برق گران شد، مازوت سوزی شروع، هوا آلوده‌تر و خاموشی‌ها برگشت!

آفتاب نیوز به نقل از چند وبسایت حکومتی تیتر زده:برق گران شد، مازوت سوزی شروع، هوا آلوده‌تر و خاموشی‌ها برگشت!

از صبح دیروز مناطقی از تهران بار دیگر با قطعی‌های برق مواجه شدند. این قطعی‌ها که به‌صورت غیرمنتظره رخ داده، به گفته برخی منابع ناشی از کمبود سوخت نیروگاهی است.گزارش‌ها حاکی از آن است که کاهش ذخایر گاز طبیعی و عدم تأمین سوخت جایگزین همچون گازوئیل، توان تولید برق نیروگاه‌ها را تحت تأثیر قرار داده، با این حال، وزارت نیرو تاکنون هیچ اطلاعیه رسمی در این خصوص صادر نکرده است.گزارشاتی از ایسنا,فارس و ایرنا

ایسنا؛ افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و کاهش توان تأمین سوخت نیروگاه‌ها، دلیل اصلی این وضعیت است. از مردم خواسته شده است که با صرفه‌جویی در مصرف برق و گاز به کاهش فشار بر شبکه کمک کنند.این قطعی‌ها در حالی رخ می‌دهد که در سال‌های اخیر بار‌ها بر لزوم ارتقاء زیرساخت‌های تولید و توزیع انرژی تأکید شده، اما مشکلات مدیریتی و کمبود سرمایه‌گذاری، این چالش‌ها را تداوم بخشیده است.علاوه بر این انتظار میرفت که شرکت توانیر قبل از وقوع خاموشی‌ها اطلاع رسانی می‌کرد، نه تنها این اتفاق نیفتاده بلکه تا کنون نیز پاسخی از سوی این شرکت داده نشده است.گفتنی است که دولت تعرفه برق را نیز امسال گران کرده است.

گازوئیل در ۳۲ نیروگاه کم‌یاب شد

فارس خبرگزرای سپاه نوشت: پس از قطع برق خانه‌ها نوبت به صنایع رسید و کارخانه‌های بزرگ نظیر فولادی‌ها، سیمانی‌ها و شهرک‌های صنعتی از اعلام برنامه قطعی برق خود خبر دادند.نارسایی در تامین سوخت نیروگاه علت اصلی قطعی برق پاییزه عنوان شده و بر اساس گزارش شرکت برق حرارتی ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها ۱۷ آذرماه به کمتر از یک میلیارد لیتر رسید.

ذخایر سوخت نیروگاه‌ها همواره در ۵ سال اخیر از شهریور ماه تا انتهای آذرماه افزایش پیدا می‌کرد، اما در سال جاری و پس از شهریورماه نه تنها افزایش نیافت بلکه نصف شد.هم‌اکنون ۳۲ نیروگاه کشور با طرفیت بیش از ۲۱ هزار مگاوات از نیروگاه‌های آماده به کار کشور به دلیل نارسایی در تامین سوخت گاز و مایع در آستانه خاموشی کامل قرار دارند.
آغاز مجدد مازوت سوزی و تشدید آلودگی هوا

در ماه های اخیر دولت اعلام کرده بود که بخاطر سلامت مردم، مازوت سوزی در نیروگاه را ممنوع کرد اما پس از مدتی نیروگاه ها مجددا مازوت سوزی را از سر گرفتند.در روزهای اخیر نیز هوای آسمان کلانشهرهای ایران به شدت آلوده شده و نفس کشیدن برای شهروندان سخت شده است. این امر منجر به تعطیلی گسترده ادارات و مدارس شد.

ایرنا نوشته است: طبق آمار سالانه حدود ۵۰ هزار نفر در کشور جان خود را در اثر آلودگی هوا از دست می‌دهند. در ایران ۱۱ درصد مرگ‌ها به دلیل بیماری‌های مزمن انسدادی ریه ناشی از آلودگی هوا است.اگر به موضوع آلودگی هوا به خصوص در تهران و کلانشهرها با فوریت رسیدگی نشود، این معضل به شکل روز افزون رشد خواهد کرد و در سال‌های آینده، مردم را با مشکلات بیشتری در سلامت مواجه می‌کند. درمان‌های مقطعی مانند تعطیلی مدارس و اداره‌ها قطعا در این زمینه اثربخشی مقطعی دارند و باید فکری به حال وضعیت سوخت و کیفیت وسیله‌های نقلیه و سایر منابع آلاینده هوا کرد.از رسانه های حکومتی

اینرا هم بخوانید

مسعود فرهیخته، فعال معلمان، از جمله به شش سال زندان محکوم شد

مسعود فرهیخته از سوی شعبه دوم دادگاه انقلاب  کرج به ۶ سال زندان و دو …