وزیران دارایی و رؤسای بانکهای مرکزی کشورهای عضو گروه ۲۰ روز یکشنبه ۱۹ خرداد خواستار بکارگیری همه سیاستهای ممکن جهت حفاظت از رشد اقتصادی جهان در برابر تنشهای تجاری شدند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مقامهای ارشد اقتصادی گروه ۲۰ در اعلامیه پایانی نشست خود در ژاپن گفتند که خطرات ناشی از تنشهای تجاری و ژئوپولیتیک بین کشورها شدت یافته است.
با این حال، در این اعلامیه همچنین خاطر نشان شده است که رشد اقتصادی جهان به نظر میرسد تثبیت شده و در عین حال انتظار میرود آخر سال جاری و سال آینده میلادی روند صعودی نیز داشته باشد.رادیو آمریکا
*************
رادیو فرانسه:اجلاس وزیران اقتصاد و دارایی کشورهای گروه بیست که در ژاپن برگزار شد، به دشواری توانست در مورد بیانیۀ نهایی به اتفاق نظر برسد. بر خلاف اکثر کشورهای شرکتکننده، نمایندۀ آمریکا در این اجلاس باور نداشت که تنشهای تجاری بینالمللی، لطمهای به اقتصاد جهانی زده باشد.
روز یکشنبه ٩ ژوئن/١٩ خرداد، اجلاس گروه بیست در شهر فوکوئوکا، واقع در جنوب ژاپن پایان یافت. فضای کلی این نشست دو روزه تحت تأثیر تنشهای اقتصادی و بازرگانی بینالمللی و بخصوص جنگ اقتصادی آمریکا و چین قرار داشت.
تدوین بیانیۀ نهایی بعد از نزدیک به سی ساعت بحث و چانهزنی ممکن شد. نگرانی شدید برخی شرکتکنندگان و انتقادهایی که متوجه سیاستهای اقتصادی آمریکا بود طبعاً با مخالفت آمریکاییها مواجه شد و در نتیجه تفاهم در مورد بیانیه به آسانی میسر نبود.
سرانجام بیانیۀ گروه بیست با چنین عباراتی تدوین شد: “به نظر میرسد که رشد جهانی به نقطۀ ثبات رسیده باشد، اما میزان رشد اندک است و خطر تضعیف آن وجود دارد”. بیانیه به ویژه بر خطر تنشهای تجاری و سیاسی تأکید میکند.
اما در حالی که اکثر شرکتکنندگان در مورد زیانهای تنش تجاری میان آمریکا و چین هشدار میدادند، استیون منوچین وزیر خزانهداری (یا دارایی) آمریکا، به خبرنگاران گفت: “آری، مسلماً رشد اقتصادی در اروپا، چین یا برخی کشورهای دیگر کند شده است. اما فکر نمیکنم که این ضعف، ارتباطی با تنشهای بازرگانی داشته باشد”.
در مقابل، مقامات ژاپنی و همچنین مدیر صندوق بینالمللی پول بر خطر ناپایداری وضعیت کنونی تأکید کردند. برنو لومر وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه نیز هشدار داد: “خطر این که کندی رشد اقتصاد جهانی به دلیل تنشهای موجود به یک بحران بزرگ بینالمللی تبدیل شود حقیقتاً وجود دارد”.
گروه بیست متشکل از بیست اقتصاد قدرتمند جهان است که در مجموع حدود ٨۵ درصد اقتصاد دنیا را در دست دارند. علاوه بر قدرتهای بزرگ غربی، کشورهایی چون هند، عربستان، ترکیه و اندونزی هم عضو این گروه هستند.