العربیه:حیدر العبادی نخستوزیر عراق سهشنبه 26 سپتامبر اعلام کرد که دولتش اقدامها علیه عاملان همهپرسی استقلال اقلیم کردستان را تشدید خواهد کرد.
العبادی در نطقی که آن را تلویزیون رسمی عراق پخش کرد، گفت که دولت این کشور نتایج همهپرسی برای استقلال اقلیم کردستان از عراق را که روز دوشنبه برگزار شد، به بحث نخواهد گذاشت و با آن تعامل نخواهد کرد.
او افزود که «همهپرسی خلاف قانون اساسی بود و بدون به رسمیت شناختن از سوی جامعه جهانی یا مجوز داخلی برگزار شد».
العبادی با بیان اینکه دولت عراق، اقدامها علیه «عاملان آشوب و فتنه» را تشدید خواهد کرد، گفت که این تدابر علیه کسانی اتخاذ خواهد شد که همهپرسی را برگزار کردند و نه شهروندان کُرد.
او تاکید کرد: «حمایت از شهروندان کُرد مسئویت ما است».
او بیان داشت که روندی که به همهپرسی انجامید با «عملیات کوچ اجباری و تهدید شهروندان برای مشارکت در همهپرسی و دادن رای مثبت به استقلال همراه بود».
اقلیم کردستان عراق با وجود مخالفتهای داخلی، منطقهای و بینالمللی، روز دوشنبه همهپرسی استقلال برگزار کرد. بنا بر اعلام دولت اقلیم کردستان، نتایج این همهپرسی الزام آور نیست اما دولت اقلیم پس از همهپرسی بر سر استقلال با دولت عراق مذاکره خواهد کرد.
مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق بارها گفت که شراکت با بغداد به پایان رسیده است.