله اسرائيل به ایران و نتیجه این حمله صحبت می‌کند.

دریادار تونی ردکین، که عالیرتبه‌ترین مقام نیروهای مسلح بریتانیا و رئيس ستاد دفاع این کشور است، در جریان سخنرانی خود در موسسه روسی (RUSI) در لندن، گفته است حمله اسرائيل مزایای جنگ مدرن را نشان داده است و افزود اسرائيل در جریان موج اول حمله هوایی خود به ایران بدون اینکه وارد شعاع صد مایلی اهداف خود شود، توانایی ایران را برای تولید موشک بالستیک برای یک سال از میان برده است و تهران را به سردرگمی استراتژیک برای واکنش به این حمله دچار کرده است.

این اولین بار است که یک مقام رسمی، علنا ورود جنگنده‌های رادارگریز اسرائيل به آسمان ایران را تایید می‌کند.

پیشتربرخی رسانه‌ها این موضوع را به نقل از مقام‌های اسرائيلی بدون افشای نام مطرح کرده بودند.

دریادار سر تونی ردکین، در جریان سخنرانی خود در موسسه روسی این حمله را نتیجه «قدرت هواپیماهای نسل پنجم در کنار توانایی اطلاعاتی درخشان و هدف‌گیری فوق‌العاده» خواند.

حمله پنجم آبان اسرائیل در سه موج انجام شد و حدود چهار ساعت پس از اولین گزارش‌ها ارتش اسرائیل پایان آن را اعلام کرد. ارتش اسرائیل می‌گوید در جریان این تهاجم ۲۰ موضع را که تنها سایت‌های نظامی و سامانه‌ پدافندی ایران را شامل می‌شوند هدف قرار داده است.

ایران هنوز به حمله مستقیم اسرائیل به خاکش که بامداد ۵ آبان (۲۶ اکتبر) انجام شد پاسخ نداده است اما بارها تاکید کرده است که حق واکنش را محفوظ می‌داند.

مقام‌های ایران اعلام کردند که در حملات اسرائیل پنج نفر – عمدتا نیروهای ارتش جمهوری اسلامی – کشته شدند.

جنگنده اف-۳۵ ( F-35) ساخته شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین به عنوان پیشرفته‌ترین جنگنده در جهان شناخته می‌شود و اسرائیل در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد که حتی زودتر از آمریکا در عملیات رزمی آن را به کار برده است.

در خرداد ۱۳۹۷ امیکام نورکین سرلشگر اسرائيلی گفت که کشورش این جنگنده‌های رادارگریز را در سرتاسر خاورمیانه به پرواز در آورده و در حمله به دو موضع مختلف (اهداف مربوط به ایران) از آن‌ها استفاده کرده است.

اسرائیل اولین مشتری اف-۳۵ خارج از آمریکا بود که در سال ۲۰۱۰ قرارداد خرید این جنگنده‌ها را امضا کرد و اواخر سال ‌۲۰۱۶ دو اف-۳۵ از پنجاه سفارش خود را دریافت کرد. بی بی سی

اینرا هم بخوانید

مسعود فرهیخته، فعال معلمان، از جمله به شش سال زندان محکوم شد

مسعود فرهیخته از سوی شعبه دوم دادگاه انقلاب  کرج به ۶ سال زندان و دو …